ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
CageJ
Redaktor
Redaktor
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43

Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Príspevok od používateľa CageJ »

SNR Margin
24.1 16.5 db
Line Attenuation
11.0 8.0 db
Data Rate
11520 572 kbps
Max Rate
25280 1600 kbps

SNR = kvalita linky - jednym slovom, mas uzasnu :cool:
Line Attenuation = utlm - z neho vypocitas dlzku vedenia - mas velmi kratke vedenie :cool:
Data rate 11520/572 = linkova rychlost pre 10mbps
Max Rate = Maximalna priepustnost linky/vedenia, uzasna :cool: dosiahnes velmi pravdepodobne max 24mbps :D
Naposledy upravil/-a CageJ v Ne 11. Nov, 2012, 15:44, upravené celkom 1 krát.
Blooder85
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Pi 09. Nov, 2012, 23:31

Príspevok od používateľa Blooder85 »

Zdravim Vas...

Chcel by som Vas poprosit o radu..poriadil som si Orange DSL..po dvoch tyzdnoch mi prisiel router a tak som ho hnet isiel nainstalovat. Nainstalovanie prebehlo ok a hnet som zapol wifi a bol som na notebooku cca 4 hodiny potom som ho vypol.Prekvapenie prislo ked som notebook zapol a wifi nefungovalo. tak som zapojil notebook priamo na kabel cez router a nic neslo.dokonca wifi mi signalizovalo ze je pripojene ale neslo.tak som nakoniec restartoval router a opet som vykonal nanovo instalaciu. vsetko fungovalo ako malo az kym som vypol notebook a zase zapol.Znova to neslo. Tak neviem co s tym.Instaloval som to podla prirucky vsetko mam nastavene ako ma byt a nejde.Neviem co stym. Ak viete poradit za radu vopred Dakujem.
Používateľov profilový obrázok
JHUNTED
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Št 08. Nov, 2012, 17:18

Príspevok od používateľa JHUNTED »

Chalani , ako by som si mohol zlepšiť (znížiť) ping. Niekde v tomto príspevku som to čítal, že dá sa to nastavením modulácie . Mám TP-link 8951NB (origoš od ORANGE). Teráz mám ping okolo 50 (drží sa dosť stabilne), alebo radšej to nechať tak ??
supportsat.cz - CZ a SK fórum pro fandy satelitního příjmu. CZ and SK forum for fans of satellite tv and satellite boxes.
CageJ
Redaktor
Redaktor

Blooder85 napísal:Zdravim Vas...

Chcel by som Vas poprosit o radu..poriadil som si Orange DSL..po dvoch tyzdnoch mi prisiel router a tak som ho hnet isiel nainstalovat. Nainstalovanie prebehlo ok a hnet som zapol wifi a bol som na notebooku cca 4 hodiny potom som ho vypol.Prekvapenie prislo ked som notebook zapol a wifi nefungovalo. tak som zapojil notebook priamo na kabel cez router a nic neslo.dokonca wifi mi signalizovalo ze je pripojene ale neslo.tak som nakoniec restartoval router a opet som vykonal nanovo instalaciu. vsetko fungovalo ako malo az kym som vypol notebook a zase zapol.Znova to neslo. Tak neviem co s tym.Instaloval som to podla prirucky vsetko mam nastavene ako ma byt a nejde.Neviem co stym. Ak viete poradit za radu vopred Dakujem.
skus s ihlou resetnut router do tovarenskych nastaveni, potom opat nakonfiguruj, ak to bude robit dalej, tak RMA..

JHUNTED napísal:Chalani , ako by som si mohol zlepšiť (znížiť) ping. Niekde v tomto príspevku som to čítal, že dá sa to nastavením modulácie . Mám TP-link 8951NB (origoš od ORANGE). Teráz mám ping okolo 50 (drží sa dosť stabilne), alebo radšej to nechať tak ??
Aku mas sluzbu ? 10Mbps?? Nepomoze ti to. Da sa to pouzit iba pri sluzbe 5mbps. Automaticky, ked zmenis z aDSL2+ na G.DMT ti padne rychlost linky na max 7.5mbps.
Naposledy upravil/-a CageJ v Ne 11. Nov, 2012, 15:45, upravené celkom 2 krát.
JHUNTED
Nový používateľ
Nový používateľ

Mám 10Mbps , ale keby sa my ping znížil trebárz na polovicu a Download by sa držal na 7,5 Mbps, možno že by to stálo za to. Ale nechám si poradiť od skúsenejších. Nechcem, aby som si zbytočne pokafral linku.

, alebo isť na 5 Mbps ??? otázka je , aký by tam bol ping ??? :help:
Naposledy upravil/-a JHUNTED v Ne 11. Nov, 2012, 12:56, upravené celkom 1 krát.
supportsat.cz - CZ a SK fórum pro fandy satelitního příjmu. CZ and SK forum for fans of satellite tv and satellite boxes.
CageJ
Redaktor
Redaktor

nemas co, linka je super, len ta rychlost ti padne na tych 7,5mbps :)..
JHUNTED
Nový používateľ
Nový používateľ

Vedel by si popísať, ako si to nastavím na TP-link 8951 ??
CageJ
Redaktor
Redaktor

ked nemenili SW -> 192.168.1.1->admin/admin
advanced setup->adsl->adsl mode
->G.DMT
JHUNTED
Nový používateľ
Nový používateľ

..ďakujem, vyskúšam !!
Blooder85
Nový používateľ
Nový používateľ

CageJ napísal:
Blooder85 napísal:Zdravim Vas...

skus s ihlom resetnut router do tovarenskych nastaveni, potom opat nakonfiguruj, ak to bude robit dalej, tak RMA..

Ihlou som ten router restartoval asi tri krat, a robilo to iste. Napriklad ked som to druhy raz restartoval ihlou tak isiel pokial som nevypol notebook.ked som ho zapol internet opat nesiel...Do tretice som ho restartoval opat ihlou na tovarenske nastavenia a internet uz vobec nesiel. tak som sa na to vykaslal...neskor som zapol notebook a po necelych 15 minutach mi nabehol signal a internet isiel 40 minut a potom signal sa stratil.Este uvidim co a ako..lebo som ten router pozical bratovi a ten ho doma napojil na net a vravel ze mu isiel..potom musi byt chyba asi inde nie v routri.
CageJ
Redaktor
Redaktor

Ano mozno je problem v notebooku..

Nerusi sa ti s inymi sietami co vysielaju na rovnakom kanali ?
JHUNTED
Nový používateľ
Nový používateľ

Dalo by sa nejako priamo cez telnet vyskúšať ping priamo na ORANGE server. Skúšal som ping na svoju IP, ktorú mám pridelenú od ORANGE , tam mám ping 1ms, TTL=254 , občas tak cca 50 až 80 sec. pri dvoch riadkoch vyskočí na 150 až 180 ms., ale potom sa to vráti na 1 ms. Cez telnel som pustil nekonečný ping "-t"
Blooder85
Nový používateľ
Nový používateľ

CageJ napísal:Ano mozno je problem v notebooku..

Nerusi sa ti s inymi sietami co vysielaju na rovnakom kanali ?

Nerusi...a Notebook ma asi 2 tyzdne...je uplne novy... Router je v poriadku nakolko funguje u dalsich dvoch ludi doma. Po restartovani ide 1 az 4 hodiny a potom uz nie. a na routri prestane svietit kontrolka o pripojeni signalu internetu... takze cakam co spravia v Orangei..nakolko povedali ze to musia z diagnostikovat...a ze podla toho poslu technika to skontrolovat......
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00

Príspevok od používateľa felipe25 »

Ma niekto z Vas k Orange DSLku tento router ktory dava priamo Orange?
Chcem to predom nastavit, aby som to znamej len nahodil a slo.

Toto nechat nastavene tak ako je?
Btw ide o router: TP-LINK TD-W8951ND

Vid screen. Thanks
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 27" Samsung QHD, keyboard: Asus TUF Gaming, mouse: HP Pavilion mouse 200, Windows 11 Pro 64bit

NB: DELL + ASUS

iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00

Príspevok od používateľa felipe25 »

CageJ napísal:obcas pomoze FOTO toho nastavenia..
hlavne skontroluj ci si spravne nastavil tieto veci, teda ak sa da :

ADSL MODE : MULTI MODE
ANNEX B

existuje vobec nejaky navod na toto od Orangeu ako a co nastavit? Ci len tak dojde clovek ze prechadza do Orangeu s DSLkom, a kus only user PC nema sajnu co dalej s tym. :) Hlavne ked nejde zmenit len login a heslo na routri, nehovorim ze pre dakoho info: naloguj sa na web rozhranie routra sposobi zadavanie 192.168.1.1 do google :DDD Podla mna toto nema Orange doriesene, tie routre by mal daval automaticky aj ich prednastavit. Alebo nejaky navod, pretoze kazdy z Telekom ma iny typ atd.. :D Ja s tym nemam problem, no uz na znamej pripade ze nesiel stary router a upgrade firmware ho pochoval robi z toho dost narocnu vec pre vacsinu user pc ludi. :)
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 27" Samsung QHD, keyboard: Asus TUF Gaming, mouse: HP Pavilion mouse 200, Windows 11 Pro 64bit

NB: DELL + ASUS

iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro

Návrat na "Siete"