Záruka na batériu
Záruka na batériu
Ahojte. Môže byť záruka na batériu nižšia ako 24 mesiacov, keď jasne EU GARANTUJE minimálne túto lehotu ? Je mi jasné, že ak urobím 1500 cyklov na batérii a tá je stavaná len na 1000 a prídem sa sťažovať, že je zlá, tak s tým neuspejem. Ak ale mi po 100 cykloch klesne kapacita na 10 %, tak to je už elektrická vada a ak sa to prejaví do 2 rokov, tak je to ok, nie ?
Ďakujem.
Ďakujem.
Spoiler: ukázať
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Re: Záruka na batériu
24 mesiacov na baterku ? to si kde videl
Si na Slovensku, nie ? Ak ti baterka prestane ísť po 20 mesaicoch - kúpil si ju v SR, tak máš 2 roky záruku. A videl som to v zákone... si predstav.
síce som to našiel pri bicykloch na batérie ale pointa je pravdepodobne rovnaká
Záruka na tie časti batérie, ktoré nie sú citlivé na neodborné zaobchádzanie užívateľa – teda obal batérie, elektronika (BMS), nabíjačka - sú kryté štandardnou zárukou počas 24 mesiacov. Chemická časť batérie má obmedzenú záruku na 6 mesiacov či 1000 cyklov DOD (Depth of Discharge) podľa toho, čo nastane skôr (počet cyklov možno odhadnúť podľa stavu článkov).
záručná doba a životnosť batérií sú rôzne pojmy. Životnosť je daná spôsobom a intenzitou používania a nemusí byť rovnaká ako záručná doba. Pri intenzívnom používaní môže byť životnosť kratšia ako poskytovaná záruka.
Záruka na tie časti batérie, ktoré nie sú citlivé na neodborné zaobchádzanie užívateľa – teda obal batérie, elektronika (BMS), nabíjačka - sú kryté štandardnou zárukou počas 24 mesiacov. Chemická časť batérie má obmedzenú záruku na 6 mesiacov či 1000 cyklov DOD (Depth of Discharge) podľa toho, čo nastane skôr (počet cyklov možno odhadnúť podľa stavu článkov).
záručná doba a životnosť batérií sú rôzne pojmy. Životnosť je daná spôsobom a intenzitou používania a nemusí byť rovnaká ako záručná doba. Pri intenzívnom používaní môže byť životnosť kratšia ako poskytovaná záruka.
OK, takže mám pravdu. Ja som našiel toto:
Teda ak mám batériu 20 mesiacov, má nabehaných 150 cyklov a výrobca garantuje dajme tomu výdrž 300 cyklov a mne baterka ledva drží, tak by mi ju mohli teoreticky vyreklamovať, že ?
Zdroj je tuším od pána so ŠOI-ky."záruka dvadsaťštyri mesiacov sa samozrejme vzťahuje na funkčnosť batérie a prípadný náhly úbytok kapacity pod normu bežného opotrebenia čo znamená, pokiaľ by sa jednalo o elektornicky vadnú batériu, tak by to bolo riešené v rámci tejto záruky"
Teda ak mám batériu 20 mesiacov, má nabehaných 150 cyklov a výrobca garantuje dajme tomu výdrž 300 cyklov a mne baterka ledva drží, tak by mi ju mohli teoreticky vyreklamovať, že ?
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
nejako sa mi mari ze na baterky sa dava zaruka 6 mesiacov, teda tak mi to niekedy pred par rokmi hovorili ked som nieco kupoval. 24 measiacov na baterku urcite nie je, rovnako ako nemas 2 roky zaruku ani na jogurty
Nemiešaj jogurty s baterkami a prečítaj si zákon. Ak to nepodlieha rozkladu a kazeniu sa, tak je na to minimálne 24 mesiacov. A ja nejdem reklamovať to, že sa mi baterka opotrebúva, ale že zjavne sa odfajčila skôr ako sa mala. A na HP stránkach je záruka jeden rok, ale to musí byť len na to opotrebovanie, inak "porušujú zákon".molnart napísal:nejako sa mi mari ze na baterky sa dava zaruka 6 mesiacov, teda tak mi to niekedy pred par rokmi hovorili ked som nieco kupoval. 24 measiacov na baterku urcite nie je, rovnako ako nemas 2 roky zaruku ani na jogurty
nedávno som kupoval notebook a bolo mi povedané že na batériu je záruka 12mesiacov
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
Ano,ale vydrz je spata s chemickou caastou baterky...a to je len 6 mesiacov..a vzdy ked som reklamova notebook..tak baterka mala zaruku len 6 mesiacov..
Ale ak je baterka vadná, teda sa nadmerne rýchlo opotrebúva, tak mám právo to reklamovať... Či chceš povedať, že pneumatika za 500 €, ktorá sa ti zoderie po 2 kilometroch je ok ?
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
no kazdopadne skus reklamovat..len ci uznaju ze je to elektronika asi bude zaviset od nalady rma technika
No, ale zas ak ju mas staru 20 mesiacov a lezala v supliku, je tu nieco ako chemicka degradacia a ak ju vytiahnes zo suplika, samozrejme ze bude mat kapacitu cca 10% a nik ti to nevyreklamuje...
Samozrejme ze sa to lisi od konstrukcie clankov, ale ruzove si na sklo nemalujme
Samozrejme ze sa to lisi od konstrukcie clankov, ale ruzove si na sklo nemalujme