Skoda Fabia I
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
Re: Skoda Fabia I
znamy dal ten plast prebrusit v servise. nemusis nove ziarovky kupovat. mam podobne zakadene z vnutra tie svetla
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
lol. podobne modre, ale mam dojem, ze su to tieto osram bluelight mam vo fobii, vyzera to ako xenon, ale za dazda a hmly s tym vidis menej, ako keby si mal klasicke zlte...
prelestit svetla je najvacsia blbost, lb das dole povrchovy lak a potom sa ti poskrabu ani nebudes vediet ako... takze jedina cesta je kupit nove, ak to chces mat poriadne...
prelestit svetla je najvacsia blbost, lb das dole povrchovy lak a potom sa ti poskrabu ani nebudes vediet ako... takze jedina cesta je kupit nove, ak to chces mat poriadne...
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
-
- Pokročilý používateľ
myslim prebrusit z vnutra a len to sklo/plast , robi sa to bezne v servise co si mamin sracko daval.
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
ahojte,
vedeli by ste mi niekto povedat co potrebujem aby som mohol aj doma spravit diagnostiku auta? tipujem ze nejaky speci kabel + nejaky soft... aky? kolko to stoji? mame v rodine dve starsie fabie, tak ak by to nebolo nieco cenovo dramaticke rozmyslam ze by som zainvestoval....
dakujem
vedeli by ste mi niekto povedat co potrebujem aby som mohol aj doma spravit diagnostiku auta? tipujem ze nejaky speci kabel + nejaky soft... aky? kolko to stoji? mame v rodine dve starsie fabie, tak ak by to nebolo nieco cenovo dramaticke rozmyslam ze by som zainvestoval....
dakujem
Spoiler: ukázať
- Chris
- Pokročilý používateľ
tak pred-zimny server done (olej, olejovy filter, palivovy filter, zadne brzdove oblozenie )
- Chris
- Pokročilý používateľ
(patching time)Snake napísal:Daj si kavu voe, servis
-
- Pokročilý používateľ
idem zaraz do servisu skoda. som zvedavy. vcera mi rapkala fabka po 2hod jazdy ako diesel. a rozvody tiez treba.... normalne mam strach tam ist. dufam ze ma aspon domov vezmu dajakym sluzobnym bo moju kraksnu si tam isto nechaju
edit:
dnes som platil 234e za - kotuce, nove brzd dosticky, 1 silent block a pelovy filter, a robota. celkom ok cena ne? akurat som nedal vymenu oleja a filter kedze za to chceli 100e
edit:
dnes som platil 234e za - kotuce, nove brzd dosticky, 1 silent block a pelovy filter, a robota. celkom ok cena ne? akurat som nedal vymenu oleja a filter kedze za to chceli 100e
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
vela, sak to je patina ceny auta
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
- Chris
- Pokročilý používateľ
kotuce 40estefan.koval napísal:idem zaraz do servisu skoda. som zvedavy. vcera mi rapkala fabka po 2hod jazdy ako diesel. a rozvody tiez treba.... normalne mam strach tam ist. dufam ze ma aspon domov vezmu dajakym sluzobnym bo moju kraksnu si tam isto nechaju
edit:
dosticky ferodo 32e
silentblok 6e
pelovy uhlikovy filter 4e
78e + spravil by si si to sam
ak menil jeden silentblok tak mohol aj druhy vymenit
-
- Pokročilý používateľ
mam zaujemcu za 2tis ale zbijam na 230e. rozvodovy retaz s pracou am stoji 250e len. a plus tie kotuce. to si ho fakt radsej necham
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
- Chris
- Pokročilý používateľ
Takze fobisti, kedze nastala deadly kombinacia tazky a silny motor (1.9 TDi) + bratislavsky tankodorom robi svoje.
Potreboval som vymenit silentbloky na prednej naprave. Zadne silentbloky som menil cez leto, ale kedze na internete vsade pisali, ze predne netreba atd. tak som ich nekupil ale boli chytene, ale odporucam vymenit radsej vsetky a nie rozoberat ako ja na 2x
Kedze tiez som hladal na nete spravny sposob a bolo to dost tazke a spravnym sposobom si mozte usetrit kopec casu a nervov.
1. Auto na dvihak, dole koleso, dole spodny kryt motora.
2. Treba odsrubovat vrchnu maticu guloveho capu, trochu WD na kuzel capu a jemne pobuchat, podlozit otoc aby sa nespanoval a vybit rameno s capom z otoce. Nasledne odsrubovat skrutku co drzi rameno, kmitavymi pohybmi vytiahnut rameno zo zadneho silentbloku.
3. U mna bola uplne popraskana guma a oddelena stredna kovova cast od gumy a brutal vola.
novy silentblok som dal na noc do mraznicky aby sa "stiahol" a miesto, kde som isiel lisovat silentblok som nahrial teplovzdusnou pistolou
4. Nasledne je treba si spravit pripravok (zavitova tyc M10, matice,par podloziek a cast trubky), treba cele puzdro ramena podriadne vybrusit smirglom a vycistit, najlepsie namastit silentblok a dieru v ramene "indulonou", nie vazelinou, ta rozoziera tesnenia a aj gumu. Zostavit ako na foto a postupne pritahovat, az sa bude silentblok stahovat do vnutra.
5. Az bude silentbok skoro cely vo vnutry, tak rozmontovat a dat tam kusok rurky (v mojom pripade kus "vodarenskeho srubenia" ) s vacsim vnutornym priemerom ako je silentblok a vytiahnut ho s presahom von. Zasledne vycentrovat, aby bol pekne v strede.
6. vuala
podobne som lisoval aj zadny silentblok prednej napravy http://img225.imageshack.us/img225/7733/imagefh.jpg
7. nasledne vsetko opacnym sposobom namontovat s5.
obe strany id spravit fpohode do 3 hodin, v servise to stoji od 50e ak im ide vsetko dobre povolit, ale je to lepsi pocit, ak si to clovek spravi sam
Potreboval som vymenit silentbloky na prednej naprave. Zadne silentbloky som menil cez leto, ale kedze na internete vsade pisali, ze predne netreba atd. tak som ich nekupil ale boli chytene, ale odporucam vymenit radsej vsetky a nie rozoberat ako ja na 2x
Kedze tiez som hladal na nete spravny sposob a bolo to dost tazke a spravnym sposobom si mozte usetrit kopec casu a nervov.
1. Auto na dvihak, dole koleso, dole spodny kryt motora.
2. Treba odsrubovat vrchnu maticu guloveho capu, trochu WD na kuzel capu a jemne pobuchat, podlozit otoc aby sa nespanoval a vybit rameno s capom z otoce. Nasledne odsrubovat skrutku co drzi rameno, kmitavymi pohybmi vytiahnut rameno zo zadneho silentbloku.
3. U mna bola uplne popraskana guma a oddelena stredna kovova cast od gumy a brutal vola.
novy silentblok som dal na noc do mraznicky aby sa "stiahol" a miesto, kde som isiel lisovat silentblok som nahrial teplovzdusnou pistolou
4. Nasledne je treba si spravit pripravok (zavitova tyc M10, matice,par podloziek a cast trubky), treba cele puzdro ramena podriadne vybrusit smirglom a vycistit, najlepsie namastit silentblok a dieru v ramene "indulonou", nie vazelinou, ta rozoziera tesnenia a aj gumu. Zostavit ako na foto a postupne pritahovat, az sa bude silentblok stahovat do vnutra.
5. Az bude silentbok skoro cely vo vnutry, tak rozmontovat a dat tam kusok rurky (v mojom pripade kus "vodarenskeho srubenia" ) s vacsim vnutornym priemerom ako je silentblok a vytiahnut ho s presahom von. Zasledne vycentrovat, aby bol pekne v strede.
6. vuala
podobne som lisoval aj zadny silentblok prednej napravy http://img225.imageshack.us/img225/7733/imagefh.jpg
7. nasledne vsetko opacnym sposobom namontovat s5.
obe strany id spravit fpohode do 3 hodin, v servise to stoji od 50e ak im ide vsetko dobre povolit, ale je to lepsi pocit, ak si to clovek spravi sam
uprimne? za tu cenu som mal na mojom megane:stefan.koval napísal:idem zaraz do servisu skoda. som zvedavy. vcera mi rapkala fabka po 2hod jazdy ako diesel. a rozvody tiez treba.... normalne mam strach tam ist. dufam ze ma aspon domov vezmu dajakym sluzobnym bo moju kraksnu si tam isto nechaju
edit:
161,20€- sviecky, olej+filter, filter vzduch., filter palivo, tesnenie hlavy, tesnenie vika, tesnenie sacieho, semering ventilov, semering vacky, rozvody, vodna pumpa, chlad. zmes, silent bloky vyfuk.
90€- robota
menil som aj kutoce bosh a dosticky ferodo, vyslo ma to 57 s robotou 68€
keby si mal BMW tak este pochopim, ale na fabku? likvidacna cena