Cisco certifikát

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Používateľov profilový obrázok
Bird
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 15. Aug, 2009, 22:39

Cisco certifikát

Príspevok od používateľa Bird »

zdravím
od tretieho ročníka si teraz možem na strednej škole (SPŠE Piešťany) urobiť Cisco certifikát, úroveň CCNA. su to 4 semestre, každý za 100€.
rad by som počul vaše názory, že či sa to oplatí robiť, či je to dobra investicia do buducnosti, popripade je to niekde lacnejšie...
dakujem
MacBook Pro 13 (2016) + iPhone 12 mini
PS5 Slim
Bamma_boy
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 05. Aug, 2009, 19:33

Re: Cisco certifikát

Príspevok od používateľa Bamma_boy »

pekná ryža, ja ich mám po 5€.. :)
yesper
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 10. Jún, 2008, 20:41

Príspevok od používateľa yesper »

len neviem ci v tom mas zahrnutu aj certifikacnu skusku, ktora sama o sebe stoji 250USD

tie 4semestre to je len kus papiera
Bird
Používateľ
Používateľ

no to neviem. opytam sa profesora.
inak toto su ceny na fiit stuba
Semester CCNA 1 - 100,- €
Semester CCNA 2 - 115,- €
Semester CCNA 3 - 165,- €
Semester CCNA 4 - 185,- €
Bamma_boy napísal:pekná ryža, ja ich mám po 5€.. :)
neviem či si teraz robíš srandu alebo nie :?
PS5 Slim
Bamma_boy
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 05. Aug, 2009, 19:33

Príspevok od používateľa Bamma_boy »

no ak je to fakt len ten CCNA projekt, myslím, že jeden z tých semestrov sa volá "routing protocols and concepts" a jeden taký nehodnotený prvý je "IT Essentials" tak áno, ja ich mám, tie certifikáty za 5€.
Finálny test v tom zahrnutý nie je, ten sa nedá vypracovať len tak hocikde a treba si zaň zaplatiť, ako píše, tieto cert. majú cenu zdrapu papiera bez veľkého Finalu.. ;)
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 11. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa lacika »

ja mam
Course: Networking for Home and Small Businesses
Version: 4.0
a
Course: Working at a Small-to-Medium Business or ISP
Version: 4.1

A certifikat, som este nevidel. :rolleyes:
jcdenton12
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa jcdenton12 »

tak to je cena komercneho kurzu, lebo instruktora treba zaplatit a aj na zariadenia par centov z toho ziskat a vsetky tie prevadzkove naklady

kazdopadne tie kurzy nie su o tom, ziskat bezcenny papier ale o naberani vedomosti
kazdopadne na strednej skole pytat 100e za jeden semester je podla mna riadna palka

inac samotna priemyselna 640-802 (CCNA) skuska stoji cca 250-270e ak nemas zlavu, co je tiez celkom dost ak si este stredoskolak

ak planujes mat oblast sieti ako svoj buduci job, tak to nie su zbytocne vyhodene prachy, a skuseny instruktor je na nezaplatenie, ked s nim mozes brainstormovat na akukolvek temu

inac ten certifikat sa stava bezcenny az tak po 2 - 3 otazkach tecnika na pohovore, ak na nich vyhoris :good:
aj ten obycajny netacad papier vravi, co by si mal ovladat kedze si uspesne skoncil kurz a ak to nevies, tak nie je tazke sa dovtipit, ako si k tomu papieru prisiel
...
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Chris »

ono na certifikacnu skusku sa mozes naucit aj sam a CCNA vraj nie je az taky narocny..

no potom popri vyske si lahsie najdes brigadu atd. kde sa ti tie peniaze vratia , samozrejme ak chces pracovat v NW ;)
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
Bird
Používateľ
Používateľ

tak som sa pytal profesora a vravel že pokial idem na vyšku a budem pokračovať v CCNP tak nie je treba robiť priemyselný certifikát.
jedine že ak by som išiel hneď robiť, to sa potom zíde. ale niekde stačí aj keď poviete že mate za sebou ccna kurz.
Chris napísal:ono na certifikacnu skusku sa mozes naucit aj sam a CCNA vraj nie je az taky narocny..
pocul som o luďoch, ktorí robili v odobre siete a mysleli si že certifikat spravia lavou zadnou a nepodarilo sa.

asi sa prihlasim na ten kurz, tam budeme robiť aj s cisco zariadeniami, neviem či by som mal nejaku prax keby sa na to sam učim. a predsalen keď ti to vysvetli niekto druhy tak je to lepšie.

vdaka za odpovede chalani
PS5 Slim
Papek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Papek »

CCNA nieje az take narocne. Ono to je tak, ze ak das zaverecnu skusku v 4. semestri nad urcite percenta (sa mi zda, ze 80%), tak dostanes 80% zlavu z final skusky, alebo tak nejako to bolo. Ak je clovek sikovny, vie sa naucit CCNA aj sam, ale chce to kopu casu, pretoze sa treba ucit aj obstaroznych technologiach a roznych protokoloch, ako ISDN, dial-up a rozne normy s nimi suvisiace, ktore sa dnes uz nepouzivaju. Aspon v mojom pripade to tak bolo, mozno sa uz odvtedy zmenili vyukove materialy. Poznam ludi, co robia so sietami a chceli si dodatocne spravit CCNA a prave na tomto pohoreli.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
i5-12400F ♦ 32 GB RAM ♦ RTX 4070 SUPER 12 GB
jcdenton12
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa jcdenton12 »

tak ISDN a dialup uz nastastie vypdlo z blueprintu

inac vies sa to naucit aj sam, ale bude to stat viac casu (no v konecnom dosledku mozes mat aj lepsie vedomosti) ale hlavne potrebujes pristup k realnemu HW
PacketTracer je sice fajn tak na CCNA1-3 ale dalej uz to chce fyzicke zariadenia a samozrejme aj PT komplementovat s real hands-on experience, kedze PT nie je bez bugov (koniec koncov ani IOSy nie su bez bugov :rofl: )

vacsina routingu sa da nasledne riesit v GNS3, no su tam iba stare platformy a sucasne ISR 28xx/29xx tam neodskusas
switching len na realnom zeleze, cize cat2960/3560 alebo aj starsie platformy, no nie vsetko tam funguje (na CCNA uroven vsak postacuje)
...

Návrat na "Debata o všetkom"