wifi

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Používateľov profilový obrázok
swamp
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Št 01. Sep, 2005, 20:00

wifi

Príspevok od používateľa swamp »

tu kde byvam nie je dsl net.ma sa sem zaviest wifi zevraj.s chalanmi rozmyslame ze nebudeme pripojeny po jednom na net,ale ze sa zosietujeme cez wifi a budeme mat zdielany net
takze to by kazdy musel mat antenu a este by mudel byt nejaky router,teda asi wifi router na prijem signalu a mi sa cez anteny pripojime nan?alebo z toho routra bude moct ist len kabel :roll:
alebo cez accespoint?len neviem presne co je to :)len si tak myslim
siet cez kabel viem spravit celkom v pohode ale s wifi som sa este nestretol:)
dik
jararak
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa jararak »

ked vam zavedu v dedine (obci) wifi, to znamena ze na dom (blok, stlp) z ktoreho je vyhlad na co najviac domov dotiahnu nan net jednou antenou, a druhou ho tam budu sirit, najskor sektorova antena alebo vsesmerova. budu ho sirit clientskym zariadenim v mode AP. client ktory sa chce na to pripojit vyfasuje za instalacny poplatok (alebo za nejaky mensi si prenajme s viazanostou) tieto zariadenia a to tvori zvecsa smerova antena, koaxialny kable ku antene a clientske zariadenie v mode client, alebo tam kde to dovoluju podmienky tak vyfasuje len wifi kartu. predpokladam ze v kazdej slusnej firme to takto funguje cize vy si nebudete moct asi urobit vlastnu siet a potom sa pripajat na ich pretoze vas odstrihnu seckych a bude vam aj po nete. tam kde som robil sme to mali tak ze mal clovek rychlost kolko sa dalo preniest ale ako nahle otvoril p2p porty, popripade to zacal dlhodobejsie vyuzivat tak hned ho server obmedzil na rychlost ktoru ma garantovanu.
Watching you ...

Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
siki
Dátum registrácie: So 01. Nov, 2003, 08:00

Príspevok od používateľa siki »

pokial byvate blizko seba, najlepsie je sa pospajat kablami...U nas v blave sa to riesi uz davno, pretoze keby mal kazdy antenu tak je tu pasmo zahltene a cely bandwidth vprdeli.
Pravdepodobne to budu u vas riesit tak,ze sa budu zapajat domy, nie jednotlivy uzivatelia :wink:
Sempron64 2800+|MSI K8n Neo 3|Giga-byte Radeon 9000pro @320/300|Seagate 30GB|WD 120GB SATA|CD-RW Lite-On|DVD-RW Lite-On|RAM 384MB Twinmos 266mhz|

Návrat na "Siete"