Je podla Vas normalne, ak Slovaci nevedia po slovensky?
- Lubiak
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ne 02. Apr, 2006, 02:00
Nechcem nic vraviet ale poznam aj takych mumakov co maju 17r. a nevedia poriadne citat... Osobne som mal zo slovenciny 2 ale aj tak tomu bohvieako nerozumiem... A tie madarky co vravel Jefry su teda ozaj smutne. Stalo sa to uz aj mne... Prvo sa ta opyta po madarsky a az potom po Slovensky!!! A aj to iba niektore...hmm zaujimavy stat sme, ze si to nehame...
- kremso
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Št 22. Júl, 2004, 14:00
To teda hej a hlavne ma fascinuje ako niektory slovaci po mesiaci v Cechach kvetnato mluvia a po dvoch rokoch, ked su pozvani do slovenskej talkshow, tak maju hrozny problem spomenut si na slovenske vyrazy.Lubiak napísal:hmm zaujimavy stat sme, ze si to nehame...
A este ma jeduju cechizmy, a jeduju ma este viac, ked sa objavuju v mediach. Napriklad teraz leti reklama, v ktorej sa neda ruke osudu porucit. A to je len jeden priklad z mnohych.
Leopold Kronecker: Boh vytvoril cele cisla, vsetko ostatne je vytvorom cloveka
- Petoooo
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 30. Apr, 2005, 20:00
vsimni si, ze Slovaci sa rychlejsie prisposobia Cechom a hovoria a rozumeju cesky, kdezto Cesi sa vobec nenamahajukremso napísal:To teda hej a hlavne ma fascinuje ako niektory slovaci po mesiaci v Cechach kvetnato mluvia a po dvoch rokoch, ked su pozvani do slovenskej talkshow, tak maju hrozny problem spomenut si na slovenske vyrazy.Lubiak napísal:hmm zaujimavy stat sme, ze si to nehame...
A este ma jeduju cechizmy, a jeduju ma este viac, ked sa objavuju v mediach. Napriklad teraz leti reklama, v ktorej sa neda ruke osudu porucit. A to je len jeden priklad z mnohych.
Cedar Mill in progress, for short period of time
- kremso
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Št 22. Júl, 2004, 14:00
Cudujes sa, ked v slovenskej televizii je vsetko po cesky, pretoze slovenske televizie si radsej peniazky odlozia na nakup najnovsich telenoviel, akoby mali zaplatit dabing. A to este aj verejnopravna stvcka. Toto by sa v Cechach nemohlo stat, tam sa dabuju aj povodne slovenske rozpravky.
V tomto sme fakt blby narod...
V tomto sme fakt blby narod...
Leopold Kronecker: Boh vytvoril cele cisla, vsetko ostatne je vytvorom cloveka
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
trochu neskoro...Lubiak napísal:Mate uplnu pravdu. Raz sa pamatam co ku nam na skolu prisli cesi... KeD sme sa s nimi isli povypravat, nerozumeli ani jedno slovo a tak sa nas opytali ci nemozme hovorit po cesky... sila nie? ceske deti nerozumeju po SLOVENSKY... a smutne, ze ani niektory dospeli...
ONI rozumeju, ale nexcu, a to je to horsie...
Spoiler: ukázať
dexter niektori fakt nerozumeju..
Ad. gramatika - je to u mnohych katastrofa, ale castokrat je na tom syntax este horsie. U niektorych clovek nevie, ci to treba citat sprava dolava, zlava doprava, alebo ako vlastne...
Ad. gramatika - je to u mnohych katastrofa, ale castokrat je na tom syntax este horsie. U niektorych clovek nevie, ci to treba citat sprava dolava, zlava doprava, alebo ako vlastne...
NB: Asus A6M-Q093 AMD Turion 64 MK-36 2.0GHz, 2x512MB DDRII, HDD 120GB, nVIDIA GeForce Go 6100, Intel High Definition, Sie
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
hm skusa s nimi bavit dlhsie ako 5 minut a zrazu rozumeju vsetko...tiffani napísal:dexter niektori fakt nerozumeju..
Spoiler: ukázať