Mám problémik s novým PC. Všetko vysvetlím, no najprv začnem hardwarom:
PSU: Corsair TX650M
MB: MSI Z77A-GD55
CPU: Intel Core i5 3570K
CPU Cooler: Enermax ETS-T40-TB
RAM: Kingston 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 HyperX X2 Grey Series
GPU: MSI R7850 Twin Frozr 2GD5/OC
HDD: WESTERN DIGITAL Caviar Green 1500GB 64MB cache
ODD: ASUS DVD±R/±RW/RAM DRW-24B5ST/BLK/B/AS, black, SATA, bulk
Case: Fractal Design core 3000
Skladal som ho dnes celý deň. Je to môj prvý built. PC som postavil bez väčších problémov, ale keď som ho chcel zapnúť, tak bežal asi len sekundu a hneď sa vypol. Tri prídavné ventilátori v skrinke ako aj CPU chladič sa na na okamih rozbehli (na vetrák zdroja a grafiky som sa nekukol, tak neviem či tie bežali

Viem, že v zdroji chyba nie je, lebo som ho napojil na druhý PC a tam ide v pohode.
V čom je podla vás chyba?
Podla mňa to môže ale aj nemusí byť doska. Zajtra plánujem opäť dať zdroj do nového PC (teraz ho mám v starom - píšem odtial) a skúsim odpojiť čo sa dá a zapnúť PC len s tým čo je nutné, t.z. odpojím všetky konektory z predného panelu (PC zapnem tlačítkami na doske), a taktiež všetky vetráky v skrinke (samozrejme okrem CPU coolera), grafiku (pôjdem na integrovanej v CPU) a mechaniku.
Ak to nepôjde, tak skúsim PC zapnúť s každou RAM-kou zvlášť. Myslím si, že aj s nimi by mohlo niečo byť, no pokladám to za nepravdepodobné. Ak nepôjde PC ani potom tak je chyba v doske alebo CPU. Osobne si myslím, že CPU je najmenej poruchový hardware v PC, jednoducho v ňom sa nemá moc čo pokazit (v porovnaní s ostatným HW).
Pri inštalácii dosky som taktiež hneď nevedel na ktoré diery v skrinke mám dať dištančné stĺpiky, tak som dosku položil na dno skrinky a kukol ktoré diery sa prekrývaju. Vždy predtým som ju ale kvôli statickej elektrine vybil o radíator. Ale PC skrinka bola položená na koberci a tú som nevybil. Myslíte, že som mohol dosku vyskratovať?? Keď som položil dosku priamo na dno skrinky, tak som nič nevidel (iskru) ale ani nepočul, že by tam došlo k nejakému výboju. Čo myslíte? Mohol som ju aj tak vyskratovať?
A ešte pri inštalácii dosky do skrinky som ju zo zadu okolo dier na šróby trošku odrel o dištančné stĺpiky(vzadu, ako sú tie elektrické kontakty, alebo čo to je). Stalo sa mi to, keď som sa snažil dosku prišroubovať na dištančné stĺpiky, trvalo mi riadnu chvílku kym som sa tam trafil a ked som ju skontroloval tak bola trošku odretá okolo niektorých dier na tých el. kontaktoch. Myslíte, že v tom je chyba ?
Osobne dúfam, že je tam len nejaká drobná chyba, trebárs nejaký kábel, ale len skrat, ktorý keď odstránim tak všetko pôjde v pohode

A ešte som zabudol povedať, že keď je PC vypnutý ale je pod napätím tak na doske normálne svieti zelená dióda. Predpokladám (alebo skôr dúfam), že ak by bola poškodená doska, tak by ani nesvietila a PC by sa nezapol ani na ten okamžik.
Všetky káble v PC boli dobre pripojené (nezabudol som ani 8 pin pre CPU, ani 6 pin pre grafiku). Samozrejme sa môže stať, že trebárs nejaký konektor nebol dobre dobre pripojeny (poriadne zatlačený, a pod.) Nemôžem garantovať, že všetko bolo správne zapojené.
Zajtra sa na to všetko kuknem znova.
V čom je podla vás chyba? Napíšte prosím vas čo všetko mám skúsiť a pod.
Dúfam, že som nič nepokazil.... by ma šlahlo

Ďakujem, a ospravedlňujem sa za to, že je to také dlhé.