tiez si to myslim, iny pripad je, ked nie je moznost ho obehnut sprava, tak vtedy aj podla zakona, sa musi stiahnut, ale ak je moznost obehnut ho sprava tak kludne, zoom ti poradi ako si vymoct pravo na DIgalen napísal:dobra otazka, hodna poslat na konzultacie na dopravny inspektorat ...
ja som skor nazoru, ze je jedno, po com ides, si v meste - mozes si vybrat pruh, aky uznas za vhodny ... kedze ti to statut "si v meste" umoznuje
PS: kde mate napisane, ze ked vojdete na dialnicu, ze musite ist v pravom jazdnom pruhu? nikde. Iba je napisane, ze na viacprudovej ceste musite ist v pravo (a uvedene pravidlo neplati v meste).
Všeobecná diskusia
Re: Všeobecná diskusia
Spoiler: ukázať
- mirjak
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
odvoz zeleza do zberu som zvladol, ale galen to asi uriekol, stacilo malo a kokta by sla v stredu naozaj na srotovisko, nastie to dopadlo len takto:galen napísal: ....no a zelezny srot ... nuuuzz ... hovoris okta2? to moze mat dobru vykupnu cenu
ale skusil by som radsej autobazar ako zberne suroviny
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Vymozitelnost prava na DI je oxymoron, pretoze je to tam samy moron. Na poslednom spravnom konani (par dni dozadu) mi bolo vysvetlene, ze som maril vysetrovanie a objasnenie priestupku a to, ze som vyuzival najzakladnejsie pravo v Ustave a Listine zakladnych prav a slobod, nikoho nezaujimalo. Naparili mi 50 + 16,- € pokutu. Poznas ten vtip: slovensky sudca rozhodol podla svojho najlepsieho vedomia a nenechal sa zmiast ani platnou legislativou.
Samozrejme nemam v umysle nic platit, takze nasleduje odvolanie na KDI, kde rozhodnu rovnako ako na ODI, lebo to je jedna banda a navzajom si fajcia kokoty. Nasledne - sud. Nemam problem to dotiahnut na ustavny sud. Pripadne budem ako cigan, pojdem rovno do Strasbourgu a budem kricat: "Diskrimacia, to preto, lebo som cierny!" Uvidime, co bude, ale toto sa este nejaky cas potiahne.
Co sa tyka obiehania sprava na dialnici... uz som to parkrat urobil (ale len vo sne, pan policajt citajuci forum). Ale nie vyslovene obiehanie, ale tak, ze idem v pravom pruhu ~110 km/h a v strednom ide deges dajme tomu 100 km/h. Tak co s tym? Zaradovat sa z prveho cez stredny do laveho a potom nazad? Ved to je volovina. Proste ho plynulo predidem. Neviem, ci je toto klasifikovane ako predbiehanie, kedze po dokonceni manevru sa nijako pred neho nezaradujes.
Ked si zoberiem Zakon o cestnej premavke (8/2009), klik, tak § 15 definuje predchadzanie. V odseku (2) sa pise o vodicovi, ktory vyboci zo smeru svojej jazdy a v odstavci (3) zase o tom, ze nesmies ohrozit ani obmedzit vozidlo, pred ktore sa zaradujes po predideni. Nie je tam nejaka definicia predbiehania, ale dalo by sa povedat, ze musi mat znaky, ze vybocis zo svojej trasy, nieco obehnes a zaradis sa pred predbiehane vozidlo. Toto sa nedeje na dialnici, ked ides sam v pravom pruhu a "predbiehas" vozidlo v strednom. Avsak nie som pravnik, neviem, ako by na to nazerali nasi pomahaci a chranici. Kazdopadne by som siel do spravneho konania, kebyze mi chcu dat za toto pokutu.
Samozrejme nemam v umysle nic platit, takze nasleduje odvolanie na KDI, kde rozhodnu rovnako ako na ODI, lebo to je jedna banda a navzajom si fajcia kokoty. Nasledne - sud. Nemam problem to dotiahnut na ustavny sud. Pripadne budem ako cigan, pojdem rovno do Strasbourgu a budem kricat: "Diskrimacia, to preto, lebo som cierny!" Uvidime, co bude, ale toto sa este nejaky cas potiahne.
Co sa tyka obiehania sprava na dialnici... uz som to parkrat urobil (ale len vo sne, pan policajt citajuci forum). Ale nie vyslovene obiehanie, ale tak, ze idem v pravom pruhu ~110 km/h a v strednom ide deges dajme tomu 100 km/h. Tak co s tym? Zaradovat sa z prveho cez stredny do laveho a potom nazad? Ved to je volovina. Proste ho plynulo predidem. Neviem, ci je toto klasifikovane ako predbiehanie, kedze po dokonceni manevru sa nijako pred neho nezaradujes.
Ked si zoberiem Zakon o cestnej premavke (8/2009), klik, tak § 15 definuje predchadzanie. V odseku (2) sa pise o vodicovi, ktory vyboci zo smeru svojej jazdy a v odstavci (3) zase o tom, ze nesmies ohrozit ani obmedzit vozidlo, pred ktore sa zaradujes po predideni. Nie je tam nejaka definicia predbiehania, ale dalo by sa povedat, ze musi mat znaky, ze vybocis zo svojej trasy, nieco obehnes a zaradis sa pred predbiehane vozidlo. Toto sa nedeje na dialnici, ked ides sam v pravom pruhu a "predbiehas" vozidlo v strednom. Avsak nie som pravnik, neviem, ako by na to nazerali nasi pomahaci a chranici. Kazdopadne by som siel do spravneho konania, kebyze mi chcu dat za toto pokutu.
uf uf ...mirjak napísal:odvoz zeleza do zberu som zvladol, ale galen to asi uriekol, stacilo malo a kokta by sla v stredu naozaj na srotovisko, nastie to dopadlo len takto:galen napísal: ....no a zelezny srot ... nuuuzz ... hovoris okta2? to moze mat dobru vykupnu cenu
ale skusil by som radsej autobazar ako zberne suroviny
tak neh vyhras v loterii, aspon 50k €, po zdaneni - samozrejme ...
lava, prava, lava, prava ...
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
dufam ze ponho musela sanitka dojst? (chap: pre toho co ta na*ebal)
(ked aj nie priamo kvoli havarii.. )
(ked aj nie priamo kvoli havarii.. )
Steam: michalsveto
snad sa to nechceme zabijat kvoli par plechom
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
kafe v sobotu? ja idem za chvilu do mesta na halloweena, takze pocitam, ze zas budem jak spina
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
- landrower
- Pokročilý používateľ
ved neber to tak vaznePapek napísal:snad sa to nechceme zabijat kvoli par plechom
ja osobne zastavam nazor ze ked som bratovi nerozbil drzku ked mi nabural auto, tak asi nikomu uz
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
ked budes na vychode, mile rad.Snake napísal:OT: kafe dakto?
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
vedla neho sediet, to by bol vacsi adrenalin ako skocit bungee
http://www.mojevideo.sk/video/17081/206 ... z_les.html
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
-Serus Miki, som čul že ci manželka roztrepala toteho noveho bavoraka.
-Ta hej roztrepala.
-Ci pana, a nestalo še jej nič?
-Zatiaľ ne. Zamkla še v kupeľni ale počitam že už dlho nevitrime...
-Ta hej roztrepala.
-Ci pana, a nestalo še jej nič?
-Zatiaľ ne. Zamkla še v kupeľni ale počitam že už dlho nevitrime...
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
- 1adad1
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 06. Okt, 2009, 20:19
stevo vtipy su inde
- landrower
- Pokročilý používateľ
tak to je pan, ja by som sa pos*al asi ved aj ten navigator mal taky ton hlasu ze jak keby mal z toho riadnu hrozuHellAngel napísal:vedla neho sediet, to by bol vacsi adrenalin ako skocit bungee
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
ja neverim ze si predtym nieco neslahne, to sa neda. Ako mozem doverovat v soferovani hocijako, ale toto je proste moc. Mozno formula je zaujmava ze ide cez 300km/h, ale jeb*t si to cez les 200km/h to je sila
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)