Zdravim,
potrebujem poradit s kupou notebooku urceny hlavne na pracu v DAW programoch ako FL Studio a pod., nahravanie nastrojov atd...
Cena by mala byt okolo 1000 €. Zatial mam vyhliadnuty tento: http://www.lenovoonline.sk/lenovo-thinkpad-w520-p5970 parametre my vyhovuju ale recenziu ktoru som tu cital nebola prilis dobra, hlavne sa bojim prehrievania lebo moj terajsi notebook (acer aspire 5536g) sa furt vypina kvoli prehriatiu dokonca aj pri hrani dost starych a nenarocnych hrach...
Notebook na DAW
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Re: Notebook na DAW
Kup si podlozku na ten Acer, a pojde
POdla mna - so skusenosti, kazdy jeden book s vykonnejsou VGA ako integrovanou - casom sa zacne prehrievat az uplne odide. Neviem cim to je a neviem ci booky nad 1000€ to maju poriesene lepsie, ked som sa najcastejsie stretol s tym, ze nie prave lacne Toshiby odisli - tie co mali vykonnu VGAcku a ludia na nich ani tak nemastili hry...
Moj nazor, nech si kupis cokolvek, book nieje urceny na velky vykon, predsa len je v tenkom tele. Fakt podla skusenosti za posledny rok som mi rukami presli 4toshiby s nededikovanou grafikou a vsetky odisli. Alebo sa nenormalne zahrievali. Alebo vdaka tomu teplu v nich odisiel disk. Viem, je to laicky nazor, booky som nerozoberal, ale ich majitelia kedze sa nevyznaju ich pouzivali aj ked sa vypinali... takze si ich vlastne sami odpiekli.
Tiez by ma zaujimalo, ktora rada ma nejako aspon na 4-5rokov poriesene chladenie aj ked ma vykonnu VGAcku. Alebo v alze a doplatit si zaruku?

Moj nazor, nech si kupis cokolvek, book nieje urceny na velky vykon, predsa len je v tenkom tele. Fakt podla skusenosti za posledny rok som mi rukami presli 4toshiby s nededikovanou grafikou a vsetky odisli. Alebo sa nenormalne zahrievali. Alebo vdaka tomu teplu v nich odisiel disk. Viem, je to laicky nazor, booky som nerozoberal, ale ich majitelia kedze sa nevyznaju ich pouzivali aj ked sa vypinali... takze si ich vlastne sami odpiekli.
Tiez by ma zaujimalo, ktora rada ma nejako aspon na 4-5rokov poriesene chladenie aj ked ma vykonnu VGAcku. Alebo v alze a doplatit si zaruku?

Spoiler: ukázať
- xsi69
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
felipe25 napísal:Kup si podlozku na ten Acer

Jasná výmena teplovodivej pasty a prečistenie vnútorností od prachu

Pri vyschnutej paste nepomôže ani chladiaca podložka
Btw , ten thinkpad je good

Spoiler: ukázať
podlozku mam a moc nepomohla, a viem ze ovela lepsie by bolo kupit normalny PC ale kedze som student tak bez notebooku to nejde. A ten acer je celkovo slaby na tie veci co potrebujem, napr. zapnem guitar rig ktory je velmi narocny na CPU, tak mi to proste laguje a este ked si dam viac efektov tak to uz aj vobec nejde