Všeobecná diskusia

Diskusie o automobiloch, dopravných predpisoch, motocykloch, a iných témach súvisiacich s dopravou.

Objektívna zodpovednosť je...

pozitívny krok k bezpečnosti cestnej premávky.
71
42%
hlúposť.
99
58%

Celkom hlasov: 170

Používateľov profilový obrázok
Martin_RAZER_SVK
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 06. Aug, 2012, 20:24

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa Martin_RAZER_SVK »

Normálny človek by to nazval totalka ;)
CPU i5 4670k 4.2GHz,MB MSI Z87 MPOWER, RAM2x4GB KINGSTON HyperX Performance 2400Mhz Cl11 ,GPU Asus EHD5870+EK FC5870,D5 + Alphacool TOP, EK Supreme HF, 2x480 Alphacool Nexxxos UT60/XT45, case CM HAF X,PSU Seasonic x-650
Krutibrko
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Ne 02. Mar, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa Krutibrko »

Taka otazka, priatelka pozera darceky na Vianoce a rozmysla nad tymto pre jej mamku: http://www.megadarky.cz/darky/41001-lady-lights.html

Islo by to na new beetle 99 rocnik, auto je kriklavej zltej farby (presne ako zlty zvyraznovac), mozu ju za to dojebabrat policajti?
Snake
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Snake »

Túto zvrhlosť som si všimol tento pondelok na jednom aute, fackal by som za to (aj keď ešte to nedošlo do takej roviny ako s chujmi čo nemajú nastavené svetlá). Odpoveď je, ano môžu, keďže je to nehomologizované a teoreticky si do toho môžu nasadiť aj obmedzovanie viditeľnosti vodiča.

.
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa quicky »

tipujem,ze ten yetti aka. fenix uz beha na svk znackach :D
hawkeye
Redaktor
Redaktor
Dátum registrácie: Ut 06. Jan, 2009, 19:12

Príspevok od používateľa hawkeye »

Krutibrko napísal:Taka otazka, priatelka pozera darceky na Vianoce a rozmysla nad tymto pre jej mamku: http://www.megadarky.cz/darky/41001-lady-lights.html

Islo by to na new beetle 99 rocnik, auto je kriklavej zltej farby (presne ako zlty zvyraznovac), mozu ju za to dojebabrat policajti?
OMG WTF....
Spoiler: ukázať
i5-6600k@4600Mhz + asus sabertooth z170 Mark1, 16GB RAM, Sapphire Nitro R9 390 Fury, Seasonic SnowSilent 750W Platinum all in Silverstone Fortress FT02
Snake
VIP
VIP

quicky napísal:tipujem,ze ten yetti aka. fenix uz beha na svk znackach :D
:D po dôchodcovi samozrejme :D

.
mirjak
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa mirjak »

Krutibrko napísal:Taka otazka, priatelka pozera darceky na Vianoce a rozmysla nad tymto pre jej mamku: http://www.megadarky.cz/darky/41001-lady-lights.html
Ahaaaa, takze pre svokru... go for it :hysterical:
landrower
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45

Príspevok od používateľa landrower »

Snake napísal:
quicky napísal:tipujem,ze ten yetti aka. fenix uz beha na svk znackach :D
:D po dôchodcovi samozrejme :D
ved prave vyslo z fabriky :D
Steam: michalsveto
CPU Intel Core i5 4670K + CM Seidon 120XL +2x Corsair Quiet SP120
MB MSI Z87M-G43
RAM Corsair XMS3 2x4GB DDR3
VGA Gigabyte N660OC-2GD GTX660 + Accelero Mono Plus
HDDs Crucial MX200 250GB 7mm, Seagate Brracuda ST1000DM003 1TB
CASE Bitfenix Prodigy M
PSU Single sleeved Corsair HX650 + Corsair AF120 LED blue Fan
External HDDs Samsung 750GB + Fantec fanbox FB-35US2 black, Seagate Expansion Desktop 2TB
FANs Corsair AF120 Blue LED
RPM regulation Scythe Kaze Master PRO 5,25" panel
Peripheral
Display 2x Philips 24M1N3200ZA Gaming 24" (IPS)
Audio Behringer MS16
Keyboard Asus TUF Gaming K1
Mouse Asus TUF Gaming M4
Notebook Lenovo IdeaPad B5400 (i3 4000M @2.4GHz, HD graphics 4600, 8GB RAM, 15.6")
Snake
VIP
VIP

mirjak napísal:Ahaaaa, takze pre svokru... go for it :hysterical:
toto mi nenapadlo :D :D :D :D

.
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

ako niekto vobec nad takym nieci moze uvazovat :D uz mam prveho kandidata ktoremu sa lubi moj jeep, MB CLS500 :D
hawkeye
Redaktor
Redaktor
Dátum registrácie: Ut 06. Jan, 2009, 19:12

Príspevok od používateľa hawkeye »

Nechcel si mať Jeep aspoň rok? :-)
i5-6600k@4600Mhz + asus sabertooth z170 Mark1, 16GB RAM, Sapphire Nitro R9 390 Fury, Seasonic SnowSilent 750W Platinum all in Silverstone Fortress FT02
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

zatial to je v plane ,len sa rozhliadam :D
mbc
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 28. Sep, 2008, 23:23

Príspevok od používateľa mbc »

musi to byt strasne nevediet si vybrat auto, nechcel by som :P
Papek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Papek »

Snake napísal:...teoreticky si do toho môžu nasadiť aj obmedzovanie viditeľnosti vodiča.
:cool: ked si taky zakon zelene hlavy na mieste vymyslia, tak mozu. Prinajhorsom ju za to na mieste zdzubu a povedia, nech si to da dole.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
i5-12400F ♦ 32 GB RAM ♦ RTX 4070 SUPER 12 GB
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa zoom »

Viem, ze je to nahovno takto odpovedat na veci X stran dozadu na tie mastodonty, ale skutocne mi to neda a skor som nemohol. Radsej to zabalim a kto chce, si precita, ostatni mlcky preskocia.
K tym benzinom a dieslom a shitstormu k "mojim" 5L mastodontom -- co takto pouzit hlavu aj na vasej strane? Ja som pisal, ze by som radsej mal mesto s benzinovymi motormi adekvatnymi k vahe auta. To znamena namiesto pridrbanych 1.0 a 1.2 TDI blbosti by bol napriklad 2.0 benzin alebo 2.5 benzin. Zalezi od auta. Nikto tu nehovori o 5x vyssej spotrebe benzinoveho auta. Navyse, aku uz len dobru spotrebu bude mat diesel v Bratislave, ked 60% ludi si ho kupi kvoli medialnej masazi, a potom jazdi 3 km do prace.

Chris: Ano, diesel smrdi a benzin nie -- mne benzin vonia. Nevravim, ze nie je skodlivy. Ako som napisal vyssie, nespalis 4-5x viac benzinu. A CO2 mi skutocne nevadi, tebe ano? Je to normalny plyn obsiahnuty vo vzduchu, je bez zapachu a dychas ho. Alebo si strasny ekoterorista a si namasirovany na sklenikovy efekt? Vodna para je este vacsi/silnejsi sklenikovy plyn. Prestanes teraz doma radsej varit?

landrower: Opat, porovnavam bezne auta, tj. benzin adekvatneho objemu. Ano diesel bude mat o nieco menej emisii, ale realita je taka, ze vsetko smrdi a vsetko je pokryte popolcekom. Hypoteticke uvahy, co by bolo, keby bolo, neuznavam (reagujem na - keby neboli 15 rocne diesle).

xH4wk: Pouzivam mozog ocividne viac nez ty. Argument, ze krajiny, ktore maju vlastnu tazbu, maju preto benzin je scestny. Japonsko nema vlastnu tazbu - ma benzin. Mnohe mensie juhovychodne azijske staty nemaju tazbu - maju benzin. Ono aj europske krajiny exportuju oil (Francuzsko, Rakusko, Svedsko, Norsko, UK, Taliansko, ...) a je tu diesel.

HellAngel: Vid vyssie, porovnavam porovnatelne.

Takze este raz: Hovorim o adekvatnej motorizacii. Tu v JPN jazdia aj malicke krabicky a maju nejaky motor (vzhladom na zameranie na ekologiu urcite nie velky). Lenze na tu vahu to staci, takze to auto nezavija, netreba vytacat motor k 4000 rpm, aby sa to pohlo. Cize, kto doteraz nechape - radsej plne mesto malych aj velkych aut s benzinom (1.8L, 2.0L, ...) nez plne mesto poddimenzovanych dieslovych sraciek.

Ono je tu este jedna vec: Splodiny z auta su len cast z toho, co auto nechava za sebou. Viac toho odlietava z brzd a pneumatik. Takze nasadzovanie psej hlavy benzinovym autam je nezmyselne. Diesel tiez nie je uzasna vec a produkuje veci, ktore benzin nie (napr. black carbon z dopravy pochadza na 1,3% z benzinu, zvysok diesel). Co sa tyka particle filtrov - castice sa tam usadia a potom co? Magicky zmiznu? Nie, pri "regeneracii" filtra (spalovani pri vyssej teplote, oxidacia) sa vyluci este vacsie mnozstvo bordelu, nez by vyslo z motora. Takze uplna vyhra. Stavim sa, ze 97,6% ludi ani len nevie, aky je diesel bordel a ako vyzera krajina, kde diesle nejazdia. Takze ano, sere ma pretlacanie diesla EU,ako super-ekologickeho paliva (najlepsie este s pridanym MERO/FAME).

Vsetko co som chcel povedat je, ze empirickym pozorovanim, pocuvanim a dychanim som zistil, ze auta na benzin su lepsie do mesta. Pritom sa nejedna o krajinu ako US, kde ma kazdy velky truck, ale o Japonsko, kde su malicke auta (mensie nez v EU) a stavil by som sa, ze maju aj mensiu spotrebu nez europske diesle.

Howgh. Len to som chcel, nie je nutne reagovat, idem si citat Spider-mana do postele.

Návrat na "Automobily a dopravná diskusia"