Zdravim,
chcem sa spytat na porovnanie tychto dvoch dosiek? Ktora doska je podla vas lepsia?
Ta druha ma navyse integrovany grafiku a HDMI. neviem ci su tam dajake rozdiely v chipsete a tak.
ktoru by ste uprednostnili a preco.
vdaka
Porovnanie dosiek Asus M3A78 - M3A-H/HDMI
Re: Porovnanie dosiek Asus M3A78 - M3A-H/HDMI
Bolo by dobre nabuduce napisat aj k comu ma ta MoBo sluzit... M3A-H/HDMI je podla mna lepsia aj univerzalnejsia doska. Mal som ju kedysi, sluzi dodnes, cca 4r. Ma lepsiu podporu cpu (C3 revizia Ph. X4), posledny bios je len rok stary. Ma lepsiu zvukovku a je pouzitelna okrem OC aj na HTPC ked raz dosluzi.
Na M3A78 nevysiel bios uz dva roky. Neviem ako ide na nej taktovat. Inac chipsety maju obe dosky v podstate rovnocenne, akurat je dost pravdepodobne, ze M3A-H/HDMI viac hreje, koli integrovanej GPU. Teda ta moja kurila riadne. Ale chladic je na to dimenzovany a pri slabom ofuku je to v pohode.
Na M3A-H/HDMI sa tiez tazsie prirabaju chladice na mosfety napajania cpu. M3A78 ma kaskadu pekne upratanu a ma aj predpripravu, montazne diery na chladic. Tiez by nemusela byt zla na OC, zalezi ale dost aj od Biosu a ten neviem aky ma.
Ani jedna z dosiek nevie odomknut zamknute jadra, alebo cash v cpu, to je asi ich najvacsi minus, co sa tyka AM2+ socketu.
Rozlozenie konektorov na doskach a zadny panel si uz zhodnot sam..
Na M3A78 nevysiel bios uz dva roky. Neviem ako ide na nej taktovat. Inac chipsety maju obe dosky v podstate rovnocenne, akurat je dost pravdepodobne, ze M3A-H/HDMI viac hreje, koli integrovanej GPU. Teda ta moja kurila riadne. Ale chladic je na to dimenzovany a pri slabom ofuku je to v pohode.
Na M3A-H/HDMI sa tiez tazsie prirabaju chladice na mosfety napajania cpu. M3A78 ma kaskadu pekne upratanu a ma aj predpripravu, montazne diery na chladic. Tiez by nemusela byt zla na OC, zalezi ale dost aj od Biosu a ten neviem aky ma.
Ani jedna z dosiek nevie odomknut zamknute jadra, alebo cash v cpu, to je asi ich najvacsi minus, co sa tyka AM2+ socketu.
Rozlozenie konektorov na doskach a zadny panel si uz zhodnot sam..
- Metalpalo
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: So 11. Aug, 2007, 08:00
Re: Porovnanie dosiek Asus M3A78 - M3A-H/HDMI
vdaka za info