Dopravný podnik Bratislava - správanie a postup revízorov
Re: Dopravný podnik Bratislava - správanie a postup revízoro
Reagujem na Shatterhanda;)
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
Ja viem že pri sebe občiansky mať nemusím, ale keď ho po tebe bude chcieť, tak ho máš žial mať
Broslo neber si to zle, ale niektoré veci sú skutočne len na papier.
Broslo neber si to zle, ale niektoré veci sú skutočne len na papier.
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
Spoiler: ukázať
Neberem si to zle no ja odmietam ludi skatulkovat. Ja sa budem spravat slusne aj k cloveku,ktory mi chce dat len tak po papuli
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
Nuž ale keď sa niekto správa tak, že práveže on si zaslúži po papuli...tak rozhodne moje správanie k nemu nebude štandardné
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
Ja ti poradim kup si auto
broslo ty si uplny chudak....a ja s tebou kedze sa mi stalo nieco podobne...zial po case(2 roky) dosla sluzna exekucia ....
HP Probook 6540b + HTC HD2 Android 2.3.1
tak kolko bola pokuta ?:)
- Tomasjerry
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 12. Jan, 2005, 20:00
Takze co si mohol robit:
1) Ak ti toto spravil revizor mal si urcite zavolat policajtov a tvrat na trestnom oznameni za zneuzitie pravomoci revizora a hned v ramci dokazovania predlozit listok, hlavne ale trvat na eskorte policajtov z miesta kde ta vylozili.
2)Teraz mozes pekne ist na policiu a podat trestne oznamenie za podvod na revizora, ktory odmietol pockat na tvoj listok. Pozor potrebujes dokaz, ze si v danom buse bol. To je jedine, co potrebujes, ostatne je uz na listku.
3)Urcite uhrad pokutu = ak neuhradis exekucia, urcite sa ti to neoplati kvoli par eur.
4)Ak budes mat svedka, zacne setrit policia tvoj pripad = vyhodnoti ho ako priestupok a podnik dostane pokutu, ak ju dostane = okamzite chod na sud a podaj zalobu vyhras za predpokladu, ze to vies dokazat. Alebo ak sa jedna o new bus, ziadaj kamerovy zaznam.
Kamosovi sa to stalo, boli sme velka partia, takze sme to po behackach svedectvach vysudili. Trvalo to 3 roky a policajtov sme volali potom ,co si revizor odkracal a nepockal si na listok, ja som mal v tedy este elektricenku.
1) Ak ti toto spravil revizor mal si urcite zavolat policajtov a tvrat na trestnom oznameni za zneuzitie pravomoci revizora a hned v ramci dokazovania predlozit listok, hlavne ale trvat na eskorte policajtov z miesta kde ta vylozili.
2)Teraz mozes pekne ist na policiu a podat trestne oznamenie za podvod na revizora, ktory odmietol pockat na tvoj listok. Pozor potrebujes dokaz, ze si v danom buse bol. To je jedine, co potrebujes, ostatne je uz na listku.
3)Urcite uhrad pokutu = ak neuhradis exekucia, urcite sa ti to neoplati kvoli par eur.
4)Ak budes mat svedka, zacne setrit policia tvoj pripad = vyhodnoti ho ako priestupok a podnik dostane pokutu, ak ju dostane = okamzite chod na sud a podaj zalobu vyhras za predpokladu, ze to vies dokazat. Alebo ak sa jedna o new bus, ziadaj kamerovy zaznam.
Kamosovi sa to stalo, boli sme velka partia, takze sme to po behackach svedectvach vysudili. Trvalo to 3 roky a policajtov sme volali potom ,co si revizor odkracal a nepockal si na listok, ja som mal v tedy este elektricenku.
AMD Ryzen™ 7 3700X, ASROCK X470 Taichi, 16 GB RAM 3200 MHz, ASUS 2080Ti, Samsung SSD 256GB + Samsung Evo SSD 256GB + 2TB HDD,LG DVD +/-rw, Frakcial 600 W Newton R3
To vsetko v LIAN LI PC-X1000 :)
To vsetko v LIAN LI PC-X1000 :)
tom konecne poriadna rada. vdaka ti toto si savujem pre buducnost a keby sa nahodou stalo znovu, budem ta kontaktovat ss
zdravím, mám taký "menší-väčší" problém...kúpil som si od vodiča busu v TN cestovný lístok (študentský) ukázal som mu ISIC...ako posledný človek nastúpil do busu revízor...kontroloval lístky, prišiel ku mne, lístok som mu ukázal, vypýtal si isic, dal som mu ho, zistil, že je neplatný...vypýtal si pokutu 20 eur, to sa akurát otvorili dvere, tak som ho poslal do hajzlu a vystúpil som...ale ISIC mu ostal...preukaz, na ktorom je moja fotka, meno a adresa...je na základe tohto možné odomňa vymáhať pokutu?...pač som niekde čítal, že je to možné len na základe "platného" preukazu, ako je cestovný pas, vodičák, prípadne občiansky preukaz...a vzhľadom na to, že ISIC je už neplatný a v podstate sa môžem vyhovoriť na to, že som ho stratil rok dozadu niekde na ceste a on ho zhodou okolností našiel...ako je to?
Žiadne neprávo sa ti nestalo, porušil si predpisy budeš platiť pokutu, to že je preukaz neplatný nezanemná, že udáje na ňom sú taktiež neplatné. žiaľ. Ale veď si vedel že si spáchal priestupok tak prečo si sa zachoval takto?
to sa nepytas vazne, ze? len tak ci som sa zobudil do rovnakeho statu ^^Broslowski napísal:Ale veď si vedel že si spáchal priestupok tak prečo si sa zachoval takto?
podla teba je rozumne nechat nejakemu revizorovi doklad totoznosti len tak?