Ahojte chalani.
Mam taky mensi problem vo firme s pc a wifickami.
Ide o to ze na prevadzke mam 2 pocitace ktore sluzia ako kasa no na jednom z nich mi stale vypise ze IP ADRESA JE V KONFLIKTE S INYM ZARIADENIM.
Problem sa deje iba vtedy ako mame ubytovanych.
V ubytovacej casti mam internet cez wifi.
Celkovo tu mam 9 x asus rt-n10 router.
Vedel by mi niekto pomoct ako spravne nakonfigurovat router aby nedochadzalo k tomu IP KONFLIKTU ?
Pozral som sa na ip kazdeho routra ani jeden nema taku ip ako pocitac ten je na internet pripojeny cez sietovy kabel do zastrcky v stene a napojeny na serverovy pocitat.
A najdolezitejsia vec internet je rozvrtovany cez switch panel.
Skusal som dat internet do ubytovacej casi cez sietovy kabel nakolko aj v izba h su zastrcky v stene ale tam nastal problem ze niektore pocitace si nenacitali udaje o ip atd tak ich nepripojilo a nechce sa mi stale zapisovat ubytovanym ip do pocitaca prave preto som sa rozhodol pre tie wifi.
A musi ich byt 8 lebo elektrika v izbach je na cipovu kartu takze ak nieje karta zalozena nejde ani wifi.
Alebo jedine riesenie je to ze dam blokovat danu ip adresu v routri ?
Dikes za rady .
Konflikt ip pomoc s wifi
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
Re: Konflikt ip pomoc s wifi
skus si pozriet ako funguje MASKA siete a rozdelenie do podsieti, pripadne velmi jednoduche riesenie, kazdemu routru (aj ked neviem preco je ich tolko) nastavit urcity rozsah pridelovania IP, cize napr. 1. bude 1-10, 2. 11-20, 3. .... a na hlavnom kde mas napojene kasy budes mat 200-254. predpokladam ze vsetky routre u teba prideluju adresu z rovnakeho rozsahu a tympadom sa moze stat ze ked sa pripoji uzivatel, tak aj jemu hadze konflikt IP
Spoiler: ukázať
Pisal som vysie preco ich je tolko
Ka kazdej izbe je wifi kvoli tomu ze ked nemas zastrcenu cipovu kartu nemas prud tym padom nejde wifi
Ka kazdej izbe je wifi kvoli tomu ze ked nemas zastrcenu cipovu kartu nemas prud tym padom nejde wifi
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
a kazda izba ma vlastne heslo ? neviem ako velky je to objekt, vies, preco si to tak riesil a nejdem ti do toho hovorit
este ma napadlo, ak routre pouzivas v beznej konfiguracii, teda ze kazdy ma vlastnu podsiet, tympadom je problemom len skupina routrov a to by som len riesil tak ze by som im pridelil pevne IPcky
este ma napadlo, ak routre pouzivas v beznej konfiguracii, teda ze kazdy ma vlastnu podsiet, tympadom je problemom len skupina routrov a to by som len riesil tak ze by som im pridelil pevne IPcky
Spoiler: ukázať