Politicka debata

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...

Budú podľa vás predčasné voľby v roku 2021?

Áno
14
29%
Nie
28
57%
Neviem
7
14%
 
Celkom hlasov: 49

okrujko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1449
Dátum registrácie: St 06. Jan, 2010, 19:15
Bydlisko: Sabinov

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa okrujko »

cirkev nic nevyzaduje, cirkev ponuka... ty mozes smelo chodit do kostola a vyuzivat ich sluzby aj bez toho aby si nieco pre to robil alebo dodrziaval ich "pravidla" :) ak to vsak ludia myslia uprimne, vacsinou sa o nieco snazia :)
a nehovorim, ze odluka nemoze fungovat, nie som zastanca ani jedneho ani druheho, mne skor ide o ten pohlad na vec, ze nie vsetko je jednostranne a nie vsetko, co ide do cirkvi je zle, takisto netvrdim ze vsetko je dobre, lebo urcite by sa dalo efektivnejsie a nebrat tolko, pripadne viac davat na prospesnejsie veci pre verejnost...ale zas viem povedat, ze mnoho knazov si ten ich "plat" zasluzi, urcite su aj taki, ktori nie, aj takych poznam...urcitou vyhodou nas krestanov na tuto vec je pohlad, ze tito ludia budu "odmeneni" vo vecnosti...kazdy si je strojcom svojho stastia a kazdy sa bude zodpovedat za seba a za to, co mu bolo zverene
a je jasne, ze nie vsetky dobrovolnicke spolky su krestanske alebo nabozensky podlozene a robia takisto vela dobra, no vacsina, ak su mimovladky neziskovky a vykonavaju cinnost pre mladez, mozu byt podporene z MSSR cez program Adam...a taktiez 2% a rozne granty atd...tak fungujeme aj my s malou podporou od knazov (reholnikov) z ich vlastneho...
Dell E5470
Xiaomi Redmi Note 4
Edifier S330D
Používateľov profilový obrázok
galen
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2237
Dátum registrácie: Št 01. Jún, 2006, 02:00
Bydlisko: Zilina

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa galen »

okrujko napísal:cirkev nic nevyzaduje, cirkev ponuka... ty mozes smelo chodit do kostola a vyuzivat ich sluzby aj bez toho aby si nieco pre to robil alebo dodrziaval ich "pravidla" :) ak to vsak ludia myslia uprimne, vacsinou sa o nieco snazia :)
takze ak to mam spravne chapat, cirkev nevyzaduje od statu prispevky na svoje fungovanie?
cirkev nevyzaduje prispevky od oveciek na svoje fungovanie?
cirkev nevyzaduje dodrziavanie pravidiel?

a ano, uznavam, ponuka ... ponuka moznost byt tahany za nos, s tym ze ludom slubuju to, co nemozu splnit ... ale o tom su vlastne vsetky nabozenstva ... za to ich kritizovat nemozeme :)

PS: a ich prinos pre spolocnost v oblasti umenia je nepopieratelna ... ale s takym rozpoctom a mocou akou disponovali starocia je solidny predpoklad, ze i do umenia investuju ...
lava, prava, lava, prava ...
okrujko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1449
Dátum registrácie: St 06. Jan, 2010, 19:15
Bydlisko: Sabinov

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa okrujko »

sory, nepochopil som presne to "pozaduje", teda mas pravdu pozaduje od statu prispevok, v momentalnom systeme ako to funguje...od "oveciek" ako ich nazyvas, nepozaduje ziadne prispevky, vsetko je dobrovolne, ja osobne v kostole prispievam raz za cas, ked si myslim, ze mam z coho, inac investujem do deti a mladych tam, kde posobim...
a to tahanie za nos, vsak ano, kazdy vidi iba zo svojho pohladu, ale ako sory, nerozumies sa tomu ani kus, tak jak ja by som mohol povedat ze akcionari neviem akej firmy su tahani za nos, ale nepoznam ich nepoznam firmu, nepoznam nic...som sucastou cirkvi, vidim do urcitych veci, vnimam to, vnimam aj kriticky postoj ale rozumiem aj tomu, o com je cirkev, ze to nie je iba o ludoch a presne to je to, co ma drzi tam kde som...keby to bolo o ludoch, tak som na tom mozno tak ako ty ;)
Dell E5470
Xiaomi Redmi Note 4
Edifier S330D
Používateľov profilový obrázok
Shatterhand
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3076
Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
Bydlisko: Bratislava

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa Shatterhand »

Ja neviem čo vy tak strašné proti tej cirkvi máte.

@papek: (Príspevok stranu dozadu) Druhá veta je mimo. Prvá je pravdivá - áno, je to nedokázané a aj nedokázateľné. Ale to, že sa niečo nedokázalo predsa neznamená, že to neexistuje. Pretože ak by platila tvoja logika, tak potom by napr. planéty, ktorých existencia bola dokázaná pomerne neskoro, začali existovat až v momente dokazánia ich existencie a dovtedy by boli len imaginárne. A to sa žiaľ, akosi nezlučuje s realitou.
Pozrite sa, existencia Boha (náboženstvá vlastne v podstate vždy veria v nejaký "Boží ekvivalent") sa nedá dokázať. Pretože keby sa to dalo, tak by to už nebola viera, ale len dáky fakt. Takže klídek, my vám nedokážeme našu pravdu - že Boh existuje, a takisto nám ani vy nedokážete vašu pravdu - že neexistuje.

Čiže takéto debaty nemajú absolútne zmysel.

Tvoja tretia veta - vieš o tom, že sa neprispieva len na katolícku cirkev? Čiže tak ako moslimovia, židia a ateisti prispievajú RKC, tak aj kresťania prispievajú všetkým ostatným. A zámerne tam dávam aj ateistov, pretože ja úplne chápem, že vám je proti srsti prispievať RKC. Lenže takisto zas ja odmietam prispievať na iné veci. Aj keď tá celá argumentácia má dosť hlboké trhliny, a vždy je to o tom, že: "ale veď ja nepotrebujem taký štadión", alebo "prečo platím z daní právnickú fakultu, keď aj tak právnik nie je zadarmo?", "prečo platím farárka, keď som v živote nebol v kostole? "prečo som platil nejakú cestu niekde v paži, po ktorej som v živote nešiel?" a takto sa dá pokračovať donekonečna.
Ale OK, k spoločenskému významu (pár vecí povedal už aj okrujko) :
1) Fakt si myslíte, že štát by sa staral o tie staré kostoly? (nejde o to že je to kostol, ale vo všeobecnosti je to kultúrna pamiatka a niekedy aj architektonický skvost - viď. chrám sv. Alžbety v Košiciach atď.).
Isto, na to by sa ako prvé vysral - na našich hradoch to pekne vidno.
2) Charitu by určite tiež namiesto toho robil štát...okrem toho väčšina peňazí na charitu ide od tých "hlúpych oviec" čo ešte chodia do kostola. Avšak nehovorím, že je to jediná charita, avšak ja odmietam dávať na iné mimovládkové charity, ktoré si zhltnú aj 40% vyzbieraného na tzv. vlastnú fungovanie - viď. liga proti rakovine.
3) Tí ľudia, čo robia tú charitu a kadečo iné, tak tí tiež potrebujú z niečoho žiť - áno, aj kňazi dostávajú od štátu "bubáky", ale strachovať sa nemusíš, je to niekde okolo minimálnej mzdy. A ak sa vám zdá, že nejaký si žije až "podozrivo dobre", tak možná odpoveď je tá, že je to vojenský/policajný duchovný, a ten má normálny plat od MV/MO, a keď "nemá faru", tak si pekne platí normálne podnájom aj v BA (poznám viacerých). A ak si poviete, že čo je to za nezmysel - kňaz a vojak, tak sa spýtaj tých vojakov na misiách, či chcú, aby šiel preč. Okrem toho, také čosi je na svete minimálne už od I. WW.
4) Naštudujte si už poriadne, že aj cirkev platí dane. Neplatí ich len z kostolov - resp. objektov kde sa vykonáva náboženský kult (či sú na tom rovnako aj iné cirkvi, neviem), a z milodarov. A zo zbierok a podobne sa neplatí nikde, ani liga proti rakovine neplatila. Takže sorry.
A ak by ich platiť mala, OK, ale nech štát poriadne financuje aspoň kultúrne pamiatky. Pretože neviem si predstaviť, aké vysoké by asi boli dane za napr. kostoly v rámci starého mesta. Myslím, že by sa s tým rýchlo skončilo.

Ďalej - koho cirkev núti? Veď nechceš nedodržiavaj. Ale zákon akcie a reakcie nezrušíš. Tvoje decko ti hubuje? Príde reakcia. Akože normálna vec, čo tu riešiš.

Okrem toho, v západnej Európe a USA akosi nemá toľko ľudí problém s RKC a svojou kresťanskou históriou, tuná je to avšak v móde. A je to divné, pretože tam je na tom cirkev často horšie - vaše obľúbené škandály so zneužívaním - či to pravda je/nie je nemôžem posúdiť, ale do istej miery zrejme hej (bez vetra sa lístok nepohne). Avšak prečo to tak je, som už spomínal - tu bol komunizmus, a ten to tu prečistil tým, že ak si chcel ísť za kňaza za komunizmu, tak si si to sakra dobre rozmyslel, takže žiadny vandráci sa tam nedostali. Avšak vandráci sú všade, v cirkvi sú tiež len ľudia ako všade inde. Ak si niekto myslí, že kresťan musí sa rovnať anjel, ináč je farizej a pokrytec a ja neviem čo ešte, tak je mimo. Ak by to tak skutočne bolo, že každý jeden "papierový" z tých 2mld. by bol, tak by to bolo ideálne. Avšak na zemi nie je ideálne nič.

Ale aby to nevyznelo, že naše je všetko OK, a iné je zlé, tak s tým galenovým návrhom by som ja v zásade súhlasil, LENŽE vždy sa nájdu takí, čo aj na hento budú hubovať. Lebo tým pádom sa vlastne zaplatí o tých 5% menšia daň štátu, avšak iní to môžu využiť tiež, čiže je to mimo. Ten návrh je dobrý aj preto, lebo by sa tým cirkvi očistili, a papieroví kresťania (prípadne z iných náboženstiev) by vymyzli, čiže by sa v konečnom dôsledku RKC očistila. A pravdepodobne by ste našli menej "farizejov" a ešte neviem koho. A možno aj nie...pretože nie každý, čo je síce kresťan (pokrstený, povedzme že by sa prihlásil v sčítaní a aj by platil tú daň), sa ti prizná že je kresťan práve vtedy, keď sa budeš na ňom z nejakého dôvodu pohoršovať :)

All in all, toto je politická debata, takže by sme sa mali baviť radšej o politike, a cirkev má v skutočnosti podstatne menší dosah na politiku, ako si tu niektorí myslia.

4/5 hlasovali za Euroválov, to je horšie.
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
Spoiler: ukázať
#1 PC: CPU Intel Core i7 920 rev. D0@2.93GHz MB ASUS P6T Deluxe V2 GPU Sapphire Radeon HD5850 Toxic RAM 3x4GB kit 1333Mhz HDD Seagate Barracuda 7200.12 1TB PSU Enermax Liberty ELT 500W 80+ CASE Thermaltake Swing
#2 PC: CPU Intel Xeon L5639@2.4GHz MB MSI Eclipse SLI GPU AMD Radeon HD7970 GHz Ed. W3X RAM 3x4GB Kingston KHX 1600MHz CL9 @1333Mhz HDD#1 Crucial MX100 250GB @SATAII PSU Enermax Revolution 950W 80+ Silver CASE Enermax iVektor black Chladenie CM Seidon 120V-FAN Enermax Magma @CPU; 3x Noctua NF S12B FLX - 3x top push
Používateľov profilový obrázok
DMaMT
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 344
Dátum registrácie: Ut 18. Máj, 2010, 08:03
Bydlisko: BA/BL

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa DMaMT »

VLASTIZRADA !! 118 poslancov by malo za toto odvisnúť...
A ten fuciak nemohol ani prijať pozmeňovací návrh Sulíka, aby sa počkalo na hlasovanie v Bundestagu...
Používateľov profilový obrázok
Shatterhand
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3076
Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
Bydlisko: Bratislava

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa Shatterhand »

Ja tomu nerozumiem...
Ten, kto počul toto - http://www.tyzden.sk/rozhovory-dna/trva ... octva.html,
toto - http://www.tyzden.sk/rozhovory-dna/suli ... urity.html
a toto - http://www.tyzden.sk/rozhovory-dna/suli ... ohode.html,
jednoducho NEMôŽE hlasovať za trvalý euroval.

Je síce pravda, že pár vecí, čo tam hovoril Sulík sú diskutabilné, ale názor "ZA" je stále o x-tisíc míl vzdialenejší od pravdy, ako Sulíkov.

//Opakujem, nevolil som ho, nebudem, a jeho politiku viac-menej zdielam len v tomto.
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
Spoiler: ukázať
#1 PC: CPU Intel Core i7 920 rev. D0@2.93GHz MB ASUS P6T Deluxe V2 GPU Sapphire Radeon HD5850 Toxic RAM 3x4GB kit 1333Mhz HDD Seagate Barracuda 7200.12 1TB PSU Enermax Liberty ELT 500W 80+ CASE Thermaltake Swing
#2 PC: CPU Intel Xeon L5639@2.4GHz MB MSI Eclipse SLI GPU AMD Radeon HD7970 GHz Ed. W3X RAM 3x4GB Kingston KHX 1600MHz CL9 @1333Mhz HDD#1 Crucial MX100 250GB @SATAII PSU Enermax Revolution 950W 80+ Silver CASE Enermax iVektor black Chladenie CM Seidon 120V-FAN Enermax Magma @CPU; 3x Noctua NF S12B FLX - 3x top push
Používateľov profilový obrázok
DMaMT
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 344
Dátum registrácie: Ut 18. Máj, 2010, 08:03
Bydlisko: BA/BL

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa DMaMT »

Shatterhand, veď hej a na toto nemám ani slov... :facepalm:
LordRainmaker
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 1325
Dátum registrácie: Ne 06. Feb, 2005, 20:00

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa LordRainmaker »

myslim, ze volby to ukazali jasne na Slovensku s Eurovalom nesuhlasi len 5.9% ludi, kedze ale na tomto fore ma tych 5.9 percenta vacsinu je skoda o tom viest polemiku.
My nie sme rozhodujuci clanok EU, sme maly narod, ktory ma vyuzivat naplno vyhody systemu a podla moznosti, to co zaplatime, by sme mali aj vybrat od EU, napr. cez Eurofondy.
Priklanam sa centralne riadenemu rieseniu EMU, tak ako je to v USA.
http://www.sme.sk/c/6426388/desat-kraji ... opske.html
Používateľov profilový obrázok
Scorp
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2225
Dátum registrácie: So 09. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Krankenhaus

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa Scorp »

LordRainmaker napísal:myslim, ze volby to ukazali jasne na Slovensku s Eurovalom nesuhlasi len 5.9% ludi, kedze ale na tomto fore ma tych 5.9 percenta vacsinu je skoda o tom viest polemiku.
My nie sme rozhodujuci clanok EU, sme maly narod, ktory ma vyuzivat naplno vyhody systemu a podla moznosti, to co zaplatime, by sme mali aj vybrat od EU, napr. cez Eurofondy.
Priklanam sa centralne riadenemu rieseniu EMU, tak ako je to v USA.
http://www.sme.sk/c/6426388/desat-kraji ... opske.html
To je hrozne super, ale my ten keš nemáme. My si požičiame a potom budeme sockovať z valu, aby sme mali na úroky
dopadneme jak experti, čo úver banke splácajú kontokorentom, dlhodobo sa to nedá, just get it man
Me like Pentium
Bumpy_SK
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2490
Dátum registrácie: Ne 14. Feb, 2010, 11:06
Bydlisko: Praha

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa Bumpy_SK »

uz sa pisalo, ze eurofondy sa nesplacaju a z kazdeho eura zaplati stat 0.9e, eurofondy su akurat fajnovy tunel. a teraz je tam hentaky expert na min. financii...
| Intel Core i5-2500K @ 4,5GHz + NOCTUA NH-D14 | ASUS P8P67 | 2x4GB Kingston 1333 CL9 | ZOTAC 1060 6GB | Samsung 850 250GB | SeaSonic X-560 | Fractal Design Define R3 BlackPearl | BenQ BL2420PT | Lenovo Explorer | ZOWIE EC1-A | TAITO | SideWinder X4 | Playseat Challenge | Logitech DFGT |
MBP 13" A1502
LordRainmaker
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 1325
Dátum registrácie: Ne 06. Feb, 2005, 20:00

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa LordRainmaker »

Bumpy_SK napísal:uz sa pisalo, ze eurofondy sa nesplacaju a z kazdeho eura zaplati stat 0.9e, eurofondy su akurat fajnovy tunel. a teraz je tam hentaky expert na min. financii...
z kazdeho eura z eurofondov stat zaplati 0.9€...lol, to mas z topky.sk?
Používateľov profilový obrázok
DMaMT
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 344
Dátum registrácie: Ut 18. Máj, 2010, 08:03
Bydlisko: BA/BL

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa DMaMT »

LordRainmaker napísal:z kazdeho eura z eurofondov stat zaplati 0.9€...lol, to mas z topky.sk?
Aj keby to písali topky, čo je na tom zlé?? A predstav si, že je to pravda, eurofondy nie sú až tak výhodné - minimálne nie pre SR. To by sme boli asi niekde inde, nemyslíš?

Toto som pôvodne chcel zaradiť medzi vtipné obrázky, ale bohužiaľ nie je to nič viac, než pravda. Smutná pravda a žiadny vtip

Obrázok
Bumpy_SK
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2490
Dátum registrácie: Ne 14. Feb, 2010, 11:06
Bydlisko: Praha

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa Bumpy_SK »

| Intel Core i5-2500K @ 4,5GHz + NOCTUA NH-D14 | ASUS P8P67 | 2x4GB Kingston 1333 CL9 | ZOTAC 1060 6GB | Samsung 850 250GB | SeaSonic X-560 | Fractal Design Define R3 BlackPearl | BenQ BL2420PT | Lenovo Explorer | ZOWIE EC1-A | TAITO | SideWinder X4 | Playseat Challenge | Logitech DFGT |
MBP 13" A1502
Používateľov profilový obrázok
DMaMT
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 344
Dátum registrácie: Ut 18. Máj, 2010, 08:03
Bydlisko: BA/BL

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa DMaMT »

Samozrejme :)
Slovenské médiá a ich objektivita nemá hraníc :D Zaujímavé je ako zvyknú niektoré veci prekrývať - SaSankou prekryť megazlodejinu Gorila, súvislosti okolo vecí "čo sa dejú" v Sýrii a podobne.
Používateľov profilový obrázok
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 12346
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa HellAngel »

ale vies co je na tom najlepsie? ze ludia na to stale skocia a nehaju si zalepit oci
NB: Asus ROG Strix G16

Návrat na "Debata o všetkom"