Ahojte,
mám spravit 25 stranovú prácu k maturite. Tému mám Snímače elektrických a neelektrických veličín. 8-13 strán má byť teória o téme a 12 strán má byť o projekte konkrétne. Už som napísal hodne strán o snímačoch neelektrických, ale veru nemôžem nájsť nič o snímačoch elektrických veličín. Ak by niekto mal nápad budem vďačný.
Maturitná práca
Re: Maturitná práca
Elektrickych velicin je cela kopa, napr. odpor, vodivost, kapacita, napatie, prud. Snimacom je myslene co? Zariadenie, co meria danu velicinu?
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
No práve, že neviem čo sníma taký odpor. Ohmmeter ? Alebo prúd ... ampérmeter ?
Vacsinou multimeter, ten ti zmera napatie, odpor, prud. Na vacsie prudy su potom zvlast ampermetre. Vodivost si zase vies vypocitat z odporu, kedze je to jeho prevratena hodnota (1/R). Kapacitu si vies zmerat volt amperovou metodou atd. Wikipedia a google toho myslim ze vedia dost na maturitnu temu.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
heh snimace elektrickych velicin
čiže meranie U/I výkonu.
Čiže elektrické veličiny možno merať za pomoci meracích členov a prevodníkov. Naštuduj problematiku meracích prevodníkov. Mam velmi dobre materialy z FEI napis mi SS a uvidime co sa da spravit...kazdopadne ser na gugle, hladaj na strankach tuke a fei stu, v skriptach najdes toho tonu
čiže meranie U/I výkonu.
Čiže elektrické veličiny možno merať za pomoci meracích členov a prevodníkov. Naštuduj problematiku meracích prevodníkov. Mam velmi dobre materialy z FEI napis mi SS a uvidime co sa da spravit...kazdopadne ser na gugle, hladaj na strankach tuke a fei stu, v skriptach najdes toho tonu
Takze dlhsie soms a neozval, broslo diky, ale akosi som to polepil dokopy...no teraz ma trápi druhá vec... potrebujem vedieť čo najviac po slovensky o integrovanom obvode ICL 7106 . Nemá niekto prosím nejaké materiály ? Diky
Takže o ICL7106 som informácie zohnal zo starého Amaterského rádia B čísla 4 z roku 1981 . No teraz by som potreboval zistič čo najviac o operačnom zosilňovači uA 741 .