Ahojte
viete mi prosím odporučiť nejaké dobré knihy v ANJ? Ktoré ste aj prečítali a nebolo treba každé druhé slovo hľadať v slovníku. Poprípade ak viete kde zohnať knižky ktoré sú písané pol na pol? Tj. jedna strana anglicka a druha slovenská? Ideálne pre lvl približne pre-intermediate alebo intermediate? Niečo čo sa ľahšie číta. Ideálne ebook. Žáner fantasy alebo sci-fi, drama... Nie romantické
Diky moc za pomoc
knihy v ANJ
- Fragrance
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 30. Jan, 2007, 08:00
knihy v ANJ
Spoiler: ukázať
Re: knihy v ANJ
Na konkretnej knihe az tak nezalezi (pokial sa nejedna o odbornu lit.) - aj kniha ktora povodne vyzaduje anglictinu na velmi vysokej urovni sa da prepisat na uroven "beginner".
Najpr by som pozrel napr. na http://www.macmillan.sk/mr-pre-intermediate.htm. Ked zvladnes precitat knihy urcene pre upper-intermediate, tak by si vo vseobecnosti nemal mat problem so ziadnou knihou
Najpr by som pozrel napr. na http://www.macmillan.sk/mr-pre-intermediate.htm. Ked zvladnes precitat knihy urcene pre upper-intermediate, tak by si vo vseobecnosti nemal mat problem so ziadnou knihou
- jcdenton12
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00
ak mozes, odporucil by som vyskusat aj audioknihy v ANJ
vyhodou je ze setris svoje oci a pochytis aj co to z vyslovnosti a prizvuku ak je narrator dobry
vyhodou je ze setris svoje oci a pochytis aj co to z vyslovnosti a prizvuku ak je narrator dobry
...
pozri klasiku - twain a podobne
pripadne hladaj nieco, co ta zauima -> scifi? fantasy? oblubeny autor? idealne anglicky
alebo sa vydlab na knihy, citaj spravy/tlac v anglictine
a ked zlyhaju vsetky moznosti, zacni hrat adventury v anglictine
PS: zaciatky su vzdy tazke
pripadne hladaj nieco, co ta zauima -> scifi? fantasy? oblubeny autor? idealne anglicky
alebo sa vydlab na knihy, citaj spravy/tlac v anglictine
a ked zlyhaju vsetky moznosti, zacni hrat adventury v anglictine
PS: zaciatky su vzdy tazke
lava, prava, lava, prava ...
tie macmillan knizky je dobry tip, na strednej sme to citali a postupne stale vyssiu uroven (bilingvalne gymnazium)
.. mozno su dostupne aj online... to uz si musis pohladat sam
potom uz vyssi level je zobrat normalnu knihu a aj ked nebudes rozumiet kazde slovo vychadzat z kontextu. podla mna ideal citat knihu spolu s audio knihou napriklad Game of Thrones seria od George R. R. Martina spolu s audio je jedna fantasy lahodka
.. mozno su dostupne aj online... to uz si musis pohladat sam
potom uz vyssi level je zobrat normalnu knihu a aj ked nebudes rozumiet kazde slovo vychadzat z kontextu. podla mna ideal citat knihu spolu s audio knihou napriklad Game of Thrones seria od George R. R. Martina spolu s audio je jedna fantasy lahodka
tiež by som odporučil Twaina. knihy od Hemingwaya sú tiež písané dosť priamočaro a sú tak dobre čitateľné. ešte ma napadlo Animal Farm od Georga Orwella. všetky by mali byť dostupné na Amazone ako e-knihy.