T-Com DSL - info, novinky,...
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Re: T-Com DSL - info, novinky,...
a co musim mat ? ako inak pripojim dom s netom ked nie nejakym kablom ? wifi a satelit nechem.
- kllr007
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
no na VDSL/ADSL potrebujes kabel.
Na optiku potrebujes rovnako.
A potom tu mas tie bezdrotove ktorym by som sa radsej vyhol.
Pevnu linku ako zariadenie nemusis mat, tiez mam len cisto kabel na net.
Na optiku potrebujes rovnako.
A potom tu mas tie bezdrotove ktorym by som sa radsej vyhol.
Pevnu linku ako zariadenie nemusis mat, tiez mam len cisto kabel na net.
MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5800X3D; RAM: 32GB DDR4 3200Mhz; GPU: Nvidia RTX 3080Ti 12GB; SSD: WD SN750 1TB + SN570 1TB; PSU: Corsair RM650x; CASE: LianLi Lancool 2 Mesh; LCD: LG OLED 42C2; MOUSE: Logitech G305; KEYBOARD: Logitech MX Keys; Repro: Panasonic PMX-90; OS: Windows 10
- GASPi
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00
Ja som odpovedal priamo na jeho otázku. Je nutné mať pevnú linku, myslím tým kábel, nie službu. Služba pevná linka je už iná vec (nie je nutné ju mať aktivovanú).
...tak ako píše kllr007
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
tak ale pevna linka sa pouziva prave preto,ze tie kable tam uz exstuju..
ked som ale kukal magio,tak je tam taky "check" ze ci mi to pojde a tam treba zadat cislo pevnej linky
ked som ale kukal magio,tak je tam taky "check" ze ci mi to pojde a tam treba zadat cislo pevnej linky
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
No vzhľadom nato, že on už ako prvý písal, že tam natiahnuté káble má, si mu, tipujem, odpovedal v zmysle fyzického zariadenia a teraz sa vykrúcaš. A či sa on pýtal na fyzické zariadenie alebo zriadenú službu, tak ešte raz, nemusíš mať ani jedno, Per. Ani káble by si nemusel mať kvôli zriadeniu.
.
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
to je nefunkcne..na mape sa zobrazi dedina o 20 km vzdialena
ked som ale skusal pokracovat,je tam pre tu adresu max 15/ 1 mbit za cenu 20€ za mesiac..co je riadny zart
ked som ale skusal pokracovat,je tam pre tu adresu max 15/ 1 mbit za cenu 20€ za mesiac..co je riadny zart
- kllr007
- Pokročilý používateľ
poradim ti, zavolaj si do Tcomu nech ti poslu technika co ti na tvojej lokalite zmera aku maximalnu rychlost mozes mat a uvidis.
On dojde skontorluje pripadne ti spravi rovno ponuku. Ja som sa tak dostal ku 30/3 VDSL za 13€
On dojde skontorluje pripadne ti spravi rovno ponuku. Ja som sa tak dostal ku 30/3 VDSL za 13€
MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5800X3D; RAM: 32GB DDR4 3200Mhz; GPU: Nvidia RTX 3080Ti 12GB; SSD: WD SN750 1TB + SN570 1TB; PSU: Corsair RM650x; CASE: LianLi Lancool 2 Mesh; LCD: LG OLED 42C2; MOUSE: Logitech G305; KEYBOARD: Logitech MX Keys; Repro: Panasonic PMX-90; OS: Windows 10
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
ok..teraz ohladm stability..ako je nta tom adsl od tcomu ? ci zalezi aj na lokalite ?
nic ma nevie rozculit viac,ako ked v BF prehravam a do toho mi zacne vskakovat 1000ms ping
nic ma nevie rozculit viac,ako ked v BF prehravam a do toho mi zacne vskakovat 1000ms ping
- kllr007
- Pokročilý používateľ
ADSL mam uz cez 10 rokov problem nikdy nebol. VDSL som presiel 2-3? roky dozadu a takteiz ziaden problem. Nepametam sa na nejake vacsie vypadky, mozno raz za rok ze vypadne na par hodin ale tak to sa stava. Ping mam bezne okolo 30 co mne osobne staci takze opäť, nestazujem sa.
- GASPi
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00
Stabilita by mala byť OK (ak nejde o novú lokalitu, oni už svoje limity poznajú). V prípade problémov vieš riešiť na technickej podpore. Osobne som spokojný (ikeď nič lepšie u nás nie je ).
@Leon - neviem, prečo sa navážaš ...možno som sa nie jasne vyjadril, ale isto som nezavádzal/neklamal ...peace
@Leon - neviem, prečo sa navážaš ...možno som sa nie jasne vyjadril, ale isto som nezavádzal/neklamal ...peace
To nieje zart, ale realita v oblastiach kde nemas nic ine. Aspon je to stabilne, bez vypadkov a ping staly.
.
Chlapi malá novinka...
Na vedľajsej ulici napojili VSDL 30 - 80 Mbps.. 80tku má skoro celá ulica.... Od decembra rodicia nemaju ziadne pripojenia podla mapy ci systemu.. No ale nasiel som excel - plan rozvoja VDSL/FTTH: https://www.telekom.sk/swift_data/sourc ... pdate.html
A hla v ich oficialnom dokumente pise presne popisne cislo a adresu a vedla toho: 27.12.2017: <30, t.j. je tam zrazu VDSL, otazka je rychlost a ako sa nechat pripojit...
Any idea? Pretoze Telekom mi takuto info nevie potvrdit. Len dodam, ze na stejnom uz su aj rodicia, pretoze mi to potvrdili pred par rokmi technici.
Na vedľajsej ulici napojili VSDL 30 - 80 Mbps.. 80tku má skoro celá ulica.... Od decembra rodicia nemaju ziadne pripojenia podla mapy ci systemu.. No ale nasiel som excel - plan rozvoja VDSL/FTTH: https://www.telekom.sk/swift_data/sourc ... pdate.html
A hla v ich oficialnom dokumente pise presne popisne cislo a adresu a vedla toho: 27.12.2017: <30, t.j. je tam zrazu VDSL, otazka je rychlost a ako sa nechat pripojit...
Any idea? Pretoze Telekom mi takuto info nevie potvrdit. Len dodam, ze na stejnom uz su aj rodicia, pretoze mi to potvrdili pred par rokmi technici.
Naposledy upravil/-a CageJ v Po 05. Mar, 2018, 00:24, upravené celkom 1 krát.
Spoiler: ukázať
- kllr007
- Pokročilý používateľ
Zavolaj im tam nech ti pošlú technika čo ti premera a povie aká najrýchlejšia možnosť ti pôjde.
cize ina moznost nie je? Musi prist fyzicky?
Ok, tak inak.. ak by to VDSL fakt bolo..
Chcel by som aj MAGIO TV.. Ako to funguje na 2 TV? HD+SD? Ake su rychlosti potom?
Co som tak meral, tak 80Mbps konci asi 100m odo mna, to je slubne aj na nejakch 40-50Mbps..
Ok, tak inak.. ak by to VDSL fakt bolo..
Chcel by som aj MAGIO TV.. Ako to funguje na 2 TV? HD+SD? Ake su rychlosti potom?
Co som tak meral, tak 80Mbps konci asi 100m odo mna, to je slubne aj na nejakch 40-50Mbps..
Spoiler: ukázať