keď zapnem PC, do sekundy sa vypne, potom zapne ...

Všetko o základných doskách, ich problémoch, možnostiach...
insomniac
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 17. Júl, 2011, 22:45

keď zapnem PC, do sekundy sa vypne, potom zapne ...

Príspevok od používateľa insomniac »

s výmenou dosky sa pritrafili aj nejaké easter eggy ...

netuším prečo, ale vždy, keď zapnem PC tlačidlom na skrinke, tak sa zapne, no ešte neubehne ani
sekunda a hneď sa vypne. potom sa zase o pár sekúnd samo zapne, čo bude asi reflexom samotnej dosky

nerozumiem však, prečo sa hneď po stlačení tlačidla na bedni PC zapne a hneď aj vypne. viem, že hardvéru
robia takéto veci "šoky" a skracujú tak ich jeho životnosť. preto by som rád tento problém čo najskôr odstránil

prešiel som z gigybate dosky na asusku. čo som si všimol po nastrkaní káblov bolo to, že dosky majú rozdielnu
polaritu v pinoch kde je výstup pre speaker, power led, HDD led, power switch, reset switch ... na gigabytke som
ich mal popisom hore, tu na asuske, keďže mi nefahčili ledky, som ich zapojil popisom dole a už fahčili.

kábliky s power switch a reset switch som však ponechal zapojené nápisom hore. neviem, ale keby tam bola
zlá polarita, tak tie switche by potom vôbec nefahčili, či nie? PC sa predsa nakoniec zapne, reset funguje dobre.

alebo môže vyššie popísaný problém spôsobovať práve nesprávna polarita power switchu?

vopred vďaka za rady a ochotu pomôcť

// ešte doplním, že pre zatiaľ som PC vôbec netaktoval, teda všetko v BIOSe dosky je nastavené na default.
tá gigabytka čo som mal, sa tiež zvykla krátko po zapnutí sama vypnúť z dôvodu nestabilného OC. po opätovnom
zapnutí PC už boli všetky OC nastavenia automatick zresetované, aby sa vôbec dalo bootovať ...
(no na tejto asuske som niekoľkokrát skontroloval nastavenia v biose a zatiaľ sa nič automaticky nemenilo)
Používateľov profilový obrázok
STENLY
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 13:44

Re: keď zapnem PC, do sekundy sa vypne, potom zapne ...

Príspevok od používateľa STENLY »

na switchoch nie sú žiadne porarity... je jedno ak sú zapojené :laugh:
takže tam problém nie je :)
MB: ASUS ROG STRIX Z490-G GAMING (WI-FI) CPU: INTEL Core-i5 10600KF @ 4,1GHz, Boost 4.8GHz RAM: CRUCIAL Ballistix Black 2x8GB 3600MHz CL16
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Repro: Logitech Z2300 + Magnat Monitor Supreme 102
Mimiik
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 25. Jan, 2012, 21:07

Príspevok od používateľa Mimiik »

Co som si vsimol tak to doska robila sem tam aj mne, zvycajne sa mi pri takychto blbostiach vypinala sama EPU. Je to pri asuse bezne, neboj sa. Ved 3 roky zaruka je dost. :) keby boli tie dosky tak problemove tak pochybujem ze by si dovolili na nich naahodit 3 roky zaruku.
Intel i5 4670k 4.6ghz 1.22V, Corsair h100i, Asus Maximus VI Hero, Kingston Hyperx predator 2*4gb 2400mhz cl11 XMP, Kingston HyperX 3k SSD, ST Barracuda 2TB (ST2000DM001), Asus GTX670 DCUII 1307boost/7100 1.2V,Corsair HX650, NZXT Phantom 630, repro: Logitech Z-5500, PSP 3004 black nejaky FHD Asus 22" :D

Hero 4670k validator
insomniac
Používateľ
Používateľ

ja mám EPU aj TPU natvrdo (fyzicky) vypnuté na doske (switchmi)
Gorrdon
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Po 02. Jan, 2012, 00:34

Príspevok od používateľa Gorrdon »

zle docvaknuty kabel niekde?
insomniac
Používateľ
Používateľ

pochybujem. na tomto si dávam (po predošlých skúsenostiach) obzvlášť záležať.
mám také nepísané rituálne pravidlo, že pred finálnym zapečatením bedne všetky konektory ešte 3x dotlačím
Figio
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 05. Nov, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Figio »

je to P-35 chipset?
VZDY predavam aj inde
thundabird
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 20. Máj, 2008, 02:01

Príspevok od používateľa thundabird »

to iste robi PC jedneho znameho, je to dokonca nejaka znacka (teraz neviem ci prestigio alebo take nieco). Je tam Asuska, tusim tatohttp://www.asus.com/Motherboards/Intel_ ... 5G41TM_LX/ Ked ho reklamoval (kvoli inej chybe), tak spomenul aj toto, ale neurobili s tym nic, takze to asi nepovazovali za chybu.
MB MSI Tomahawk MAX CPU Ryzen 5 3600 + Gelid Phantom RAM 2x8 GB Patriot Viper Steel 3600 MHz VGA EVGA Geforce GTX 1060 3GB SSD A-data XPG SX8200 pro 512 GB HDD WD Black 2TB PSU Corsair RM650x 2018 Case Fractal Define C NTB1 HP EliteBook 830 G6 NTB2 Lenovo Thinkpad T450
Xenon
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 20. Dec, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Xenon »

Rodina P35/X38/X48 to robí bežne. Je to akýsi test pred spustením. Možno, že to robia aj novšie chipsety.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Pentium Dual-Core E2220 @ 3.2GHz cooled by Noctua NH-U12P MB: ASUS Rampage Formula GRAFIKA: Sapphire ATI Radeon HD3870 512MB GDDR4 + Sapphire ATI Radeon HD3850 512MB GDDR3 in CrossFireX RAM: 8GB DDRAM2 800Mhz Corsair XMS2 4-4-4-12 AUDIO: ASUS Xonar DX -> Ultimate Ears Triple.Fi 10 Pro PSU: Fortron SAGA 450W (peak 500W) LCD: LG L1953TR 19"
Figio
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 05. Nov, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Figio »

presne tak..

ale mne to robi iba ked je pretaktovany CPU, na defaulte to ide normalne priamo
VZDY predavam aj inde
insomniac
Používateľ
Používateľ

kontaktoval som podporu aususu, tam mi chlapík povedal, že je to práve už spomínaný test zariadení pri štarte PC.
podľa jeho vyjadrenia sa nejedná o žiadnu vadu ani to nemôže nijako poškodiť akúkoľvek súčasť hardvéru počítača.

ja mám dosku ASUS P8Z77-V DELUXE, teda čipset Intel Z77 Express Chipset
FROM
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 07. Sep, 2011, 20:20

Príspevok od používateľa FROM »

aj mne to robí pri x79 ale aj pri Z68 to robilo, akurát to predlžuje štart PC
CPU: AMD Athlon 64 +3000 1.8 GHz@2,35 GHz> BOX MB: Foxconn WinFast NF4UK8AA-8EKRS Ram: 1.5GB, HDD: Seagate 20 GB GPU: AMD RADEON HD 6450 DVD: Sony PSU: Enermax 425W Case: Fractal R3
dexterav
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00

Príspevok od používateľa dexterav »

doska proste osaháva HW, robia to hlavne Asusky ale aj MSI
ale je fakt že každá to robí troška , povedal by som, po svojom :)
a ako ti napísali z podpory ozaj to nieje chyba
V podstate to robia dosky od vtedy čo dokážu prežiť akékoľvek OC bez resetu biosu
Spoiler: ukázať
Intel Core i9 14900kf@6/6,2GHz,Strix Z790 F, 2X32GB6,8GHz CL32 Vengeancel, Asus TUF 4090 3/23GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s+A50s+T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 4070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X

motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander
insomniac
Používateľ
Používateľ

no ten studený fyzický štart PC to síce o pár sekúnd spomalí, ale oproti tej gigasračke (gigabytke) čo som
mal sa bootovanie na tejto asuske nedá s ňou ani porovnať. to je úplná lahoda na tejto asuske. dokonca
si tu človek vie nastaviť aj dĺžku postu. fakt že dávať reštart OS s tou doskou to je jedna radosť

s mojím Samsungom SSD 830 128 GB sa PC reštartuje za cca. osem sekúnd! a to je fakt, neklamem (meral som to).
s gigasračkou som mal vždy aspoň 25-30 sekúnd. SSD/bez SSD, tam to bolo jedno. post vždy dlhý jak hovado ...

ale čo fakt že ku*ví štart sú tie desné nevyladené ovládače. nie ani tak intel, nvidia ani amd, ale 3rd party USB 3.0 a pod. :(

Návrat na "Základné dosky"