Windows 8 Release Preview
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Re: Windows 8 Release Preview
heh, preco sa ludom nepaci metro?
oskliva jednofarebna obrovska somarina so skaredymi plochymi ikonami ako z r.1988, na desktop a 20"+ LCD (dnes standart) naprosto nevhodna. Odfajcenie normalneho start menu dobabrali tiez. Pokial to tam dobrovolne MS neda, kazdy si to bude hackom cez registre aj tak zapinat. Pretoze ked miesto startu vylezie na moj 24"monitor ta obrovska a miestom plytvajuca metro kravina, ide ma vyrutit.
Defaultne to aj tak nabieha do metra a musis si klikom na dlazdicu aktivovat plochu. Co je toto na desktope za blbost omg?
Ano, kope ludi sa paci podobny minimalisticky styl. Tak tam mali dat aspon na vyber ci to chcem a nie nasilu to ludom nanutit.
Keby pouzivali hlavu , tak na desktop ani metro vobec necpu a nahaju ho na tablety a mobily, tam je to maximalne vhodne.
Toto ma byt vzhlad moderneho OS 21. storocia? to kde sme? Skorej 20r v minulosti.
Pod kapotou toho isto povymyslali a povylepsovali kopu, no ked dostanem facku cez oci z takto skaredeho GUI, tak je to o nicom.
Inac k tomu OS nemam vyhrady, no toto dodrbali maximalne.
oskliva jednofarebna obrovska somarina so skaredymi plochymi ikonami ako z r.1988, na desktop a 20"+ LCD (dnes standart) naprosto nevhodna. Odfajcenie normalneho start menu dobabrali tiez. Pokial to tam dobrovolne MS neda, kazdy si to bude hackom cez registre aj tak zapinat. Pretoze ked miesto startu vylezie na moj 24"monitor ta obrovska a miestom plytvajuca metro kravina, ide ma vyrutit.
Defaultne to aj tak nabieha do metra a musis si klikom na dlazdicu aktivovat plochu. Co je toto na desktope za blbost omg?
Ano, kope ludi sa paci podobny minimalisticky styl. Tak tam mali dat aspon na vyber ci to chcem a nie nasilu to ludom nanutit.
Keby pouzivali hlavu , tak na desktop ani metro vobec necpu a nahaju ho na tablety a mobily, tam je to maximalne vhodne.
Toto ma byt vzhlad moderneho OS 21. storocia? to kde sme? Skorej 20r v minulosti.
Pod kapotou toho isto povymyslali a povylepsovali kopu, no ked dostanem facku cez oci z takto skaredeho GUI, tak je to o nicom.
Inac k tomu OS nemam vyhrady, no toto dodrbali maximalne.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
mno že by to nejak malo rado klasické ovládanie...Snake napísal:Nie nebude, a Metro je iný spôsob ako ovládať PC, nič sa nezmenilo tak neviem čo vyplakávate, keď dáte myš dolu do rohu, tak aj tak prídete do styku so štartom, šak si ale zanadávajte , aj tak to budete používaťdexter napísal:to metro je úžasne neohrabané na klasickom pc to je celý problém
samozrejme nám to ms môže násilím vnútiť ale myslím že malé tlačítko na OFF pri metre nakoniec bude
prečo mám behať z myšou kade tade?
hlavne mi nehovor že to metro je vhodné pre destop s klasickým ovládaním
Spoiler: ukázať
- Toman
- VIP
- Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
skusenosti z metra na 12" tablete po 4 hodiach prace:
- POSTUPNE SI ZVIKAM....
- ak nato bude kopa aplikacii a budu DOBRE nadizajnovane, tak sa to bude dat pouzivat....
- ale nemozem zodpovedne povedat ze som s toho nejak extra nadseny a od uzasu s toho seriem "magy v kockach"
- co mi vadi je to prepinanie z desktopu na metro a naopak....
T.
- POSTUPNE SI ZVIKAM....
- ak nato bude kopa aplikacii a budu DOBRE nadizajnovane, tak sa to bude dat pouzivat....
- ale nemozem zodpovedne povedat ze som s toho nejak extra nadseny a od uzasu s toho seriem "magy v kockach"
- co mi vadi je to prepinanie z desktopu na metro a naopak....
T.
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
na tablete nemám k metru nejaké vážne výhrady
aj tak nechápem ako by to chcel niekto zlúčiť dokopy ked destop aj tablet majú v podstate úplne iné základné ovládanie
tablet je dotykáč a na dtp máme myš
aj tak nechápem ako by to chcel niekto zlúčiť dokopy ked destop aj tablet majú v podstate úplne iné základné ovládanie
tablet je dotykáč a na dtp máme myš
- glirpi
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 09. Máj, 2010, 03:36
mozno sa na desktopy chysta uplne novy sposob ovladania..
mysky budu minulost a ostane nam uz iba podlozka, ktora bude dotykova (predstavit by som si to vedel )
p.s. w8 som zatial neskusal, netaha ma to vobec. metro mi v mobile staci
mysky budu minulost a ostane nam uz iba podlozka, ktora bude dotykova (predstavit by som si to vedel )
p.s. w8 som zatial neskusal, netaha ma to vobec. metro mi v mobile staci
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
preco si si taky isty?Snake napísal: šak si ale zanadávajte , aj tak to budete používať
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
- glirpi
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 09. Máj, 2010, 03:36
asi preto ze aj ja si pamatam.. uz tu bolo xp a to dost dlho a stale som sa vracal k win98. potom som zacal pouzivat xp a ako cas plynul zacal som sa divit preco som pouzival win98. a prisla win7.. tiez tu bola uz dlho a ja stale xp. teraz frcim na win7 no a pytam sa ako som mohol pouzivat xp
z win8 to bude take iste..
z win8 to bude take iste..
nebude to to iste. Predsa len ovladanie windows je viacmenej od win95 rovnake. Navonok sa to menilo len graficky ale Metro je daco ine, daco nove na co sa bude dlhsie a tazsie zvykat (ak vobec si clovek zvykne). Ja som si napriklad doteraz nezvykol na ribbon a preklinam ho kazdu chvilu, zda sa mi ovela menej efektivny ako stare rozhranie.
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
W8 ma neskutocnu rychlost.. pri prechode z W7 to pocitis...
A na METRO si zvyknes za 1-2dni, mne to trvalo asi hodinu, kym som sa ho naucil pouzivat...
A na METRO si zvyknes za 1-2dni, mne to trvalo asi hodinu, kym som sa ho naucil pouzivat...
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
o pouzivanie metra vobec nejde, je to intuitivne dost....ale ten vzhlad (fuj) a uplna zbytocnost na domacom desktope s 20" LCD....
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Skusali ste na tom nejake hry, steam a pod? Rozmyslam, ze to nahodim na domaci pocitac, nech si zvykam.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
No METRO je na velke rozlisenie a monitor.. cize FHD aby sa to dalo pohodlne pouzivat..shiro napísal:o pouzivanie metra vobec nejde, je to intuitivne dost....ale ten vzhlad (fuj) a uplna zbytocnost na domacom desktope s 20" LCD....
na co? Myslim, ze shiro to myslel tak, ze praveze to nie je vhodne na velke rozlisenie a velke monitory
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
no je to plytvanie miesta podla mna
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
detto a cele je to nejak divne furt pre mna. Aplikaciu ktoru si nainstalujem, je az na konci, musim skrolovat - nepohodlne