Neviem ako to riesi zakon, ked je disk zly. Pretoze tovar mas narok odskusat, ale nie zacat riadne pouzivat, co som naposledy niekde cital, ale asi to boli upravene podmienky.
Totiz z inej firmy mi dosla kanvica, ktora bola pri rucke oplastovana, a ten plast bol ako to povedat, prasknuty, ale nie medzi sebou, ale "vrstvovite". Rucka by sice neodpadla, ale vyzeralo to zle.
A teraz - ak by som to vratil do 7dni bez udania dovodu, vratia mi peniaze, alebo si to vsimnu - predpokladam ze hej, a nic mi nevratia ale obvinia ma, ze som to urobil ja? Prave preto som to reklamoval, kedze - stane sa - a ten vyrobok chcem.
Ale ide o princip. Predajca to neotvara ked posiela, krabica bola originalne zatvorena, a teda ked posle z vyrobu zlu vec, alebo prasknutu, moze to zvalit ze to sposobil prepravca a ja som si to nevsimol, alebo ze som to urobil ja. Hlavne pri takychto veciach, ktore nemaju nic s funkcnostou, ale su fyzicky nejako poskodene.
Uz som objednaval dost veci cez e-shopy, sice taketo vacsie veci pomenej, a este sa mi to nestalo, ale uz som pouceny. Miesto toho aby som to mal hned to nemenovanemu obchodu trvalo 3tyzdne, pokym tu reklamaciu vyriesil, pritom nulova komunikacia. Ja som poslal balik s reklamacnym listom na treti den po prijati, az po zavolani k nim o dva tyzdne povedali ze posielaju novu, no na email ziadna komunikacia, ani na mobil. Teda, riesia reklamacie sposobom ze o tom nikto nevie

Ale to sa netyka Alzy, ale ide o princip. S alzou som pri reklamacii tovaru ASUS rovno v reklamacnom stredisku ASUS zazil este horsie veci, kedze to ASUS nevedel opravit a zaslal mi doklad aby mi ALZA vratila peniaze kedze je to neopravitelne, a cakal som 3mesiace ! pohadzovali si ma z BA do Prahy atd. Ze z 50zavolani dvihli telefon raz, to bolo vela. Tento obchod o ktorom pisem vyssie takisto - na reklamacnom nikto nedviha, dokonca ani na normalnom cisle na objednavky. Neviem, ci tieto net shopy maju na salame reklamacie, ale tak mi to pride.
Sice alza uz ma pobocky, keby mali v KE pobocku ked som riesil ten ASUS a siel tam 2-3x, verim ze by to slo rychlejsie.
A teda - vie niekto, co hovori zakon? Dostanem poskodeny tovar - fyzicky, pricom je zjavne ze to nevzniklo pri preprave, alebo dajme tomu ze ano ale balik bol neposkodeny. Ak to vratim do 7dni, nebudem obvineny ze som to urobil ja? Lebo, tu je fakt to riziko - nemam radsej reklamovat, ako riskovat? Aj ked jasne, ked si clovek kupi disk, chce ho mat hned a reklamacia = min. 30dni. Ak to vrati tak ma peniaze skor a moze si to kupit este raz. Ale ako pisem, co ked je tovar ihned zly, nefunguje, alebo je fyzicky poskodeny? Uveri predajca vzdy ze to nieje moja chyba?