Od 1.7. mám nastúpiť na brigádu, ktorú mám aj so zmluvou. No a problém je, že som dostal angínu a budem doma týždeň. Chcel by som sa opýtať ako to funguje či musím svoju chorobu oznámiť agentúre, ktorá mi vybavila brigádu, alebo či to mám nahlásiť firme, ktorá ma zamestnáva ?
V zmluve mám napísané, že mám odrobiť 80 hodín mesačne +-, o odrobených hodinách za týždeň tam nie je nič. Takže by som si to mohol potom nadrobiť a bolo by to OK, ale neviem či to tak funguje.
Brigáda a náhle ochorenie
- Martin2195
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 29. Okt, 2010, 18:36
Brigáda a náhle ochorenie
Spoiler: ukázať
Re: Brigáda a náhle ochorenie
zavolaj do agentury a uvidis
___________________________________________________________________________________________________________
CPU: Intel Pentium G4600, CPU Cooler: Be quiet! PURE ROCK, GPU: SAPPHIRE NITRO Radeon RX 560 4G OC, MB: ASUS PRIME B250-A, RAM: Kingston 8 GB DDR4 2400 MHz CL16 HyperX Fury White Series, SSD: Samsung 850 EVO 256GB, PSU: EVGA 550 B3, Case: NZXT S340 Elite, LCD: Dell U2414H Ultrasharp
CPU: Intel Pentium G4600, CPU Cooler: Be quiet! PURE ROCK, GPU: SAPPHIRE NITRO Radeon RX 560 4G OC, MB: ASUS PRIME B250-A, RAM: Kingston 8 GB DDR4 2400 MHz CL16 HyperX Fury White Series, SSD: Samsung 850 EVO 256GB, PSU: EVGA 550 B3, Case: NZXT S340 Elite, LCD: Dell U2414H Ultrasharp
tomu skim mas zmluvu, takze najpravdepodobnejsie agenture
Rest in Pieces
- Martin2195
- Používateľ
Uvidím ešte čo mi povie zajtra doktorka a potom tam zavolám. Dík za rady.
myslim ze bol zakon ze na brigade (student) je mozne maximalne odrobit 20h tyzdenne. ale ked mas normalneho zamestnavatela tak sa da dohodnut - a tym padom by si vedel tyzden nerobit vobec a potom tri tyzdne by si si to dohnal (5-6 hod denne). Do papierov ale bude musiet napisat ze si kazdy tyzden mal poctivo odrobenych 20h. Ci je to presne takto aj dnes na 100% neviem.
- Martin2195
- Používateľ
A viac ako 20 hodín týždenne mať nemôžem ?
Inak v podstate tam robím pod otcom takže on je môj vedúci, čiže dohodnúť sa s ním by nemal byť problém...
Inak v podstate tam robím pod otcom takže on je môj vedúci, čiže dohodnúť sa s ním by nemal byť problém...
ked si student a je to klasicka brigada tak je myslim max tych 20h. ale ktovie, zakony to upravuju kazdy druhy rok (btw rychlo zarabaj cash kym Hranol nepresadi tie nove odvody pre brigadnikov ). kamarat tiez tak robil - ze robil cca 40hod tyzdenne ale firme sa oplatilo aby bol vedeny ako student-brigadnik, mal to poriesene tak ze vyplatene mal za komplet 40h povedzme tych 5e za hodinu, v papieroch to bolo vedene ako odpracovanych 20h za 10e na hodinu.
-- tak to by si nemal byt problem si myslim...
-- tak to by si nemal byt problem si myslim...
- Martin2195
- Používateľ
V papieroch už mám napísanú jasne stanovenú hodinovú mzdu, takže to asi nepôjde. Ja som dúfal, že mi zaplatia aj keď odpracujem viac... Tak asi som sa mýlil.
Návod ako žiť nechcete? Common-sense sa vytráca z dnešnej generácie...
.
Ja by som ti dal jednu radu: nerob ako brigádnik na zmluvu a už vobec nie cez agenturu
btw: Snake ty si samozrejme svoj život prežil bez otázok, že ?
btw: Snake ty si samozrejme svoj život prežil bez otázok, že ?