Stavba repliky

Diskusie o automobiloch, dopravných predpisoch, motocykloch, a iných témach súvisiacich s dopravou.
Používateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00

Stavba repliky

Príspevok od používateľa Toman »

- uz dlho "tajne snivam" o stavbe repliky. (preplastovat stareho pezota na F - 360 popripade MR-2 na lambo)
http://www.extreme-sportscars.com/360/index.html
http://www.extreme-sportscars.com/murci/index.html
- dielnu mam to by nebol problem.... celkom by ma taka robota poveceroch uspokojovala

ale zaujma ma ci sa da unas taka replika zlegalizovat?ako to je s STK, a tak..... v zahranici take auto jazdia na normalnych znackach.
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 11. Jan, 2008, 14:00

Re: Stavba repliky

Príspevok od používateľa lacika »

skus takto po*rat mr2jku a ja si ta najdem..

pokial by to malo homologizaciu pre slovensko, tak by sa to malo dat zlegalizovat ;)

tu si nemozes nahodit ani vacsie kolesa bez pokuty :rolleyes:
Snake
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Snake »

nie je to legálne, a môžeš mať aj pekné súdne poťahovačky s výrobcom automobilu, a keby si niečo také postavil tak si tiež asi vystojím radu dať ti pár poza uši :facepalm:

.
1adad1
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 06. Okt, 2009, 20:19

Príspevok od používateľa 1adad1 »

a zas sa tu internet heroes hraju na texaskych rangerov, v inych krajinach je to bezne: kukni napr. autoscout a uvidis tam niekolko replik ferrari
landrower
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45

Príspevok od používateľa landrower »

u nas to pravdepodobne nezlegalizujes
Steam: michalsveto
Spoiler: ukázať
CPU Intel Core i5 4670K + CM Seidon 120XL +2x Corsair Quiet SP120
MB MSI Z87M-G43
RAM Corsair XMS3 2x4GB DDR3
VGA Gigabyte N660OC-2GD GTX660 + Accelero Mono Plus
HDDs Crucial MX200 250GB 7mm, Seagate Brracuda ST1000DM003 1TB
CASE Bitfenix Prodigy M
PSU Single sleeved Corsair HX650 + Corsair AF120 LED blue Fan
External HDDs Samsung 750GB + Fantec fanbox FB-35US2 black, Seagate Expansion Desktop 2TB
FANs Corsair AF120 Blue LED
RPM regulation Scythe Kaze Master PRO 5,25" panel
Peripheral
Display 2x Philips 24M1N3200ZA Gaming 24" (IPS)
Audio Behringer MS16
Keyboard Asus TUF Gaming K1
Mouse Asus TUF Gaming M4
Notebook Lenovo IdeaPad B5400 (i3 4000M @2.4GHz, HD graphics 4600, 8GB RAM, 15.6")
Snake
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Snake »

1adad1 napísal:a zas sa tu internet heroes hraju na texaskych rangerov, v inych krajinach je to bezne: kukni napr. autoscout a uvidis tam niekolko replik ferrari
V inych krajinach funguju aj take veci, ako zapis alternativnych rafkov - ty internet hero :rolleyes:

.
landrower
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45

Príspevok od používateľa landrower »

je mi jedno co kde funguje ked tu nic nefunguje len obmedzenia :D kazdopadne u nas to neprejde, bodka.
Steam: michalsveto
Spoiler: ukázať
CPU Intel Core i5 4670K + CM Seidon 120XL +2x Corsair Quiet SP120
MB MSI Z87M-G43
RAM Corsair XMS3 2x4GB DDR3
VGA Gigabyte N660OC-2GD GTX660 + Accelero Mono Plus
HDDs Crucial MX200 250GB 7mm, Seagate Brracuda ST1000DM003 1TB
CASE Bitfenix Prodigy M
PSU Single sleeved Corsair HX650 + Corsair AF120 LED blue Fan
External HDDs Samsung 750GB + Fantec fanbox FB-35US2 black, Seagate Expansion Desktop 2TB
FANs Corsair AF120 Blue LED
RPM regulation Scythe Kaze Master PRO 5,25" panel
Peripheral
Display 2x Philips 24M1N3200ZA Gaming 24" (IPS)
Audio Behringer MS16
Keyboard Asus TUF Gaming K1
Mouse Asus TUF Gaming M4
Notebook Lenovo IdeaPad B5400 (i3 4000M @2.4GHz, HD graphics 4600, 8GB RAM, 15.6")
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

nehovor, ze nie.. len treba homologizacie a osvedcenia..
isto by to slo, len za aku cenu.
SAJBAMA
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 25. Apr, 2009, 11:52

Príspevok od používateľa SAJBAMA »

Prihlásiť sa dá všetko otázka je ktorá hliadka ti zoberie tabule...
Pravidelne vidím toto auto behať, prihlásené na papieroch z fiatu ritmo(každý kto aspoň raz v živote videl ritmo musí vedieť že niečo nesedí):
Obrázok
Jazdí na ňom ale bývalí vysoko postavený policajt...

Pozri ide o to že sa nevyhádaš, ja som chcel dve podobné veci, jednu postaviť caterham, a druhú, veľmi by som chcel RR Silver Shadow na občasné vozenie, a hlavne trávenie času v garáži. Dobré kúsky s ľavostranným riadením stoja cez 25k a zlé sa nenájdu, prihlásiť by sa dal na výnimku s veteránskymi špz aj angličák(ktorých je omnoho viac, a dajú sa kúpiť ako základ reštaurácie za 5-7k, viac by som do takého projektu ja nedal.) Problém je však v tom že tie špz nikdy nedostanem, pretože pri niečom takom, ako pri všetkom takomto, ide aj o cenu, nebudem používať dobové originálne diely, nebude originál lak, hoci to auto by úplne v pohode prešlo stk, a bude vyzerať k svetu tak veteránska mafia slovenska si ma k sebe nepustí. Na miesto toho aby po cestách jazdil pekný reprezentant značky, jazdiť nebude, pretože nemám jednoducho možnosti a ani chuť vraziť daľších 60-100k na dobovú reštauráciu... Zaujímal som sa o to pol roka.

Ak ťa policajt zastaví s otrasným bodikitom, tak to toleruje hoci nesedia rozmery vozidla v papieroch, ak máš krídlo ako policu tak to toleruje. Problém je ak máš všetko naraz. A tie homologizácie sú tiež na pováženie, čo kontrolujú? Vyrazené éčko? Sedí Číňan doma v garáži a vyrába éčka na svoje produkty... :facepalm: Inak to ani byť nemôže lebo aj homologované veci s týchto oblastí sú shit.

Krásny príklad je jeden chalan z Komárna, staval veľmi peknú 1ku do kategórie s2000, ale potom ho napadlo že pokiaľ to malo papiere pred stavbou prečo by nemohlo mať aj po. Nechal na tom aute všetky tie prkotiny z vyhlášky, osvetlenie špz, a hoci nemal stropnicu, tak mal slnečné clony, auto prešlo stk aj ko. Zastavili ho a tak ako ti policajt nič nemôže za to ak nemáš v zadu sedačky, alebo bodykit, zobrať tabule a papiere tak mu ich zobral, lebo jemu to prišlo ako úplne iné auto... A nevyhádal sa... Jednoducho usúdil že to už je moc, nikto nevie podľa čoho v zákone sa to posudzuje, či podľa nehorľavých treniek ktoré mal v čase jazdy, alebo absencie osvetlenia kufra, pravda je taká že papiere už naspať nedostal.

Podľa mňa je to nerealizovateľné, skús iný projekt :good:
Workstation: HP Z230- i7 4770, 16gb DDR3, GTX 960, SSD RAID 2x256GB, 3x HP 24" LCD
Toman
VIP
VIP

Dalsia moznost si objednat z UK komplet skladacku.

- Zakladny Caterham 1.4 stoji 14500
http://www.caterham.co.uk/assets/html/s ... assic.html

- Kopie Lotusu 7 roby v UK aspon 10 firiem, snat by sa dal zohnat aj lacnejsie.....

Takto sa s tym vysporiadali v TopGeare :D :D :D

//
lacikaboss: sprznenie Pezotu 406 by ti snat nevadilo :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
Krutibrko
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Ne 02. Mar, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa Krutibrko »

Zistím ti to, mne sa zdá, že sa to dá prihlásiť, keď sa dá prihasiť veterán na normálne značky, tak prečo by sa nemala dať replika? len už tam ide o cenu...
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Toman napísal:lacikaboss: sprznenie Pezotu 406 by ti snat nevadilo :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
upimne? nie :D
SAJBAMA
Používateľ
Používateľ

Ja som myslel prihlásiť to ako tú 406ku, samozrejme že môže požiadať aj o individuálne otipovanie, v praxi ak si pozváram od nuly niečo na štýl atomu, tak to s veľkou snahou a veľa peniazmi na značky dostanem. Problém je prejsť celou byrokraciou a to by ešte šlo aj veľa peňazí niekomu do vačku. Ak som niečo zváral na aute tak na to musím mať atest, proste na všetko a to je fakt nadľudská OTRAVA.
Stálo by za pokus to otipovať v DE, kde sú na to predsa len zvyknutejší, spraviť Tuv, a potom skúsiť doviezť a prihlásiť...

@brko pokiaľ máš k veteránovi niake papiere, a prejde STK tak sa dá prihlásiť aj na normálne, iné by bolo skúsiť ho prihlásiť bez nich tam by uz otipovanie bolo riadne mastné...
Workstation: HP Z230- i7 4770, 16gb DDR3, GTX 960, SSD RAID 2x256GB, 3x HP 24" LCD
Toman
VIP
VIP

- ja predpokladam ze aj ta 406 preplastovana na ferari by bola v papieroch stale oficialne 406tka..... (akurat kusok vecie kolesa by mala... :D :D :D :D )
- to ze by mi tam napisali "ferari" ma ani nenapadlo...
- veterana uz jedneho mam spraveneho (motocylel 1936):) ale nieje na znackach, po renavacii presiel za 5 rokou len 500 metrou, to mi ani nestalo zato vybavovat nato papiere
SAJBAMA
Používateľ
Používateľ

A to je celý problém, v tých papieroch nebude takmer nič sedieť s originálom, a na to aby to do nich dostali bude potrebné otipovať nanovo, a možno aj schválenie importéra...
A pokiaľ viem tak replika sa smie robiť z modelu staršieho ako 20 rokov, so súhlasom pôvodného výrobcu.

Návrat na "Automobily a dopravná diskusia"