PC pri radiátore
PC pri radiátore
Zdravím, môže byť umiestnený PC hneď pri radiátore, pár cm od neho ?
Pozri skicu priložený obrázok (stolík a pod ním na ľavej strane PC, pár cm (na tesno) od radiátora, bude ich deliť od seba bočná doska stolíka) dík.
Pozri skicu priložený obrázok (stolík a pod ním na ľavej strane PC, pár cm (na tesno) od radiátora, bude ich deliť od seba bočná doska stolíka) dík.
Spoiler: ukázať
- Curd3x
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 26. Nov, 2012, 16:59
Re: PC pri radiátore
No dobrotu to nerobi to je jasne hlavne je ake mas teploty
Tak ono v lete to je jedno, ale v zime keď sa kúri, tak asi tam môžu teploty vyskočiť, neviem do akej mieri to má vplyv, lebo ide sa popresúvať nábytok a tak by to vyšlo, že PC pri radiátore, ako som nakreslil.
- M1ch4l
- VIP
- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
ak je medzi PC a radiatorom stena stolika, je to ok
ak nie je, malo by to este stale byt ok, ved ten radiator nemozete mat az taky horuci
ak nie je, malo by to este stale byt ok, ved ten radiator nemozete mat az taky horuci
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Toto je skor na vestecku gulu...vyskusaj a uvidis ake budu teploty, inak nema cenu nieco riesit
No tak skúsim, ale ak sa to preloží, už to tak ostane a len som sa chcel vyvarovať prípadným problémom, ak má niekto s tým skúsenosť.
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
No aka skusenost, ved trosku porozmyslaj...nikto ti nepovie, ze to bude v pohode, alebo nie, nakolko kazdy ma ine teploty v PC, v zavislosti na airflowu, komponentoch a pod.
Preto pisem, ze toto je na vestecku gulu...skratka pozri ake mas teraz teploty a aspon budes vediet, ze budu urcite vyssie
Preto pisem, ze toto je na vestecku gulu...skratka pozri ake mas teraz teploty a aspon budes vediet, ze budu urcite vyssie
- Curd3x
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 26. Nov, 2012, 16:59
Stiahni si jednoduchz program a uvidis...vypni radiator otestuj a potom ho znava pani vybavene
Jak pise Kyselinka. Niektore temy uz fakt jak z pomocnej skoly..
yop, tomu verím ale na obranu chalaniska si myslím, že písal, čo to urobí z PC a jeho teplotami vo všeobecnosti (všetci vieme, že nemáme doma unifikované stroje a každý má svoje podmienky).AmOK napísal:Jak pise Kyselinka. Niektore temy uz fakt jak z pomocnej skoly..
Napr. niekto sa ozve a povie: "Mal som PC v opačnom kúte a mal som v case 28o, potom som dal k radiátoru liatonovému a cez zimu mávam i 31o"... a ak mu to poskytne aspoň nejakú referenciu, tak Pán Boh zaplať bude vedieť že to naozaj niečo robí
Osobne si myslím, že je to OK, veď nebude mať skrinku veďla starých Peteriek
Šak sú Vánoce chalani (a ešte aj ten koniec sveta)
S pozdravom
Peterky su dobre..
Ono to pc pri radiatore vobec nemusi byt zle, pokial ma v miestnosti dobry aiflow a odizoluje tu stranu od radiatora, pripadne vyreze do stola outtake a intake...
Mna len vzdy trochu vytoci, ked sa ludia pytaju banalne veci nad ktorymi sa bud staci par minut zamysliet, hodit do googla, alebo to rovno odskusat a az potom spekulovat a na fore hladat riesenie. U kazdeho jedneho to aj tak bude inac.
Ono to pc pri radiatore vobec nemusi byt zle, pokial ma v miestnosti dobry aiflow a odizoluje tu stranu od radiatora, pripadne vyreze do stola outtake a intake...
Mna len vzdy trochu vytoci, ked sa ludia pytaju banalne veci nad ktorymi sa bud staci par minut zamysliet, hodit do googla, alebo to rovno odskusat a az potom spekulovat a na fore hladat riesenie. U kazdeho jedneho to aj tak bude inac.
No išlo mi skôr o to, či sa môže dávať PC blízko k radiátoru, či to nie je somarina ho tam dávať, ak má niekto skúsenosť, tak napísal by nie nedávaj ho v žiadnom prípade, vypína sa PC, prehrieva sa PC, nie je to dobré, ale kedže to zrejme nebude nič také robiť, lebo nebolo spomenuté nič také, tak ho tam dám, vyskúšam, presuniem nábytok, usporiadam to tak ako na obrázku, pretože Vám sa pýše vyskúšaj, ale ja musím všetko presúvať, veľké tažké skrine, posteľ, poupratovať, poodpájať a znova pozapájať a veď nechcel som od Vás, aby ste mi povedali presne, aké budem mať teploty, ako to znesie môj PC a pod., pýtal som sa skôr všeobecne, joj ! (nabudúce si odpustite tie poznámky.)
a ako mas nastavene kurenie? kolko ma radiator celsia?
ak mas nastaveny kotol na 70 celsia, a radiator je "hned vedla" kotla, tzn ze ma tak 60-65 celsia, a chasis sa dotyka radiatora, tak by som ho asi presunul inam ... nerobi to dobre
ale ak si v normalnej bytovke, kde ma radiator leva 30 celsia, a mas tam fugu 20+ cm, a nasavanie vzduchu z predu, vyfuk dozadu ... tak vlastne svojim PC ohrievas vodu v radiatore, a znizujes tak spotrebu tepla vymenicky, kedze robis za nu jej robotu ...
ak mas nastaveny kotol na 70 celsia, a radiator je "hned vedla" kotla, tzn ze ma tak 60-65 celsia, a chasis sa dotyka radiatora, tak by som ho asi presunul inam ... nerobi to dobre
ale ak si v normalnej bytovke, kde ma radiator leva 30 celsia, a mas tam fugu 20+ cm, a nasavanie vzduchu z predu, vyfuk dozadu ... tak vlastne svojim PC ohrievas vodu v radiatore, a znizujes tak spotrebu tepla vymenicky, kedze robis za nu jej robotu ...
lava, prava, lava, prava ...
umieram.. V tomto pripade navrhujem hodit do pc vodnika a odpojit radiator od stupacky..
na taketo riesenie a dostatocny vyhrev miestnosti o rozlohe 4x5m2 odporucam minimalne 2x GeForce GTX 590
hadam to bude stacit ...
hadam to bude stacit ...
lava, prava, lava, prava ...