Kupa jazdenky okolo 1000 € (max 1500)

Diskusie o automobiloch, dopravných predpisoch, motocykloch, a iných témach súvisiacich s dopravou.
Používateľov profilový obrázok
Papek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00

Kupa jazdenky okolo 1000 € (max 1500)

Príspevok od používateľa Papek »

Dedkovi hladam nahradu za Ladu Samaru. Auto je sice rusky tank, ale strasne hrdzavie (auto sa neda dvihat za podperne miesta, ale treba za ramena), ma znicene (popraskane/zosusene) interierove plasty, sedacky nedrzia a este sa mu zacalo j*bat chladenie na aute. Proste akakolvek oprava je nerentabilna. Cize hladame nahradu. Zbrucha ma napadol Civic okolo r. 96-98, avsak je tu problem, ze je moc nizky a pre neho to je velmi nepohodlne.

Rozpocet je okolo 1000 €, strop je 1500, ale to je fakt maximum a ani o cent viac. Este ma napada Felicia, Fabia, Accord, Astra ... ? Nejake rozumne typy, ktore sa lahko servisuju a maju dostupne nahradne diely.

- Felda ma napadla ako prva, jednoducha konstrukcia, diely za fetacke ceny, skor sa bojim o trvacnost a hrdzu.
- Fabia je uz trochu modernejsie auto, len neviem, ako je to so servisovatelnostou, skor mi ide o to, aby bola zdrava kasna a motor, ostatne veci by sa uz nejako odservisovali.
- Accord, rocniky 96-98 sa daju kupit v tejto cene, 2.0 benzin by mal byt dostatocne trvanlivy a ani s 10l spotrebou ho nezruinuje, kedze najazdi mesacne do 500 km. Skor sa obavam cien a dostupnosti nahradnych dielov, nehovoriac o tom, ze v tom aute je uz dost elektroniky.
- Astra - my sme mali kedysi Astru G, v najnizsej vybave nema ani tolko elektroniky a ma taky stolickovejsi posed, cize pohodlne nastupovanie. Ceny dielov by nemuseli byt katastrofalne a benzinova 1.4 vykonom plne dostacuje. Skor ma zaujima kazovost. Co si pamatam, tak Astra mavala problemy so zadnou napravou, ale pokial je to iba zalezitost silentblokov, tak si to odservisujem sam.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
i5-12400F ♦ 32 GB RAM ♦ RTX 4070 SUPER 12 GB
kmt
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 03. Mar, 2007, 08:00

Re: Kupa jazdenky okolo 1000 € (max 1500)

Príspevok od používateľa kmt »

nissan almera 1,4 nejaky rocnik 96 az 98.
treba pozriet nejaku nehrdzavu.nevies co je to servis.len vymena oleja.vlastna skusenost.popripade primeru p11
aha teraz som si vsimol ze je to nizke .aj almera ale primera by mohla vyhovovat.2,0 benzinivu v plnej vybave kupis uz fakt kolo 1000eur peknu dokonca kombi.
feldy by som sa tiez nebal mam teraz kombi 1,6ku.spokojnost.
okrujko
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 06. Jan, 2010, 19:15

Príspevok od používateľa okrujko »

svagor kupil Polo nedavno, sice to nie je na urovni Astry, ale tak nastupuje sa do toho asi lepsie a celkom postacuje...no plechy neviem, na Astre sa mi zdaju lepsie, aj celkovo komfort ci stabilita auta, pasivna bezpecnost...
Dell E5470
Xiaomi Redmi Note 4
Edifier S330D
hopkok
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 22. Nov, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa hopkok »

kamos predava: http://auto.bazos.sk/inzerat/19235466/P ... r-stav.php
komplet po udrzbe cca. 20000km dozadu, rozvody vsetko hotove
Hrdzu nenajdes, vybava vyborna, pohodlne az az...
No a ma pri tom istom motore o 2 litre nizsiu spotrebu ako moj sedan :wallbash: , teda do 9L jazdi uplne s prehladom.

Myslim, ze na 1600Eur by si ho ukecal, ma novu 607-mu a toto mu stoji uz 2 mesiace v garazi. Za tie prachy super kara.
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Chris »

tie slovenske fullky a 130 alebo 180 tis km :hysterical: :hysterical:
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
Papek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Sice trochu obavy z peugeotu, ale 3 liter benzin moze byt fajn. Akurat ta cena je bohuzial mimo rozpocet, aj ked netvrdim, ze je zla :(
Nissan Almera ma nenapadol, ale to by mohlo byt asi tiez. Kamos na Almeru N16 a je to urcite vyssie ako Civic, nejaka N15 v dobrom stave by sa snad nasla. Hodim zopar otazok jemu, zopar otazok na Hondaclub a uvidim, co najdem. Starsie Accordy okolo roku 98 sa daju zohnat za 1000, povacsine su to uz take stare hrce, ale uvidime, o vzhlad nam urcite nejde, proste len potrebujeme presuvadlo, co este posluzi takych 4-5 rokov.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
hopkok
Používateľ
Používateľ

a mam tiez fulku a ked som ju kupil tak 163000km, 2 roky dozadu a rok 2004, teraz mam viac ako 240000, kazde auto si mozes dat skontrolovat na diagnostike, no nie? Ci v BA nemate seriozny Peugeot servis? :-)
hopkok
Používateľ
Používateľ

Ine auto ako peugeot som az do tohto roku nemal, ked ako 2 auto mam ochcavku a zalozne mestske Nissan jazz.
Peugeot 306, benzin, najazdil som na nom asi 150000km, najdrahsia oprava okrem pravidelnej udrzby stala 5000sk (snimac podtlaku vzduchu)
Potom 406HDi, 66kw, chipnuty, okrem pravidelnych udrziab som tam lial iba naftu a cez zimu aditivum (cca. 120000km)
Teraz 406 3.0 V6, tankujem a jazdim, LPG, velky servis pri 240000km, stal cca. 1000Eur (komplet vyfuk,rozvody,brzdy, naplne)

Ak chces spolahlivy motor tak jednoznacne nejaky atmosfericky, ziadna turbina (o take motory sa treba vediet starat a hlavne ich pouzivat)
Naposledy upravil/-a hopkok v Ne 02. Dec, 2012, 22:34, upravené celkom 1 krát.
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Chris »

papek od 2k zacinaju HRV alebo CR-V v horsom stave, co by mozno dedovi stacilo
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
Papek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Co sa tyka motorov, tak urcite chceme benzin bez turba, proste nejaku klasiku, co daco vydrzi. Diesel nie, jednak kvoli nizkemu najazdu a druha vec, kvoli servisovatelnosti, aj ked starsie diesle s rotackou by sa este dali zvladnut.
Len vravim, ze ten peugeot je mimo nas a skor pozerame cosi okolo 1000 a prip. sa za dalsie prachy spravi nejaka ta nutna udrzba.
CR-V je uz narocnejsie na udrzbu, kedze je tam diferak. Proste je to prvok navyse, ktory nie je nutny a je potencialnym zdrojom problemov. HRV je pekna pltka, ale cenovo je tiez out.
hopkok
Používateľ
Používateľ

ved prave 1000E das za volaco kde budes musiet napriklad urobit rozvody a uz si na 1300Eurach, je to tvoja volba, on ma ku vsetkym opravam aj blociky, takze ziadne dohady ci to vymene bolo alebo nie. Podla mna za 100E kupis nejaku staru hrdzavu hrcu bez pozinkovanej karoserie

Ak chces hlavne spolahlivost tak potom asi nejaky japonec, oblubene auto pre starsich ludi, kde vzniklo aj porekadlo "japonec na konec"
kmt
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 03. Mar, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa kmt »

taka almera n15ka ma retaz rozvodovu ta sa nemeni.fakt bezudrzbove auto ,len ta hrdza.
insomniac
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 17. Júl, 2011, 22:45

Príspevok od používateľa insomniac »

ježiši mária, dedkovi čo mal ladu proste stará škola a poradiť mu peugeot a trojliter benzín? veď sa zabije na prvej zákrute
alebo nebodaj vzlietne na rovinke za ňou ... majte rozum, ľudia. lada je tank, tvrdé auto. peugeot je francút, úplne mäkký stroj.
riadenie, spojka, brzda ... všetko hnusne mäkké. fakt na prvej zákrute by som s tým autom niekam napálil ...

felda to istí. tvrdá, nerozbitná, ibaže by sama zhrdzavela a rozpadla sa. ale hlavne dostupná a náhradné diely fakt za babku ešte
aj v potravinách. fabiu v tej cene určite nie. možno by nebola hrdzavá, ale nejaký prúser by tam bol. dobré fábie idú tak od 2 500 €.

z osobných skúseností by som radil značku škoda a to kvôli lacnému servisovaniu, lacným a dostupným náhradným dielom.

prípadne nejaký starší opel. tá astra nie je zlá voľba. a nejaký volkswagen? starší golf alebo passat? tiež nezruinujú ...
Papek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Zatial pozeram starsie almery s14, to su tiez nesmrtelne auta a feldy. Inak toho trojlitra by som sa nebal, par dni mal na starosti 3.0 Safrane a tiez sa na tom nezabil. Felda ma na jednej strane laka kvoli lacnej udrzbe, na druhej strane je to taka papierova krabica.
RaKo
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 20. Jún, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa RaKo »

mozno by som v tej cene pozeral aj nejake fiat stillo ... tam sa nema moc co pokazit ( okrem chronicky zanmej zavady konektoru airbagov pod sedackami-opravitelne do 30min)
-aut am prijemny vysoky posed a myslim ez ddedkovi by pritom anjazde nevadila ani ta 1.2ka motor ..idealne yb som bral 1.6 76kw ale v tej cene asi nie

//PS ten peugeot 3.0V 6 ... hm len tak zo srandy preco ho kamarat predava ???? a inac kolko stala vymena rozvodov..moj tip od 800e hore , takze to auto neni zase take lacne na servis a myslim ze nie moc vhodne pre starsieho pana

Návrat na "Automobily a dopravná diskusia"