Caute.
Spoluziacka zo strednej hlada firmu s kalkulacnym vzorcom, robi nejaku bakalarku ci co a ze nemoze najst. Ak by niekto o niecom vedel, dajte prosim vediet
V pripade potreby sa mozem spytat na dalsie detaily.
hlada sa firma s kalkulacnym vzorcom
- M1ch4l
- VIP
- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
hlada sa firma s kalkulacnym vzorcom
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
Spoiler: ukázať
Re: hlada sa firma s kalkulacnym vzorcom
kalkulany vzorec na co?
my tiez pouzivame kalkulacny vzorec, ked nacenujeme ... ukon krat trvanie plus bulharska konstanta ... nasledne zlava a vybavene
my tiez pouzivame kalkulacny vzorec, ked nacenujeme ... ukon krat trvanie plus bulharska konstanta ... nasledne zlava a vybavene
lava, prava, lava, prava ...
- M1ch4l
- VIP
ja sa do danej problematiky moc nerozumiem, ale co som vygooglil, kalkulacny vzorec je nieco, pomocou coho sa urci predajna cena produktu. Takze to by aj mohlo sediet.
Vypytal som podrobnosti, ked sa ozve, napisem.
Vypytal som podrobnosti, ked sa ozve, napisem.
ono, neviem ako vacsie firmy, ale co mam prehlad o mensich firmach (aj vyrobnych) tak sa na to ide
sposobom ako spominal galen.
Ten kalkulacny vzorec je pekna teoria, ale neviem o nikom, kto by ho tak dosledne dodrziaval
sposobom ako spominal galen.
Ten kalkulacny vzorec je pekna teoria, ale neviem o nikom, kto by ho tak dosledne dodrziaval
PC -> Topping DX7 Pro+ -> Meze 109 PRO / Microlab B77
zalezi na tom, akeho mas zakaznika, a ake zmluvy s nim mas
ked mas zmluvu o tom, ze garantujes ceny jednotlivych ukonov, tak samozrejme, ked nieco nacenujes, tak vyratas trvanie jednotlivych dielcich ukonov, vynasobis koeficientom za typ ukonu a dostanes sa na cenu
samozrejme, musis ratat s nejakym risc-bufferom, takze cas potrebny na vykonanie ukonu trosku navysis
a taktiez, ked vies aky vysledok ti vysiel, a mas odhad o rozpoctovych moznostiach zakaznika, tak rovno zaplikujes zlavu tak, aby si to zakaznik mohol dovolit
potom je druha strana rozpoctoveho vzorca, a to je "odhad" cien jednotlivych ukonov, ktory davas do zmluv (bezne platne 1 rok), kde musis zaratat naklady na cloveka, techniku co pouziva, priestory co vyuziva, dane statu a priemerne vytazenie, ktore by bolo dobre, aby ked ma, aby sa uz uzivil - to vsak nesmie byt moc vysoke, lebo firma chce generovat aj zisk ... a ten sa generuje iba vtedy, ak clovek je vytazeny viac, ako je priemerne vytazenie ked stanovujes cenu ukonu. cena ukonu vsak nemoze byt moc vysoka, lebo stracas na konkurenciaschopnosti... skratka ... bla bla bla, jednoducha matematika - o ktorej ekonomovia tvrdia, ze to je tazka veda
ked mas zmluvu o tom, ze garantujes ceny jednotlivych ukonov, tak samozrejme, ked nieco nacenujes, tak vyratas trvanie jednotlivych dielcich ukonov, vynasobis koeficientom za typ ukonu a dostanes sa na cenu
samozrejme, musis ratat s nejakym risc-bufferom, takze cas potrebny na vykonanie ukonu trosku navysis
a taktiez, ked vies aky vysledok ti vysiel, a mas odhad o rozpoctovych moznostiach zakaznika, tak rovno zaplikujes zlavu tak, aby si to zakaznik mohol dovolit
potom je druha strana rozpoctoveho vzorca, a to je "odhad" cien jednotlivych ukonov, ktory davas do zmluv (bezne platne 1 rok), kde musis zaratat naklady na cloveka, techniku co pouziva, priestory co vyuziva, dane statu a priemerne vytazenie, ktore by bolo dobre, aby ked ma, aby sa uz uzivil - to vsak nesmie byt moc vysoke, lebo firma chce generovat aj zisk ... a ten sa generuje iba vtedy, ak clovek je vytazeny viac, ako je priemerne vytazenie ked stanovujes cenu ukonu. cena ukonu vsak nemoze byt moc vysoka, lebo stracas na konkurenciaschopnosti... skratka ... bla bla bla, jednoducha matematika - o ktorej ekonomovia tvrdia, ze to je tazka veda
- M1ch4l
- VIP
no poslala mi daky dokument, konvertol som do stareho wordu (just in case) a uploadol http://dl.dropbox.com/u/1617726/kalkvzor.doc
asi zakladna veta je "Podmienka je podvojné účtovníctvo a kalkulačný vzorec. Podnik v bakalárskej práci nemusím menovať."
Aj ked nechapem, ze ked nemusi podnik menovat, preco si proste nieco nevymysli...
asi zakladna veta je "Podmienka je podvojné účtovníctvo a kalkulačný vzorec. Podnik v bakalárskej práci nemusím menovať."
Aj ked nechapem, ze ked nemusi podnik menovat, preco si proste nieco nevymysli...
no, to by chcelo asi daku firmu, co robi nakup/predaj, nie cisto sluzby ...
- M1ch4l
- VIP
hovorila, ze najlepsie sa to aplikuje na firmu, co vyraba
- M1ch4l
- VIP
takze vymysliet si nemoze, lebo sa to musi priblizovat realite a ona moc nevie ako to v realite funguje
este stale sa teda nejaka ta firma hlada
este stale sa teda nejaka ta firma hlada