Problém s Externým HDD
- Tom95
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2011, 20:54
Problém s Externým HDD
Zdravým Vás!
Mám problém s mojím externým harddiskom (Samsung M3 Station 2TB, 3,5", USB3.0, HX-D201TA) a to pri pripojovaní. Podľa manuálu od Samsungu (http://www.seagate.com/files/www-conten ... 110421.pdf) ho najprv zapájam do elektriny a potom do USB a stáva sa mi že pri pripájaní USB ak sa dotknem nejakého plechu, tak mi to zaiskrí, často krát aj pípa PC a následne mi HDD zle funguje napr. sa doňho ani nedostanem a Win mi píše aby som ho naformátoval (čo neprichádza do úvahy) alebo sa mi stáva že sa doň dostanem ale nájdem tam iba prázdne zložky resp. nič alebo je tam všetko ale nedá sa s obsahom harddisku manipulovať. Zatiaľ mi to vždy vyriešil reštart PC. Mal som HDD už na viacerých počítačoch aj notebookoch dokonca na TV ho používam veľmi často a nikde nebol problém len na mojom stolnom PC. Napríklad keď ho zapojím ešte keď je PC vypnutí a následne PC zapnem tiež to ide bez problémov. Keď som ho skúšal zapájať opačne čiže najprv USB a potom elektrina tak to bo bolo v poriadku ale raz sa mi po zapojení USB napolo rozbehol (kontrolka len tak slabo blikala aj otáčky boli citeľne nedostatočné) ale keď som ho rýchlo zapojil do siete potom sa normálne rozbehol a od vtedy ho zapájam najprv do elektriny a potom do USB(tak ako to podľa návodu má byť). Chcel by som sa vás spýtať či s týmto nemáte dajaké skúsenosti poprípade či by ste mi nevedeli poradiť.
Mám problém s mojím externým harddiskom (Samsung M3 Station 2TB, 3,5", USB3.0, HX-D201TA) a to pri pripojovaní. Podľa manuálu od Samsungu (http://www.seagate.com/files/www-conten ... 110421.pdf) ho najprv zapájam do elektriny a potom do USB a stáva sa mi že pri pripájaní USB ak sa dotknem nejakého plechu, tak mi to zaiskrí, často krát aj pípa PC a následne mi HDD zle funguje napr. sa doňho ani nedostanem a Win mi píše aby som ho naformátoval (čo neprichádza do úvahy) alebo sa mi stáva že sa doň dostanem ale nájdem tam iba prázdne zložky resp. nič alebo je tam všetko ale nedá sa s obsahom harddisku manipulovať. Zatiaľ mi to vždy vyriešil reštart PC. Mal som HDD už na viacerých počítačoch aj notebookoch dokonca na TV ho používam veľmi často a nikde nebol problém len na mojom stolnom PC. Napríklad keď ho zapojím ešte keď je PC vypnutí a následne PC zapnem tiež to ide bez problémov. Keď som ho skúšal zapájať opačne čiže najprv USB a potom elektrina tak to bo bolo v poriadku ale raz sa mi po zapojení USB napolo rozbehol (kontrolka len tak slabo blikala aj otáčky boli citeľne nedostatočné) ale keď som ho rýchlo zapojil do siete potom sa normálne rozbehol a od vtedy ho zapájam najprv do elektriny a potom do USB(tak ako to podľa návodu má byť). Chcel by som sa vás spýtať či s týmto nemáte dajaké skúsenosti poprípade či by ste mi nevedeli poradiť.
Naposledy upravil/-a Tom95 v St 26. Dec, 2012, 00:03, upravené celkom 1 krát.
Spoiler: ukázať
- Tom95
- Používateľ
Re: Problém s Externým HDD
Nechápem čo myslíš tým rámikom...Tú USB koncovku som už chytal keď bol HDD v sieti ale je to asi príliš slabé lebo vôbec to nekope
- Tom95
- Používateľ
Ešte by ma zaujímalo že keď mi Windows ponúka či chcem skontrolovať a opraviť HDD či môžem pri tom stratiť dáta.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 24. Nov, 2008, 21:02
Podla mna data nestratis.
CPU: INTEL Core i5-6400 (3.20GHz) ;MB: ASRock Z170 Pro4 (3 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 1 M.2, 4 DDR4 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN); RAM: 2x8GB DDR4 2133MHz (16-14-14-35) Kingston; HDD: OCZ Trion 120GB SATA III; Seagate Barracuda 2TB/64MB/7200rpm; Samsung 1TB/32MB/7200rpm SATA II; WD AV-GP 500GB/32MB/5400rpm SATA III; Seagate FireCuda Laptop SSHD 500 GB/5400rpm SATA III; Blu-Ray BD-R XL/RW: Pioneer BD-RW BDR-209M SATA; DVD : Asus DRW-24F1MT SATA; GPU: Gigabyte Nvidia GeForce GTX 1060 3GB; PSU: Zalman ZM600-GS II - 600W ATX 2.3; Monitor: 24"LCD NEC MultiSync EA244WMi; Box: CoolerMaster Centurion 534 Lite
- Tom95
- Používateľ
Teraz sa mi to už zhoršilo.. Hoci kedy odrazu na HDD nič nieje
- Tom95
- Používateľ
Nemusím sa teda báť že pri tej kontrole a oprave stratím dáta?
zalezi od rozsahu poskodenia, ja som mal rovnaky problem s usb, dal som opravit a niektore subory uz boli necitatelne
v terajsej situacii sa ti uz neoplati riskovat, zalohuj vsetko, vyber disk z krabicky, napoj priamo do pc, urob low level format a testuj
v terajsej situacii sa ti uz neoplati riskovat, zalohuj vsetko, vyber disk z krabicky, napoj priamo do pc, urob low level format a testuj
Som zelený a rozdávam dvojaký meter týždenne. Kto som?
- Tom95
- Používateľ
Len problém je že nemám ako zálohovať 2TB dát..zálohujem len najdôležitejšie...A tak sa snažím poctivo to odpájať. len neviem či ho dobre zapájam...Správne je zapojiť HDD do USB a až potom do sieti? tu je to popísané na strane 8 ale nechápem tomu...ja ho mám zapájať iba keď je ešte počítač vypnutý? ( http://www.seagate.com/files/www-conten ... 110421.pdf )
ja som nechaval disk zapojeny v usb a zapinal a vypinal podla potreby
myslim, ze poradie - zapnutie tlacidlom a zapojenie do usb alebo naopak je podobnym
mytom ako bezpecne odpajanie cez tray ikonu, ktore sa tolko omielalo az zludovelo
myslim, ze poradie - zapnutie tlacidlom a zapojenie do usb alebo naopak je podobnym
mytom ako bezpecne odpajanie cez tray ikonu, ktore sa tolko omielalo az zludovelo
Som zelený a rozdávam dvojaký meter týždenne. Kto som?