Všeobecná diskusia
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Re: Auto a dopravná debata, všetko sem
to myslela asi volnobeh
Vlastnil som Fabiu 1.4. Spotreba mimo mesta 5.5l (dodrzana maximalka vsade) kombinovana 6-7l a minimalna spotreba do anglicka a s5 4400km po dialnici priemer rovnych 4.8l. Maximalna spotreba aku som na tom aute mal bola 17l to som s nou ale jazdil dost besnequicky napísal:ked ma fabia 1.4 spotrebu 5,5litra-6 ,tak nech umrem hned dnes... si robis srandu dufam,najhorsie co bolo je samozrejme fabia sama o sebe a to nevravim o tom uzranom otrasnom motore co nema ani vykon a zere jak svina...
Vsetko zavisi od toho aku mas nohu a nahodou ten motor nie je ziadna sracka. Pri predaji mala 90 000km a 8 rokov a za 8 rokov ak neratam pravidelne vymeny oleja a servisne prehliadky ma stala 900Sk = 2x vymena stabilizacnej tyce (typova vada) a este nieco co si uz nepamatam.
za 4 to urcite nepobezi... jhedine dole kopcom celu nadrz a striktne len 90km/h
-
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Št 04. Jún, 2009, 19:20
Mozem potvrdit mam sice len 1,2HTP, ale tu najvykonnejsiu, a mimo mesta 5,6-5,8.. v meste 6,8-7 litrov a naklady na udrzbu prakticky nulove
4.2015 - koncim s forom za Ban do bazaru, kde som nikoho neokaslal-ale zabudol ukončiť staré odlezane obchody.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
ak to das robit nejakemu magorovi co ti to odflakne tak to bude vyzerat ako domaci tuzing a kazdy ked to uvidi tak si pomysliicefire napísal:Ako urcite nebudem vytahovat radio, ked je to robene na fabricke radio. To je proste proti kozi.
ale ak to nedas robit nejakemu zocharovi tak ti to srpavi pekne. ale na otazku ci sa tam da dat externe radio si odpovede dostal
edit: ale pozrel som aj ine fotky a ten suflik co je pod vstavanym radiom ratam ze je urceny prave pre ext. radia, takze ziadna nasilna robota iba vlozit a zapojit
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
yaris ...
vstavane radio samozrejme mam, je tam i prehravac CD, nezvlada vsak MP3 - nevadiii ...
pod radiom je taky ten suplik, ale neviem ci by sa don zmestilo druhe radio, ja ho pouzivam ako odkladaci priestor na vreckovky, telefon, pripadne ine nepotrebne veci...
plus mam ovladanie radia na volante, a to uz by bol asi problem prepojit na externe radio, takze s tym ani nevymyslam
co sa tyka spotreby, tak 1.0 zere v meste 5.5+, bezne vsak 6.x
mimo mesta pri 90ke (napr. zilina -> tlmace) sa to dalo za 4.5l/100km
dialnicnych 130km/h je za 7.x (podla toho ci ide klima, abo nie ...)
vstavane radio samozrejme mam, je tam i prehravac CD, nezvlada vsak MP3 - nevadiii ...
pod radiom je taky ten suplik, ale neviem ci by sa don zmestilo druhe radio, ja ho pouzivam ako odkladaci priestor na vreckovky, telefon, pripadne ine nepotrebne veci...
plus mam ovladanie radia na volante, a to uz by bol asi problem prepojit na externe radio, takze s tym ani nevymyslam
co sa tyka spotreby, tak 1.0 zere v meste 5.5+, bezne vsak 6.x
mimo mesta pri 90ke (napr. zilina -> tlmace) sa to dalo za 4.5l/100km
dialnicnych 130km/h je za 7.x (podla toho ci ide klima, abo nie ...)
lava, prava, lava, prava ...
-
- Pokročilý používateľ
jazda na aute ,kde clovek ani neprekroci 2tis otacok ,neni jazda ale tlacenie auta ocami . ako vravis pri besnej jazde 17L na 1,4 ja ked som sa som veelice razantne jazdil na 4.3ke MB tak som mal 17.5 a to malo 5x viac koni jak ta fabka
pri normalnej sviznej jazde-nerozumej zavodenie henta fabia s kludom jazdi 9-10l mesto ,co je na tu "jazdu" dost bieda. osobne by som urcite do bicykloveho motoru nesiel.
ked uz neikto chce setrit nevidim dovod nezohnat nejakeho japonca 2.0 benzin + lpg . s kludom mesto za 10l lpg a ked si to clovek prepocita,je to fakt vtipne. osobne mam vela kamaratov co jazdia na lpg ,ja osobne v MB som ho mal tiez a jazdil som za 5l benzinu ked som jazdil kludne a 6l ked som tomu prasil,ssamorejme 300ps
urcite sa niekto opre o prevadzkove naklady. ci dolejem par dc oleja na 2tis km mi je fuk, nahradne diely pri starsich vozoch su rovnake,ci uz ide o bmw audi vw mercedes a japonci samostatna kapitola.
teraz mame doma Mits outlander 2011 2.0diesel ,kupovane nove. ide ma mrdnut ked sa potrebujem niekde surne dostat,lebo zrychlenie 0-100 za pol hodinu ma boli v r..i nehovoriac o tom ,ze kazdu chvilku treba podradovat aby sa to aspon pohlo a vytacat nad 3tis,lebo to nema tah. proste male motory,su podla mna utrpenie,doslova presuvadlo.
kazdopadne by som ale vzal teda asi na styl mazdy ,spolahlivost a zivotnost asi najlepsia .
pri normalnej sviznej jazde-nerozumej zavodenie henta fabia s kludom jazdi 9-10l mesto ,co je na tu "jazdu" dost bieda. osobne by som urcite do bicykloveho motoru nesiel.
ked uz neikto chce setrit nevidim dovod nezohnat nejakeho japonca 2.0 benzin + lpg . s kludom mesto za 10l lpg a ked si to clovek prepocita,je to fakt vtipne. osobne mam vela kamaratov co jazdia na lpg ,ja osobne v MB som ho mal tiez a jazdil som za 5l benzinu ked som jazdil kludne a 6l ked som tomu prasil,ssamorejme 300ps
urcite sa niekto opre o prevadzkove naklady. ci dolejem par dc oleja na 2tis km mi je fuk, nahradne diely pri starsich vozoch su rovnake,ci uz ide o bmw audi vw mercedes a japonci samostatna kapitola.
teraz mame doma Mits outlander 2011 2.0diesel ,kupovane nove. ide ma mrdnut ked sa potrebujem niekde surne dostat,lebo zrychlenie 0-100 za pol hodinu ma boli v r..i nehovoriac o tom ,ze kazdu chvilku treba podradovat aby sa to aspon pohlo a vytacat nad 3tis,lebo to nema tah. proste male motory,su podla mna utrpenie,doslova presuvadlo.
kazdopadne by som ale vzal teda asi na styl mazdy ,spolahlivost a zivotnost asi najlepsia .
Lebo nevieš jazdiťquicky napísal:nehovoriac o tom ,ze kazdu chvilku treba podradovat aby sa to aspon pohlo a vytacat nad 3tis,lebo to nema tah
.
z toho co napisal posudzujem ze suhlasimSnake napísal:Lebo nevieš jazdiťquicky napísal:nehovoriac o tom ,ze kazdu chvilku treba podradovat aby sa to aspon pohlo a vytacat nad 3tis,lebo to nema tah
-
- Pokročilý používateľ
ano neviem jazdit ,prepac evidentne je tu viac rally jazdcov odporucam teda kupit 1.2htp alebo 1.4 fabiu! super vozeni,pohodlie kvalita spotreba vykon...
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
treba si uvedomit ze outlander nieje pretekarske auto, co sa tyka vasho modelu tak ratam ze je to 2.2 DI-D (slabsia varianta, silnejsia je mivtec) ktora ma zrychlenie z 0-100 za 11 sekund. Co (ak sa nemylim vaha auta je 1800kg) nie je take zle. Maloktore bezne auto dava 100vku pod 10 sekund a nie hentoto hebedo. Myslim ze si treba dat priority na auto a neocakvat po kupe od takeho auta sportove vysledky.
Nie, nikto tu neni rally jazdec, ale stačí vedieť rozdiely medzi výkonovou krivkou benzínu a diesluquicky napísal:ano neviem jazdit ,prepac evidentne je tu viac rally jazdcov odporucam teda kupit 1.2htp alebo 1.4 fabiu! super vozeni,pohodlie kvalita spotreba vykon...
.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
hmm tak ma 2 liter benzin alebo diesel? lebo 2 liter diesel nie je.
diesel ma max vykon pri 3500 otacok a pri 2000 ma max krutak
benzin max vykon pri 6000 otac. , krutak pri 4200.
ak mas benzin tak je jasne ze ho muisis potlacit nad 3000, hlavne ak si pozres parametre auta
diesel ma max vykon pri 3500 otacok a pri 2000 ma max krutak
benzin max vykon pri 6000 otac. , krutak pri 4200.
ak mas benzin tak je jasne ze ho muisis potlacit nad 3000, hlavne ak si pozres parametre auta