Všeobecná diskusia
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
Re: Auto a dopravná debata, všetko sem
vymenov prevodoveho oleja nic nepokazis, a ak v nom nahodou budu kovove piliny budes vedet ze je nieco zle tam
Steam: michalsveto
Spoiler: ukázať
Ide to z motora či z prevodovky skôr? pozri hladinu oleja každopádne...
PS: 30tkm interval je blbosť jak mraky, skrátiť, 12-15tkm max
PPS: bacha aky olej tam budes liat
PS: 30tkm interval je blbosť jak mraky, skrátiť, 12-15tkm max
PPS: bacha aky olej tam budes liat
.
- Heatman
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 23. Nov, 2006, 02:00
Tak bol som sa teraz previest a znelo to tak ze to lezie skor z prevodovky ale iba pri piatom kvalte, 1-4 su v pohode.
Kontroloval som aj hladinu oleja v motoe a ta je skoro po horny okraj stredneho pasika ale uz je dost citit ze je prepaleny.
Hladinu oleja v prevdovke asi nemam ako skontrolovat ci?
A ci sa intervalov tyka tak od najblisieho to uz urcite skratim na 15 t km.
Kontroloval som aj hladinu oleja v motoe a ta je skoro po horny okraj stredneho pasika ale uz je dost citit ze je prepaleny.
Hladinu oleja v prevdovke asi nemam ako skontrolovat ci?
A ci sa intervalov tyka tak od najblisieho to uz urcite skratim na 15 t km.
http://www.automoto.sk/clanok/188143/po ... -postupuju
toto je čo za <>nu? Oni mne majú dokazovať vinu, nie ja svoju nevinu...
.
omg vymena olej kazdych 30000 je masaker, ja som tresovany teraz, ze som este nevymenil lebo uz mam 8000 na nom a niekto je vtedy este cely vysmiaty
- citronik44
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 11. Máj, 2008, 14:00
Preco je blbost menit kazdych 30000? ved ked to vyrobca doporuca a davas tam spravny olej?
MB: | CPU: | Cooler: Noctua NH-D15| RAM: G.Skill Trident Z 2x8 GB | VGA: Gigabate 1660TI OC 6GB| PSU: Cougar A450/R | SSD: Samsung 970 Evo Plus | HDD: WD Green 2TB | Skrinka: Lancool K58
- jammal
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 21. Jún, 2009, 11:03
vsak jasne, vyrobca povie, ze v prevodovke alebo diferencialy je dozivotna napln takze nevymenis ?
co vlastne je dozivotna napln ? do konca mojho zivota ? do konca zivota prevodovky ? sveta ? a kupis olej co sa leje do prevodovky podla noriem a na obale: spotrebujte do 4 rokov. (to bol priklad) kazde mazivo straca po urcitom case, a aj namahani svoje vlastnosti. nech mi nikto nehovori, ze to tak nieje. jeden znamy nemenil olej vobec od kupy auta, urobil 60.000 a stary dizel sa zadrel. ked niekto setri tam kde sa nevyplati tak to potom vyzera.
vyrobca je stastny, ked si zakaznik, ktoremu "spotrebny tovar" dosluzil, pride vybrat novy model.
co vlastne je dozivotna napln ? do konca mojho zivota ? do konca zivota prevodovky ? sveta ? a kupis olej co sa leje do prevodovky podla noriem a na obale: spotrebujte do 4 rokov. (to bol priklad) kazde mazivo straca po urcitom case, a aj namahani svoje vlastnosti. nech mi nikto nehovori, ze to tak nieje. jeden znamy nemenil olej vobec od kupy auta, urobil 60.000 a stary dizel sa zadrel. ked niekto setri tam kde sa nevyplati tak to potom vyzera.
vyrobca je stastny, ked si zakaznik, ktoremu "spotrebny tovar" dosluzil, pride vybrat novy model.
Odporucane casy vymeny oleja:
Standardne motory [citaj: malokedy nad 4000 otacok] - kazdych 10000km (najneskor 15000km) alebo 12 mesiacov - co pride skor!
Vysokotackove motory [casto nad 5000 otacok] - kazdych 6-9 mesiacov, viacmenej bez ohladu na najazdene kilometre!
EDIT: Ale kazdy ma pravo svoje auto doje*** vymenami kedy sa mu zachce...
Standardne motory [citaj: malokedy nad 4000 otacok] - kazdych 10000km (najneskor 15000km) alebo 12 mesiacov - co pride skor!
Vysokotackove motory [casto nad 5000 otacok] - kazdych 6-9 mesiacov, viacmenej bez ohladu na najazdene kilometre!
EDIT: Ale kazdy ma pravo svoje auto doje*** vymenami kedy sa mu zachce...
- citronik44
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 11. Máj, 2008, 14:00
dozivotna napln pre vyrobcu znamena 5 rokov, a ked niekto najazdi tyzdenne 1000 km na dieslovom aute tak robi vymeny kazdych 30 000, ako vyrobca doporucuje, nie je mozne aby sa tomu motoru nieco stalo.
MB: | CPU: | Cooler: Noctua NH-D15| RAM: G.Skill Trident Z 2x8 GB | VGA: Gigabate 1660TI OC 6GB| PSU: Cougar A450/R | SSD: Samsung 970 Evo Plus | HDD: WD Green 2TB | Skrinka: Lancool K58
Nestacilo, aby typek poveda, nie netelefonoval som? ako mu to dokazu?Snake napísal:http://www.automoto.sk/clanok/188143/po ... -postupuju
- Bamma_boy
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Aug, 2009, 19:33
Na dokazovanie stačí tvrdenie 2 policajtov. Riešia sa tak prejdenia na červenú, telefonovanie, obiehanie cez plnú a podobné nedokázateľné veci.
Ak nesúhlasíš s pokutou, tak to ide na správne kde si predvolajú tých dvoch policajtov ktorí vtedy sedeli v aute a obaja dosvedčia, že si páchal priestupok, tým pádom je to uzavreté a dostávaš pokutu podľa sadzobníka v správnom konaní.
Ani pri prekročení rýchlosti, keď je tvoje EČV nečitateľné, tak stačí svedectvo, že si vo vozidle sedel ty, len je to zdĺhavejšie na dokazovanie. Rovnako sa riešia motorky, tie nemajú vpredu EČV.. takže stačí svedectvo.
A dokazuje sa vždy policajtom, že si priestupok nespáchal, nie policajti tebe, tak to je, bolo a aj bude, ak sa to nezmení.
btw. môžeš si aj ty zohnať 2 svedkov, ktorí vtedy "boli" na tej ulici a videli, že si netelefonoval. Policajt je braný rovnako ako hoc kto iný, takže váha svedectva je rovnaká, otázka je ako to vyhodnotí DI.. s nimi sa potom môžeš tak max. súdiť.
Ak nesúhlasíš s pokutou, tak to ide na správne kde si predvolajú tých dvoch policajtov ktorí vtedy sedeli v aute a obaja dosvedčia, že si páchal priestupok, tým pádom je to uzavreté a dostávaš pokutu podľa sadzobníka v správnom konaní.
Ani pri prekročení rýchlosti, keď je tvoje EČV nečitateľné, tak stačí svedectvo, že si vo vozidle sedel ty, len je to zdĺhavejšie na dokazovanie. Rovnako sa riešia motorky, tie nemajú vpredu EČV.. takže stačí svedectvo.
A dokazuje sa vždy policajtom, že si priestupok nespáchal, nie policajti tebe, tak to je, bolo a aj bude, ak sa to nezmení.
btw. môžeš si aj ty zohnať 2 svedkov, ktorí vtedy "boli" na tej ulici a videli, že si netelefonoval. Policajt je braný rovnako ako hoc kto iný, takže váha svedectva je rovnaká, otázka je ako to vyhodnotí DI.. s nimi sa potom môžeš tak max. súdiť.
Ako chces v pouzitom oleji najst kovove piliny?landrower napísal:vymenov prevodoveho oleja nic nepokazis, a ak v nom nahodou budu kovove piliny budes vedet ze je nieco zle tam
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.