Stavba rodinného domu
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Re: Stavba rodinného domu
Hmm to znie celkom rozumne.len ja budem mat obklady 45x90 na vysku ukladane zrejme.
Hmmm bude to divocina vypocitat.ble
Hmmm bude to divocina vypocitat.ble
Tak samozrejme nie nasilu to prisposobovat skaram. Vychadzal som z tradicnejsich rozmerov aj sposobov ukladania, 45x90 a na vysku je uz pomerne netradicne. Hlavne nech maju ist kade pripadne rozvody, kedze uz samotna nika asi oslabi priecku (predpokladam, ze si kvoli tomu nerobil hrubsiu stenu alebo predstenu) a aj bateria nech ma dost miesta. Tych 30cm nad vanou by malo byt OK
-
- Pokročilý používateľ
robili sme predstenu, lebo kupelnu mame tak,ze 2x6m cize nerobilo problem ukrojit cca 25cm.
skorej mi islo o to vhodne to vyskovo nastavit kedze matematik zo mna nikdy nebude a uz som mal dost perne casy kym som prepocital svetla tip top podla interieru a pod
skorej mi islo o to vhodne to vyskovo nastavit kedze matematik zo mna nikdy nebude a uz som mal dost perne casy kym som prepocital svetla tip top podla interieru a pod
-
- Pokročilý používateľ
tak som to nakoniec dal tak, ze vana 60cm, potom pojde bateria (priestor 20cm) a od 80cm hore pojde nika (cista vyska 30cm zpredu, vo vnutri 33 kvoli obkladom + ledpasu)
s tym sdk (este nedokoncene) to zacina vyzerat ako dom
https://imgur.com/a/z6czfDJ
s tym sdk (este nedokoncene) to zacina vyzerat ako dom
https://imgur.com/a/z6czfDJ
Bateriu uz mas kupenu? Podomietkove maju priemer toho krycieho kolieska nejakych 15cm a pokial ma aj paku (termostaticka nema), ktora v defaultnom stave smeruje priamo dolu, mohla by uz narazat na okraj vane
-
- Pokročilý používateľ
nepojdeme do podomietkovej klasika nejaka
len velice by som chcel taku nejaku bateriu + sprchovu hadicu, ze by sa dala sprchova hadica nejak "vytahovat/schovat" do tej predsadenej steny :X nevidel si nieco take?
nieco taketo : https://www.odistudio.eu/produkt/modern ... u-sprchou/
ale ja ju potrebujem schovat do steny
resp. https://www.vsetkoprekupelnu.sk/vodovod ... nou-sprch/
ono sa toto da "namontovat na kazdu vanu ? ci je to nejako unifikovane alebo individualne podla sirky "bocnice"
len velice by som chcel taku nejaku bateriu + sprchovu hadicu, ze by sa dala sprchova hadica nejak "vytahovat/schovat" do tej predsadenej steny :X nevidel si nieco take?
nieco taketo : https://www.odistudio.eu/produkt/modern ... u-sprchou/
ale ja ju potrebujem schovat do steny
resp. https://www.vsetkoprekupelnu.sk/vodovod ... nou-sprch/
ono sa toto da "namontovat na kazdu vanu ? ci je to nejako unifikovane alebo individualne podla sirky "bocnice"
ked si predstavim ten zvuk co to robi pri tom vytahovani, dakujem neprosim.
Spoiler: ukázať
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Quicky, ja som toho na domoch zazil x krat, neviem ci si na ot zvyknuty ale mne to prislo mierne neprijemne, je to priestor kde je vkuse mokro vlho, prosto jaskynka na hubicky, tam kde sa to dnu zasuva.
ale mozno to boli uplne ine systemy ako zvazujes, menej premyslene. ja len ze veci co sa lahsie cistia su pre mna ucelovo esteticke
ale mozno to boli uplne ine systemy ako zvazujes, menej premyslene. ja len ze veci co sa lahsie cistia su pre mna ucelovo esteticke
-
- Pokročilý používateľ
Samozrejme ma to pre a proti bez debatkyyyy...ja nechcrm ziadnu sprsku,lebo vedla je normalna sprcha...ale zena chce lebo jak oplachne vanu ked ju poumyva...
Však na to spŕška pri vaní je aby si mohol tu vaňu opláchnuť po kúpaní upratovaní a podobne, pokiaľ mám sprchac nebudem sa sprchovať vo vani žena dobre uvažuje.
Čo sa týka tých systémov je to fajn pekne schováte už sme to pár krát robili na požiadanie majiteľa nieje problém pokiaľ je vaňa taká že sa tam dajú navrtať tie otvory ale treba si dávať sakra pozor až tam nezateka musí sa dať zo spodu aspoň plech aby to pevné držalo a po roku sa to celé nehojdalo, to isté platí aj o montáži do predsteny. Horšie ak ju bude treba vymeniť alebo sa stane niečo hadickam a podobne vtedy je už problém a mení sa to dosť ťažko keďže je to dotiahnuté vždy zo spodu buď vaňe alebo tej predsteny čo znamená búranie a podobné čo nikto nechce počuť že?
Čo sa týka tých systémov je to fajn pekne schováte už sme to pár krát robili na požiadanie majiteľa nieje problém pokiaľ je vaňa taká že sa tam dajú navrtať tie otvory ale treba si dávať sakra pozor až tam nezateka musí sa dať zo spodu aspoň plech aby to pevné držalo a po roku sa to celé nehojdalo, to isté platí aj o montáži do predsteny. Horšie ak ju bude treba vymeniť alebo sa stane niečo hadickam a podobne vtedy je už problém a mení sa to dosť ťažko keďže je to dotiahnuté vždy zo spodu buď vaňe alebo tej predsteny čo znamená búranie a podobné čo nikto nechce počuť že?
-
- Pokročilý používateľ
Co ti poviem,vsetko vstavane je na h.... nieco za nieco, erad si komplikujem zivot ale zas ak mam stavat dom aby bol maximalne ucelny a prakticky mozem s prepacenim zit aj v stane (obrazne). Niektore veci sa proste robia pre potesenie a vizual
Tak pre vizuál by som šiel skôr do podomietky s napustenim cez prepad a nie takéto riešenia kde sa v živote už nedostaneš alebo budeš musieť niečo rozbíjať vo veľkom, áno aj pri podomietke môže vzniknúť problém ale to je otázka jednej obkladačky ktory si človek odloží niekde na povale a 10 rokov si na ňu nespomenie. Alebo aj klasické batérie sú niektoré celkom pekne a účel splnia.
Už len keď si predstavis že ta hadica na sprske sa zasuva niekde kde sa ty nikdy nedostaneš a čo spravíš keď sa ti zrovna ta hadicka pokazí budeš musieť vyhadzovať celú vaňu kvôli hadicke za "10 Euro".
Už len keď si predstavis že ta hadica na sprske sa zasuva niekde kde sa ty nikdy nedostaneš a čo spravíš keď sa ti zrovna ta hadicka pokazí budeš musieť vyhadzovať celú vaňu kvôli hadicke za "10 Euro".
-
- Pokročilý používateľ
ked ju tam dam tak teoreticky ano
Z mojej skusenosti ziadna sprchova hadicka neprezije 5 rokov. Mas to iste
-
- Pokročilý používateľ
Sdk kompletka,pondelok zaciname malovat.