Rada ohladom grafickej
Rada ohladom grafickej
Zdravim
pravdepodobne sa mi pokazila graficka karta a potrebujem kupit novu - planujem na nej hrat diablo 3 a par starsich hier - ziadne nove strielacky typu COD atd. Cena do 200 eur. Zostava je nasledovna:
Asus p5q deluxe editon
Intel core 2 duo 3GHz
4 GB RAM corsair
zdroj Hx 520W
hard drive WD 6400Aks
Vobec nemam prehlad tak by som poprosil o nejaku radu co leti a co by sa do tej zostavy hodilo viac - amd ci nvidia. este by som sa xcel spytat ci niekto ma podobne zlu skusenost s grafikou ako ja. Skratka pustil som pc a pocas startu nieco zabzucalo a vypla sa obrazovka. po restarte nabehol windows v 16 farbach a rozliseni 640*480. Zaujimave je ze ked win startuje tak to farebne okno co sa zobrazuje na zaciatku je v normalnych farbach. taktiez ked pouzijem express gate (taky polooperacny system na maticnej na web, skype ...) tam tiez farby idu v poriadku - netusite vcom by mohla byt chyba? kazda rada dobra
vopred diky
pravdepodobne sa mi pokazila graficka karta a potrebujem kupit novu - planujem na nej hrat diablo 3 a par starsich hier - ziadne nove strielacky typu COD atd. Cena do 200 eur. Zostava je nasledovna:
Asus p5q deluxe editon
Intel core 2 duo 3GHz
4 GB RAM corsair
zdroj Hx 520W
hard drive WD 6400Aks
Vobec nemam prehlad tak by som poprosil o nejaku radu co leti a co by sa do tej zostavy hodilo viac - amd ci nvidia. este by som sa xcel spytat ci niekto ma podobne zlu skusenost s grafikou ako ja. Skratka pustil som pc a pocas startu nieco zabzucalo a vypla sa obrazovka. po restarte nabehol windows v 16 farbach a rozliseni 640*480. Zaujimave je ze ked win startuje tak to farebne okno co sa zobrazuje na zaciatku je v normalnych farbach. taktiez ked pouzijem express gate (taky polooperacny system na maticnej na web, skype ...) tam tiez farby idu v poriadku - netusite vcom by mohla byt chyba? kazda rada dobra
vopred diky
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
- rix_o
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 24. Jan, 2011, 14:36
Re: Rada ohladom grafickej
1. aky mas monitor?
2. 7850 stoji 220e co nie je do, a inac zbytocne vykonna grafika
3. na diablo III staci kludne nieco ako AMD 7770 125e, ak neplanujes v blizkej buducnosti upgrade celej zostavy, 100e oproti 7850 si odloz na dolezitejsie
inac aka grafika ti to blbne?
2. 7850 stoji 220e co nie je do, a inac zbytocne vykonna grafika
3. na diablo III staci kludne nieco ako AMD 7770 125e, ak neplanujes v blizkej buducnosti upgrade celej zostavy, 100e oproti 7850 si odloz na dolezitejsie
inac aka grafika ti to blbne?
Spoiler: ukázať
monitor je samsung syncmaster p2470hd
inak ta grafika je asus en9800gtx - stara sunka ale to co som potreboval vzdy utiahla bez problemov - takze hocico lepsie od nej v dobrom pomere vykon/cena
inak ta grafika je asus en9800gtx - stara sunka ale to co som potreboval vzdy utiahla bez problemov - takze hocico lepsie od nej v dobrom pomere vykon/cena
Zober http://www.alza.sk/gigabyte-n56goc-1gi-d239155.htm
Vykon postaci aj do buducna ked budes menit ostatok PC
Vykon postaci aj do buducna ked budes menit ostatok PC
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
V Sharku stojí 7850 215€.
Určite by som ju volil pred 560Ti, už len z dôvodu vyššieho výkonu a podstatne nižšej spotreby, ako aj kvôli menším nárokom na zdroj a chladenie skrinky.
A netreba zabúdať na to, že 560Ti má len 1 GB VRAM, čo je oproti 2 GB VRAM HD 7850 vo Full HD celkom vidieť.
15€ naviac nikoho nezabije, okrem toho ich ušetrí na účtoch za elektrinu.
Určite by som ju volil pred 560Ti, už len z dôvodu vyššieho výkonu a podstatne nižšej spotreby, ako aj kvôli menším nárokom na zdroj a chladenie skrinky.
A netreba zabúdať na to, že 560Ti má len 1 GB VRAM, čo je oproti 2 GB VRAM HD 7850 vo Full HD celkom vidieť.
15€ naviac nikoho nezabije, okrem toho ich ušetrí na účtoch za elektrinu.
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
a nikto tu doteraz 560 ti ani neodporucil
dakujem za rady - asi pojdem teda kupit tu 7850 len by ste mi mohli este odporucit ktoru znacku presne - nemusite brat ohlad na slovenske obchody lebo to idem kupit z UK
- STENLY
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 13:44
sapphire - mávajú najlepšie riešené chladenie
MB: ASUS ROG STRIX Z490-G GAMING (WI-FI) CPU: INTEL Core-i5 10600KF @ 4,1GHz, Boost 4.8GHz RAM: CRUCIAL Ballistix Black 2x8GB 3600MHz CL16
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Repro: Logitech Z2300 + Magnat Monitor Supreme 102
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Repro: Logitech Z2300 + Magnat Monitor Supreme 102
sry ale je zbytocne do takej zostavy davat GPU za 200€, kup radsej lacnejsiu grafiku a neaky QC v bazari
- icefire
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 01. Nov, 2008, 19:48
Mam konkretne tuto:
http://www.vortez.net/articles_pages/gi ... iew,1.html
V idle nepocutelna, v zatazi ju tiez nevnimam. Odporucam. Mozes zobrat aj non-OC verziu, kedze karta je fyzicky rovnaka.
http://www.vortez.net/articles_pages/gi ... iew,1.html
V idle nepocutelna, v zatazi ju tiez nevnimam. Odporucam. Mozes zobrat aj non-OC verziu, kedze karta je fyzicky rovnaka.
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
Tak tak, je vlastne úplne zbytočné kupovať akúkoľvek GPU, kedže ju bez VGA nepoužiješ, preto si kúp radšej VGA HD 7850, nie starú GTX560Ti.bladejac napísal:sry ale je zbytocne do takej zostavy davat GPU za 200€, kup radsej lacnejsiu grafiku a neaky QC v bazari
- sanjuro
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 29. Dec, 2009, 18:45
pardon ale v tomto som s bladejacom, aky ma vyznam k tomu c2d 7850? ak neplanuje v najblizsej dobe upgrade na novu platformu, tak su to zbytocne vyhodene peniaze. Uz minule sme sa bavili, ze dokonca ku q6600 je max gtx560ti(podla mna je max len 560gtx) a teraz odporucate este vykonnejsiu grafiku k este menej vykonnejsiemu cpu. Cize by som taktiez navrhoval kupit bazarovu q6600 a k tomu gtx560 bez ti.
MB: MSI B450 Tomahawk Max CPU: AMD 5800x Cooler: Alphacool Eisbaer 360 RAM: 2x8GB G.Skill 3600Mhz CL16 TridentZ Neo SSD: Intel Optane 900p 280GB SSD: Samsung 860 EVO 1TB GPU: Gainward RTX 4090 Phantom GS PSU: Corsair RM1000x Audio: Topping DX3 Pro v2 Case: Lian Li PC-O11 Dynamic White Monitor: LG CX48 Mouse: Logitech G Pro Keyboard: Corsair K65 Speed Pad: Logitech G640 Headphones: AKG K712 Pro