Vysoká škola
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 31. Jan, 2009, 00:41
Re: Vysoká škola
Tak to bolo 2 roky dozadu ... tusim to stale plati. Ale mas LAN a sharing s tym spojeny.
A ano, Ynet je OZ, si clenom OZ, mas povinnosti zucastnit sa valneho zhromazdenia (nebol som tam ani raz, vzdy som sa ospravedlnil), je vhodne zaplatit za cely rok (platis akoby za 8 mesiacov namiesto 10tich). Tak isto inak musis zaplatit aj za intrak, aj ked tam nebude mesiac byvat.
Co sa kuchyniek tyka, to uz zalezi, kde budes byvat. Ja som byval na C4 2. poschodie, kde bola onicom kuchynka, mali sme dvojplatnicku na izbe, mikrovlnku tiez. Potom som mal dvojku na C2, kde som mal vlastnu dvojplatnicku aj mikrovlnku.
A ano, Ynet je OZ, si clenom OZ, mas povinnosti zucastnit sa valneho zhromazdenia (nebol som tam ani raz, vzdy som sa ospravedlnil), je vhodne zaplatit za cely rok (platis akoby za 8 mesiacov namiesto 10tich). Tak isto inak musis zaplatit aj za intrak, aj ked tam nebude mesiac byvat.
Co sa kuchyniek tyka, to uz zalezi, kde budes byvat. Ja som byval na C4 2. poschodie, kde bola onicom kuchynka, mali sme dvojplatnicku na izbe, mikrovlnku tiez. Potom som mal dvojku na C2, kde som mal vlastnu dvojplatnicku aj mikrovlnku.
FVE 12.45 kWp V/Z
- S4ne
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 04. Jan, 2007, 08:00
Ludia prosimvas riesil uz niekto prestup z jednej VS na druhu po prvom roku? Ci je to vobec mozne s tym zeby som siel rovno do druheho...a co to obnasa. Diky
MB: Asus M4A77TD CPU: AMD Athlon II X4 620+Scythe Ninja RAM: 2x2GB OCZ Gold 1600MHz VGA: Asus HD 4870 512MB+ACS1+120mm AC Fan HDD: Seagate 250GB PSU: Fortron 550W Black power
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
To ti určite neprejde,... určite nie z jednej VŠ na druhú,.... kamoš riešil prechod iba medzi fakultami a aj to ho poslali tiež do prvého ročníka s tým, že mu uznali predmety, ktoré mali fakulty rovnaké.
Ale prestup medzi VŠ nato zabudni , prijímačky si robil na úplne inej škole, a tá druhá Ťa len tak z ničoho nehodí hneď do rdruhého ročníka.
Ale prestup medzi VŠ nato zabudni , prijímačky si robil na úplne inej škole, a tá druhá Ťa len tak z ničoho nehodí hneď do rdruhého ročníka.
nejake predmety by ti mozno uznali, ale aj tak ich nebude dostatok na to, aby si siel priamo do 2. rocnika
tak ci tak budes studovat dalsie 3
Potreboval by som vedieť jednu vec
1. dokončil som SŠ
2. zamestnal som sa
3. chcem skončiť so zamestnaním a ísť študovať na VŠ
A teraz otázka: Ak som sa medzi SŠ a VŠ zamestnal a teraz chcem ísť študovať, tak mám nárok na nejaké príspevky od štátu ?
Pretože ak by som šiel zo SŠ hneď na VŠ tak mi štát dotuje VŠ do 25 rokov. Ale ako to je keď som po SŠ pracoval a chcem ísť na VŠ a mám do 25 rokov ?
1. dokončil som SŠ
2. zamestnal som sa
3. chcem skončiť so zamestnaním a ísť študovať na VŠ
A teraz otázka: Ak som sa medzi SŠ a VŠ zamestnal a teraz chcem ísť študovať, tak mám nárok na nejaké príspevky od štátu ?
Pretože ak by som šiel zo SŠ hneď na VŠ tak mi štát dotuje VŠ do 25 rokov. Ale ako to je keď som po SŠ pracoval a chcem ísť na VŠ a mám do 25 rokov ?
je to normalne - za studium si neplatis do 26 rokov / alebo ked nestudujes na VS viac ako 5 rokov. ci ake prispevky mas na mysli??
výborne, takže do 26 rokov a do 5 rokov VŠ štúdia neplatím za štátnu (nie sukromnu) školu nič. Toto som potreboval vedieť
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
lenže !,... do 26 rokov > do 5 rokovLithil napísal:výborne, takže do 26 rokov a do 5 rokov VŠ štúdia neplatím za štátnu (nie sukromnu) školu nič. Toto som potreboval vedieť
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
A ešte treba poznamenať, že to čo ty myslíš pod "Štátnou školou", je v skutočnosti "verejná" vysoká škola. Štátna je akurát tak policajná, vojenská a pod. Ale aby som ťa neplietol - nič neplatíš.
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
Spoiler: ukázať
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2009, 08:11
Ahojte. Chcel by som sa len informovať.. že neviete ako je na tom s úrovňou Žilinská univerzita, Elektrotechnická fakulta - Telekomunikácie?
Nechodí tam niekto od vás náhodou? Zháňam výšku, čo by ma bavila a popri tom by som ju zvládal...
Nechodí tam niekto od vás náhodou? Zháňam výšku, čo by ma bavila a popri tom by som ju zvládal...
- dendroid
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
To závisí aj od odboru, ak sa nerobia prijímačky a majú málo študentov, tak by sa to možno dalo.beardie napísal:nejake predmety by ti mozno uznali, ale aj tak ich nebude dostatok na to, aby si siel priamo do 2. rocnika
chodim tam ... klasika ... prve 3 semestre matika je sito a nic odborne... (okrem elektroniky ci programovania)caligulas napísal:Ahojte. Chcel by som sa len informovať.. že neviete ako je na tom s úrovňou Žilinská univerzita, Elektrotechnická fakulta - Telekomunikácie?
-
- Nový používateľ
To si ma moc nepotešil A je tu niekto, čo chodí na Fakultu hospodárskej informatiky? Mal by som pár otázok
max. na 3 roky, inzinier tam nie je, MRIT je somarina
PC -> Topping DX7 Pro+ -> Meze 109 PRO / Microlab B77
-
- Nový používateľ
Ahojte zvažujem ešte pedagogickú fakultu na KU v RK. konkrétne jednoodborovú informatiku aj to externe. Ako je to prosím vás s externým štúdiom? Kedy sa vlastne chodí do školy a ako často? a tie € za školné na rok (konkrétne tu je to 850€) sa platia už pri podaní prihlášky?
Ďakujem za odpoveď
Ďakujem za odpoveď