Všeobecná diskusia
Re: Auto a dopravná debata, všetko sem
Jj snazim sa ju od tohto zlozvyku oducit a technicky je vysvetlit ze ten jej styl skodi ako autu tak aj penazenke...zato medziplyn pri podradovani aby sa trafila do otacok dava ukazkovy, tak za to ju musim pochvalit.
Takze synchrony vravis...moze to byt pricinou toho ze na ich Grand Vitare sa v poslednom obdobi tazsie radia rychlosti? (mal som podozrenie na opotrebovanu spojku prip ak je kvapalinova na netesnot niektoreho zo spojkovych valcekov, synchorny v prevodovke je ten horsi variant ktory ma ale tiez napadol).
Skoda ze zeny prestavaju pocuvat akonahle sa zacne preberat nieco co i len technicky trochu narocnejsie...ako napr slabe mazanie motora pri prilis dlhom volnobehu resp nizkych otackach, dochladzovanie turba, prip cas potrebny na zhavenie v zime atd....
Takze synchrony vravis...moze to byt pricinou toho ze na ich Grand Vitare sa v poslednom obdobi tazsie radia rychlosti? (mal som podozrenie na opotrebovanu spojku prip ak je kvapalinova na netesnot niektoreho zo spojkovych valcekov, synchorny v prevodovke je ten horsi variant ktory ma ale tiez napadol).
Skoda ze zeny prestavaju pocuvat akonahle sa zacne preberat nieco co i len technicky trochu narocnejsie...ako napr slabe mazanie motora pri prilis dlhom volnobehu resp nizkych otackach, dochladzovanie turba, prip cas potrebny na zhavenie v zime atd....
Spoiler: ukázať
Je to dane konstrukciou, takze odpoved je ano, urcite sa viac opotrebovava lamela, takisto si trochu viac odmakaju synchrony, kedze musia vyrovnavat rozdiel rychlosti medzi medzi prevodovymi kolieskami. Moj dedko ma tazsiu nohu a tiez radi podobnym sposobom (71 rocneho neodnaucis) a na Lade Samare mu vydrzi spojka okolo 25 tis. km. Ja mam na Honde nalietanych 185k a zabera v pohode.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
mne pri 110k km uz zacina mierne presmykovat, ale zatial je to naozaj len velmi slabe a dokonca len obcas, a v podstate asi uz to ani nemusim riesit kedze to auto je asi na odpis momentalne.....
Steam: michalsveto
- Tomasjerry
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 12. Jan, 2005, 20:00
No to co si mi popisal je zlozvik zo starych avii, nakolko tym padali otacky a nepreradil by si, ak by si takto nedaval plyn. Inak je to zle, a urcite ju to oduc. Jej jednoducho povec, ze toto sa nema robit, ak to bude robit aj na tvojom aute, daj jej zaplatit vymenu celej spojky
AMD Ryzen™ 7 3700X, ASROCK X470 Taichi, 16 GB RAM 3200 MHz, ASUS 2080Ti, Samsung SSD 256GB + Samsung Evo SSD 256GB + 2TB HDD,LG DVD +/-rw, Frakcial 600 W Newton R3
To vsetko v LIAN LI PC-X1000 :)
Prečo ? Je tam niaky reálny dôvod , či len preto lebo mnoho ludí odcudzuje francúzov ?landrower napísal:hlavne sa neoplati kupovat citroen. tomu sa treba vyhnut.
- Timeshifter
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 30. Júl, 2007, 08:00
Ešte aj to dedenie je mi podozrivé... že by francúzske auto niekoho prežilo?!
// Ale inak, ževraj francúzske autíčka vyšších tried nie sú na tom tak zle...
// Ale inak, ževraj francúzske autíčka vyšších tried nie sú na tom tak zle...
Tatko maval vzdy francuzske auta (teda ak neratme socik a Ladu), lenze on ich mal vzdy max. 3 roky a sli prec, takze na ne nemohol v tej dobe povedat kriveho slova. Matne si spominam na citroen ax a zx, potom kupil xantiu, ktoru nemal ani mesiac, lebo dostal super ponuku na Renault Safrane, cize vlajkova lod, motor 3.0 V6. Toho sme si nechali 11 rokov, tam sa casom prejavili iste zavady, ale v podstate bezporuchove auto, plnka vybava, este to na teba aj nemecky hovorilo To bola trochu uchylacina, ale francuzi no ... Potom sme mali Astru, ktora bola celkom v poho, take soc auticko iba s prednymi oknami v elektrike, po styroch rokoch slo na predaj s 37 tis. km a momentalne ma 3 roky Peugeot 308 sw a zatial to sluzi, lenze to nema nabehanych ani 20 tisic Ale predpokladam, ze toto si nechame trochu dlhsie.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
- Bamma_boy
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Aug, 2009, 19:33
doma máme už 6ty rok C4 1.4 a bez jediného problému. Zatiaľ má zhruba 92tis. Raz bola min. rok plnená klíma a zadné tlmiče vydržia ešte tak 20tis. max a pôjdu fuč..
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
statistiky ale neodrbes - honda, toyota a pod. su ovela kvalitnejsie auta s ovela menej poruchami
Steam: michalsveto
- Tomasjerry
- Používateľ
Ale musis dodat, ze aj tie sa kazia, strasne zalezi od majitela. Napr. moj kamos, nieco mu zacalo jemne vrzgat, ja som si to ledva vsimol a ten blazon zacal vsetko menit, pretesnovat, nakoniec to bola odpadnuta guma z uchytu sania, ktora rezonovala. Ja by som to pomaly neriesil a on este aj rozvody menil Takze auto ponom bude cuker, ktory vela vydrzi.
AMD Ryzen™ 7 3700X, ASROCK X470 Taichi, 16 GB RAM 3200 MHz, ASUS 2080Ti, Samsung SSD 256GB + Samsung Evo SSD 256GB + 2TB HDD,LG DVD +/-rw, Frakcial 600 W Newton R3
- Sphyn0x
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 27. Nov, 2009, 20:53
Taká možno banálna otázka: Čo znamená, keď je auto "cukrík"?
Akože sa v ňom skoro všetko menilo za nové, alebo?
Akože sa v ňom skoro všetko menilo za nové, alebo?
cukrik, lestenka ... proste auto, ktore je vo velmi dobrom stave, dobre starane, ukazkovy lak atd.
- Tomasjerry
- Používateľ
To znamena:
Majitel sa strasne stara a vsetko meni z predstihom.
Napriklad
Vyrobca auta v manualy deklaruje vymena rozvodov pri 100 000, on ich meni pri 80 000.
Vymena oleja kazdych 20 000 , on ich meni ako aj ja kazdych 15 000 km.
Na naprave zacne nieco vrzgat.
Odysiel silenblok zadnej napravy. Namiesto toho aby vymenil kusl gumi, on meni 1/2 napravy, len aby si bol isty, ze zase neodyde nieco ine
Majitel sa strasne stara a vsetko meni z predstihom.
Napriklad
Vyrobca auta v manualy deklaruje vymena rozvodov pri 100 000, on ich meni pri 80 000.
Vymena oleja kazdych 20 000 , on ich meni ako aj ja kazdych 15 000 km.
Na naprave zacne nieco vrzgat.
Odysiel silenblok zadnej napravy. Namiesto toho aby vymenil kusl gumi, on meni 1/2 napravy, len aby si bol isty, ze zase neodyde nieco ine