Doma mám desktop PC (popis dole) a net mám klasický káblovy. Momentálne mám starý mobil (nokia 5310) a plánujem si kúpiť nejaký SmartPhone (stredná trieda). Nebudem však mať paušál na net, takže by som si chcel dať domov zaviesť wi-fi aby som cez ňu mohol byť na nete.
Bohužial neviem ako na to...Ide o to, že moja doska (MSI Z77A-GD55) nemá wifi kartu, tak by som potreboval aby ste mi navrhli ako si to mám celé zariadiť.
Nerozumiem sa moc tým rôznym sieťovym zariadeniam (hub, switch, router, wifi karta, atď...). Predstavoval by som si to tak, že si kúpim wifi do ktorej zasuniem internetový kábel a tá mi bude vysielať wifi signál na ktorý sa pripojím aj s desktop PC aj s mobilom. Samozrejme do PC potrebujem aj nejakú tu wi fi kartu, ktorá mi bude ten signál chitat, aby mi išiel net.
Neviem teda či to píšem správne, ale nejako takto by som si to predstavolal.
Ešte by som podotkol že bývam v 3 izbovom byte (72 m2) a chcel by som aby bol signál dostatočne silný (vzladom na rozlohu bytu), čiže aby som signál chitil aj na druhom konci bytu a tiež by som chcel aby bol signál spolahlivý (aby neboli výpadky a pod.)
Bol by som rád ak by ste mi dali nejaké návrhy ako to zrealizovať a aj nejaké linky do e-shopu na potrebnú výbavu čo k tomu potrebujem. Ideálna by bola Alza.sk Čo sa týka ceny tak neviem dať limit, lebo neviem koľko takéto veci stoja. Nedávajte však nič drahé, ideálne taká stredná trieda.
Ďakujem pekne