Problemy s PHP strankou

Sekcia o programovaní, programovacích jazykoch...
Agent0019
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 01. Jan, 2007, 02:00

Problemy s PHP strankou

Príspevok od používateľa Agent0019 »

Ahojte.

Mame zadanie do skoly a to, spravit stranku. Zadanie je nasledovne:
Navrhnite PHP program - posielanie súkromných správ. Funkcionalita: Vytvoriť modul registrácia, prostredníctvom ktorého sa zaregistruje používateľ. Údaje sa zapíšu do súboru. Následne vytvoríte stránku, kde sa prihlásite, pokiaľ bude úspešné prihlásenie, budete mať plochu, na ktorej budete môcť poslať správu registrovaným používateľom, prezrieť si vlastné správy a na ne odpovedať. Nepotrebné správy je môžné mazať.
Mam zatial spravene to co je v prilohe, akurat ked to spustam cez XAMP tak mi to prehlasi vzdycky chybu v indexe, riadok 18 (header).
Uz neviem co s tym spravit. Vedeli by ste mi niako poradit, popripade mi to upravit tak aby mi to slapalo? Bol by som veelmi vdacny.
Spoiler: ukázať
MB: ASUS P5Q PRO CPU: Intel Core 2 duo E8400 3,00Ghz@3,71Ghz FAN: AC Freezer 7 PRO RAM: 4x1GB DDRAM2 Cosiar 800Mhz VGA: ASUS EAH6850 790Mhz 1GB HDD: samsung 640GB OS: WIN 7 PROFFESIONAL SP1
insomniac
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 17. Júl, 2011, 22:45

Re: Problemy s PHP strankou

Príspevok od používateľa insomniac »

sorry nemám teraz veľa času hrabať sa v zdrojákoch, no jednu vec ti hneď teraz poviem a to že namiesto ukladania
vecí do súborov si nahoď MySQL-ku alebo nejakú inú databázu. súbory sú des, raz som si spravil systém komentovania
článkov pre svoj blogový systém v PHP-čku a treba tam dávať bacha na každý znak, aby to bolo v poriadku, ináč ti to
bude vyhadzovať takéto srandovné chyby. header error môže spôsobovať aj nesprávne resp. pozde volané cookies

práca s údajmi v databáze je podstatne jednoduchšia vec. nemusíš riešiť ani oprávnenia a pod ...
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

Re: Problemy s PHP strankou

Príspevok od používateľa faugusztin »

Hlavicky nemozes posielat po tom, co si uz poslal von co i len jeden znak vyslednej stranky.

Daj si teda toto pred doctype :

Kód: Vybrať všetko

<?php
  if(!isset($_COOKIE["username"])){
    header("location:login.php");
  }
?>
A v body nechaj iba :

Kód: Vybrať všetko

<?php
  if(isset($_COOKIE["username"])){
        include"messages.php";
  }
?>
Mimochodom, toto upozornenie mas napisane priamo pri funkcii header :
http://php.net/manual/en/function.header.php
Remember that header() must be called before any actual output is sent, either by normal HTML tags, blank lines in a file, or from PHP. It is a very common error to read code with include, or require, functions, or another file access function, and have spaces or empty lines that are output before header() is called. The same problem exists when using a single PHP/HTML file.

Návrat na "Programovanie"