Je toto polovodičovy prechod kremikovej diody ?
Je toto polovodičovy prechod kremikovej diody ?
Je toto polovodicovy prechod kremikovej diody ?
http://www.kme.elf.stuba.sk/kme/buxus/d ... dyskr1.pdf
stranky 9,10,11
http://www.kme.elf.stuba.sk/kme/buxus/d ... dyskr1.pdf
stranky 9,10,11
Re: Je toto polovodičovy prechod kremikovej diody ?
Nič, len to proste neviem sám určiť . Potrebujem to do maturitnej prezentácie ... mám digitálny teplomer s LCD displejom a ako snímač je využitá krémiková dióda a jej polovodičový prechod. Tak ma zaujíma či to môžem do tej prezentácie použiť
pytas sa velmi zle. UT je odlisne od materialu. Ak mas Si diodu v teplotameri, je rovne 0,7V pre iny material je to ine. Polovodicovy prechod je dost zle oznacenie. Tamto je VACH v priepustnom smere. kazda dioda disponuje dvoma VACH, tranzistor moze dokonca 4mi
Ja by som proste rád vedel ci to mozem pouzit do prezentacie a ci to pred komisiou mozem porozpravat to co je v tom pdfku na stranach 9,10,11
ak si si isty ze mas teplota mer na baze cisto Si diody, mozes.
http://dl.dropbox.com/u/62944631/Bez%20n%C3%A1zvu.jpg
tu je schema toho teplomeru
tu je schema toho teplomeru
- KatjushaMan
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 10. Nov, 2006, 02:00
wow to som ani nevedel ze sa to tak rapidne meni
Spoiler: ukázať
Nezabudni spomenut ten operak bez toho by si mal skutocne malu citlivost respektive asi by to bolo slabo detekovatelne.
meni sa to dost, V labaku sme spravili z diody obycajny vodic v priepustnom smere. Staci dat do pece na 400 stupnov
meni sa to dost, V labaku sme spravili z diody obycajny vodic v priepustnom smere. Staci dat do pece na 400 stupnov
Rád by som ten operacny zosilnovac spomenul, lenze neviem co mam o nom spomenut ... tuto otazku som polozil do jednej temy a nebolo mi odpovedane. Ak by si mi vedel poradit, bol by som vdacny, totizto vo stvrtok uz maturujem
- KatjushaMan
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 10. Nov, 2006, 02:00
ako studoval som niekedy elektriku elektroniku na strednej. aktyvne zapajam elektroinstalacie v domoch a podobne ale toto uz je mimo mna
VS strojarina takze je to uz daleko od tohto
ale v celku zaujimave je to
Spoiler: ukázať
bro keby nemam tolko prace okolo skuskoveho, NP.
ale fakt nemam cas sa tu rozpisovat. Nebud lenivec a nastuduj si problematiku operacneho zosilnovaca, ako sa to zapaja, co to robi.... musi ti byt vsak jasne, ze ak sa ti zmeni teplota o jeden stupen, zmena UT je skutocne mala. na taku zmenu by len tazko reagoval IO do ktoreho vchadza ubytok napatia na tej diode (nepoznam tu schemu, len si myslim, ze to tak je konstruovane a teoreticky by to tak mohlo byt...). Fakt je to len dohad.
Operak napajas priamo symetrickymi +9,-9, je zapojeny so spatnou väzbou.. ono tazko povedat, netusim ako pracuje ten IO ani co je to zac...
Pani toto je nic, jedna prednaska na FEI Ufoveci nas ucia:D ale je to super zaujimave. Hlavne ked si mozes na fakulte uvarit akykolvek ferit, polovodic, ci tranzistor
ale fakt nemam cas sa tu rozpisovat. Nebud lenivec a nastuduj si problematiku operacneho zosilnovaca, ako sa to zapaja, co to robi.... musi ti byt vsak jasne, ze ak sa ti zmeni teplota o jeden stupen, zmena UT je skutocne mala. na taku zmenu by len tazko reagoval IO do ktoreho vchadza ubytok napatia na tej diode (nepoznam tu schemu, len si myslim, ze to tak je konstruovane a teoreticky by to tak mohlo byt...). Fakt je to len dohad.
Operak napajas priamo symetrickymi +9,-9, je zapojeny so spatnou väzbou.. ono tazko povedat, netusim ako pracuje ten IO ani co je to zac...
Pani toto je nic, jedna prednaska na FEI Ufoveci nas ucia:D ale je to super zaujimave. Hlavne ked si mozes na fakulte uvarit akykolvek ferit, polovodic, ci tranzistor
Obhajoby spravené Výsledná známka = 2
Hmm neviem posúdiť pustil som im tam obrazok tej prechodovej charakteristiky v tej prezentacii, povedal som k tomu vetu, dorozpraval som a opytal sa ma aká tá prechodová char. je , či lineárna alebo nelineárna ... povedal som lineárna