Spoiler: ukázať
Ano, cas je hodnotny, ale este hodnotnejsie su vedomosti a skusenosti. Usetrim trochu casu lebo si za nieco zaplatim namiesto toho aby som sa tomu povenoval no vezme mi ho cosi ine. Hovori sa tomu rovnovaha. Nejde o peniaze ale o princip. Radsej budem kracat dozadu, este si za to musim nezmyselne zaplatit len preto aby som mal klud pokoj a zbytocne brzdil nevyhnutne. Vobec mi to nedava zmysel. Technologie, ktore vyuzivame nevznikli preto, ze niekto niekomu povedal, aby sa na to vys*al a radsej si zaplatil za xyz, ale presne opacne.
Aby sme sa chapali, ja vobec nedosudzujem zaplatit si za prechod na IPv4, ale zatial mi nikto nedal realne dovody preco by to bezny clovek mal robit ked vsetko sa da vyriesit bez prechodu. Neviem, nechcem, som lenivy, bojim sa, to nie su dovody na to, aby som zbytocne hanil nejaku technologiu. Hovorim to ako realny uzivatel z praxe, nie ako studovany teoretik.
A teraz spat k situacii. Schvalne som sa pana pytal ci je dovodom podnikanie a odpoved je zhruba taka, aka som si myslel, ze bude. Zbytocne nadnesena situacia do extremov a realita sa ukazala byt ina.
Pokial je takato moznost, tak aj Wireguard sa da alebo uz spominany tailscale. Tailscale sa dokonca da rozbehat aj v kontajneri na mikrotiku. Na RB5009 uplne s prehladom. Chcem skusit tento navod lebo mne zatial bezi tailscale na raspberry, ze ako sa to bude spravat.SKiLEX napísal: Rozmyslam ze by som na inej nehnutelnosti s IPV4 pustil wireguard server, pripojim nan ten mikrotik a nastavim aby porty ktore chcem chodili takto obklukou...