Všeobecná diskusia
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
Re: Všeobecná diskusia
je hlavne ked sa taky expert vyskytne v spicke kde neni ako predbehnut
(lebo sory ale nepatrim k tym co maju 80litrovy 600valec s 10000kW ze ho obehnem cez dieru na jedno auto alebo k tym co ich nesere co je v protismere, ved sa uhnu ti druhi. mam feliciu, neni to vykonne, je to lenive pri predbiehani a musim chytit teda dost velku medzeru. a to nehovorim o sluzobnej, ta je este slabsia).
ja niejak neobhajujem opacny extrem, tych co chodia "co to da", ale hovorim ze aj ti co sa plazia po ceste sposobuju problemy.
a najlepsi su potom fakt ti co na D1 BA-TT idu v strede 70-80, a myslia si asi ze cesta je ich.
//nehovoriac o tom ze 120 v strede po dialnici nepojdes kedze tam je 110 kde su tri pruhy
takze mne to nebude vadit ked ten v strede pojde 120, vpravo nech ide jak chce, a vlavo zas to netreba prehanat
a keby aj ratam ze 130 a ide 120, to ma nestve, ak tak nejde dlhodobo v lavom. ale su ludia co sa mi drbnu spoza kamionu ked idem ~140 pred auto a idu tak 90-100, to je zase demencia...
je proste rozdiel 120-130 a 60-90, percentualne je to o 8.3% a 33.3% pomalsie, co je rozdiel rozdiel ktory rozhodne ci ma to nasere alebo nie.
(lebo sory ale nepatrim k tym co maju 80litrovy 600valec s 10000kW ze ho obehnem cez dieru na jedno auto alebo k tym co ich nesere co je v protismere, ved sa uhnu ti druhi. mam feliciu, neni to vykonne, je to lenive pri predbiehani a musim chytit teda dost velku medzeru. a to nehovorim o sluzobnej, ta je este slabsia).
ja niejak neobhajujem opacny extrem, tych co chodia "co to da", ale hovorim ze aj ti co sa plazia po ceste sposobuju problemy.
a najlepsi su potom fakt ti co na D1 BA-TT idu v strede 70-80, a myslia si asi ze cesta je ich.
//nehovoriac o tom ze 120 v strede po dialnici nepojdes kedze tam je 110 kde su tri pruhy
takze mne to nebude vadit ked ten v strede pojde 120, vpravo nech ide jak chce, a vlavo zas to netreba prehanat
a keby aj ratam ze 130 a ide 120, to ma nestve, ak tak nejde dlhodobo v lavom. ale su ludia co sa mi drbnu spoza kamionu ked idem ~140 pred auto a idu tak 90-100, to je zase demencia...
je proste rozdiel 120-130 a 60-90, percentualne je to o 8.3% a 33.3% pomalsie, co je rozdiel rozdiel ktory rozhodne ci ma to nasere alebo nie.
Steam: michalsveto
Spoiler: ukázať
Ak Ta to tak velmi zaujima tak 80 co je na tunajsich cestach aj tak dost a na rychlostnej 100...
- landrower
- Pokročilý používateľ
kludne sa po nasich okreskach vecsinou tych 90 da, samozrejme su useky kde nie, zakruty ostre, zniceny povrch....
samozrejme dalsia vec ze ked prsi, je hmla atd. tak sa treba prisposobit.
to je OK, nevadi.
ale ak niekto ide pomaly preto ze si prdka na spotrebu, alebo ze sa boji, tak mi moze skocit na vtaka s prepacenim...
(nehovorim o miestach, kde je moznost taketo auto obehnut, to je opat v poriadku samozrejme)
inak, taka mala otazocka, ako sa da odskusat autoradio mimo auta? co je taky vhodny sposob napajania?
viem ze sa to da cez PC, asi cerveny a cierny z ISO na zlty a cierny zo zdroja, otazka je ci to je bezpecne (pre zdroj)
samozrejme dalsia vec ze ked prsi, je hmla atd. tak sa treba prisposobit.
to je OK, nevadi.
ale ak niekto ide pomaly preto ze si prdka na spotrebu, alebo ze sa boji, tak mi moze skocit na vtaka s prepacenim...
(nehovorim o miestach, kde je moznost taketo auto obehnut, to je opat v poriadku samozrejme)
inak, taka mala otazocka, ako sa da odskusat autoradio mimo auta? co je taky vhodny sposob napajania?
viem ze sa to da cez PC, asi cerveny a cierny z ISO na zlty a cierny zo zdroja, otazka je ci to je bezpecne (pre zdroj)
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Sep, 2010, 19:31
Zasa keď mám za seba povedať: áno, som študent, áno, mám hlbšie do peňaženky, áno, mám benzínové auto, áno premyslím si, kedy mi treba pridávať a kedy nie....
Keď napríklad skončí obec a mám sa z 50km/h dostať na 100km/h, vysvetlí mi niekto, prečo by som mal šľapať na podlahu, nech mám tú rýchlosť do troch sekúnd? Pozvoľným zrýchľovaním, ktoré mi trvá možno 20 sekúnd si jednak vytvorím bezpečný odstup za predo mnou idúcim autom a jednak šetrím peniaze, pretože nárazovo toľko nespálim....
A vie ma dosť naštvať, keď toto pozvoľné zrýchľovanie za mnou idúci nervák nevydrží, obehne ma a potom brzdí aj seba, aj mňa, pretože to auto pred ním ide aj tak len 90.... ....a brzdiť musím aj ja, pretože už je malá medzera....
No a k tým rýchlostiam: áno, aj mňa vie naštvať, keď ide debílek mimo obce 70....
Ale zasa, 90 je maximálna povolená rýchlosť, nie minimálna, alebo prikázaná.... ....takže teoreticky ide správne, definovať neodôvodnené zdržovanie premávky je nemožné, on sa môže vyhovoriť na svoje schopnosti a zručnosti....
Proste ho len obehnem a hotovo a pokračujem si svojimi 100km/h....
Keď napríklad skončí obec a mám sa z 50km/h dostať na 100km/h, vysvetlí mi niekto, prečo by som mal šľapať na podlahu, nech mám tú rýchlosť do troch sekúnd? Pozvoľným zrýchľovaním, ktoré mi trvá možno 20 sekúnd si jednak vytvorím bezpečný odstup za predo mnou idúcim autom a jednak šetrím peniaze, pretože nárazovo toľko nespálim....
A vie ma dosť naštvať, keď toto pozvoľné zrýchľovanie za mnou idúci nervák nevydrží, obehne ma a potom brzdí aj seba, aj mňa, pretože to auto pred ním ide aj tak len 90.... ....a brzdiť musím aj ja, pretože už je malá medzera....
No a k tým rýchlostiam: áno, aj mňa vie naštvať, keď ide debílek mimo obce 70....
Ale zasa, 90 je maximálna povolená rýchlosť, nie minimálna, alebo prikázaná.... ....takže teoreticky ide správne, definovať neodôvodnené zdržovanie premávky je nemožné, on sa môže vyhovoriť na svoje schopnosti a zručnosti....
- STENLY
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 13:44
včera som bol otcovi na Felde prezuť gumy... ked som mal dolu kolesá, tak som sa mu kukol na platničky, v akom sú stave
v takomto bola jedna
http://img259.imageshack.us/img259/6791/pa070026.jpg
pre porovnanie, táto je ešte dobre hrubá
http://img694.imageshack.us/img694/8886/pa070027.jpg
problém bol v tom, že strmene sa nevracali naspať a platnička trela o kotúč
a kotúče sú tiež totálne zničené...
http://img513.imageshack.us/img513/5218/pa070024q.jpg
http://img20.imageshack.us/img20/1231/pa070023y.jpg
tak som to rozmontoval, objednal Ferodo aj kotuče, aj platničky... dúfam, že dačo vydržia
http://img607.imageshack.us/img607/8518/pa070022.jpg
http://img826.imageshack.us/img826/7165/pa070023o.jpg
ľavý tlmič
http://img593.imageshack.us/img593/5887/pa070024.jpg
vyše 130 tisíc a ešte originál
ja mám najazdené 140tisíc, takže na jar mením aj brzdy, aj tlmiče...
v takomto bola jedna
http://img259.imageshack.us/img259/6791/pa070026.jpg
pre porovnanie, táto je ešte dobre hrubá
http://img694.imageshack.us/img694/8886/pa070027.jpg
problém bol v tom, že strmene sa nevracali naspať a platnička trela o kotúč
a kotúče sú tiež totálne zničené...
http://img513.imageshack.us/img513/5218/pa070024q.jpg
http://img20.imageshack.us/img20/1231/pa070023y.jpg
tak som to rozmontoval, objednal Ferodo aj kotuče, aj platničky... dúfam, že dačo vydržia
http://img607.imageshack.us/img607/8518/pa070022.jpg
http://img826.imageshack.us/img826/7165/pa070023o.jpg
ľavý tlmič
http://img593.imageshack.us/img593/5887/pa070024.jpg
vyše 130 tisíc a ešte originál
ja mám najazdené 140tisíc, takže na jar mením aj brzdy, aj tlmiče...
MB: ASUS ROG STRIX Z490-G GAMING (WI-FI) CPU: INTEL Core-i5 10600KF @ 4,1GHz, Boost 4.8GHz RAM: CRUCIAL Ballistix Black 2x8GB 3600MHz CL16
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Repro: Logitech Z2300 + Magnat Monitor Supreme 102
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Repro: Logitech Z2300 + Magnat Monitor Supreme 102
- landrower
- Pokročilý používateľ
ja nehovorim o tom ze plyn na podlahu, ved je jasne ze to zere jak hovado potom, ale mimochodom ani moc pomaly zrychlovat neni dobre, pokial viem. zlata stredna cesta
ale aby som uviedol priklad, idem si takto BA-Velke Ulany, poslednych par kilometrov same zakruty, idem si takych 70-80 cez ne s kludom
o par hodin sa vraciam, ta ista cesta, lenze uz ide smerom z BA vela aut kedze piatok 3 hodiny poobede. a tipek predo mnou sa rozhodne ze pred kazdou zakrutou zbrzdi na 40, a ze viac jak 70 elkovo nepojde. vzhladom na situaciu, tj. ze sa nedalo predbehnut, som samozrejme bol nasraty kedze som siel za nim az kym neodbocil kdesi pri Tomasove. ale co ma naozaj zralo, traktor 1.9tdi, ale taky dym z vyfuku ze clovek sa bal nadyhcnut normalne... znacky, necakane v tych koncinach DS
@STENLY:
110000km, tlmice aj pruziny origo a celkom v pohode este, to iste brzdy (mozno platnicky boli menene, ale kotuce ne), zatial nastastie ale OK. avsak uz manzety na capoch a napravach zacinaju odchadzat, + jeden silentblok bude treba vymenit, + odkedy to mali v ruke ti poondiati madarsky babraci v dodocars SC tak nieco rezonuje v motorovom priestore tak to este musim pozret....
zimne maju este cas, ale asi dalsi vikend ich prehodim nech potom pri tom nemrznem
ale aby som uviedol priklad, idem si takto BA-Velke Ulany, poslednych par kilometrov same zakruty, idem si takych 70-80 cez ne s kludom
o par hodin sa vraciam, ta ista cesta, lenze uz ide smerom z BA vela aut kedze piatok 3 hodiny poobede. a tipek predo mnou sa rozhodne ze pred kazdou zakrutou zbrzdi na 40, a ze viac jak 70 elkovo nepojde. vzhladom na situaciu, tj. ze sa nedalo predbehnut, som samozrejme bol nasraty kedze som siel za nim az kym neodbocil kdesi pri Tomasove. ale co ma naozaj zralo, traktor 1.9tdi, ale taky dym z vyfuku ze clovek sa bal nadyhcnut normalne... znacky, necakane v tych koncinach DS
@STENLY:
110000km, tlmice aj pruziny origo a celkom v pohode este, to iste brzdy (mozno platnicky boli menene, ale kotuce ne), zatial nastastie ale OK. avsak uz manzety na capoch a napravach zacinaju odchadzat, + jeden silentblok bude treba vymenit, + odkedy to mali v ruke ti poondiati madarsky babraci v dodocars SC tak nieco rezonuje v motorovom priestore tak to este musim pozret....
zimne maju este cas, ale asi dalsi vikend ich prehodim nech potom pri tom nemrznem
undertaker007 napísal:Zasa keď mám za seba povedať: áno, som študent, áno, mám hlbšie do peňaženky, áno, mám benzínové auto, áno premyslím si, kedy mi treba pridávať a kedy nie....
odsleduj si spotrebu ak by si nato stupal skoro na full..aby to nebol rozdiel 0.5l
ja sa s tymto neserem, kazdy mozny vyjazd podradujem a skoro full plyn a odsledovana priemerna spotreba 7.1 (lancer 1.8, 143k)
ak by som isiel nato pomaly, tipujem ze mam tak o 0.3-0.5l mensiu spotrebu (aj to je asi vela)
- landrower
- Pokročilý používateľ
no na felicii odskusane ze ked som nepodradoval moc, resp len zvolna na plyn, tak som mal o 2l vecsiu jak teraz a to pritom este rozdiel ze teraz je chladnejsie.... cize treba si pri kazdom aute najst to optimum
paradoxne ked sa nesnazim jazdit na spotrebu tak mi vychadza lepsie
paradoxne ked sa nesnazim jazdit na spotrebu tak mi vychadza lepsie
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
ved jasne, motor v idealnych otackach nepodtacat ... nesnazit sa jazdit ako EKO-homo ... Strasne setrne tie jazdy 70mimo obce, moja najneobubenejsia rychlost kusok po 80 .. kazd kkt
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345
Praha - Brno 50 minut?
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
jak som hemi dostal trosku do nohy ,jazdim mimo mesto 15.8l a mesto 18l lpg:) takze parada... radim stale okolo 2K otacok.
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Čo to máš za kociar?Snake napísal:Iba crop, počúvať tu reči o rýchlosti ozaj nepotrebujem
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
to len ako priklad, akurat to asi nebolo na oktafkeSnake napísal:eh?
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.