Jen jsem reagoval na Tve vyroky: "Osobne si myslim, ze na OC je dolezitejsia hodnota TDP ako TCM" a "na OC je dolezitejsia hodnota UDP, TCM len vypoveda o meximalnej teplote. ", protoze ty nesvìdci pøilis o tom, ze bys vìdìl, o cem mluvis.Je to totiz asi tak, jako kdybys øekl:" nezalezi na vìku clovìka, ale na tom, kolik mu je let". Tak jsem se pokusil ti to vysvìtlit, jak vidno, zbytecnì. Omlouvam se, uz to nikdy neudìlam.andydul napísal:A stale to iste... Asi uz zbytocne budem upozornovat na to, co som sa pytal.. No nic. Tak ma niekto X2 3800+ TCM 59 / UDP 53 a ako vam ide OC? [-X
Pretaktovanie A64 X2 3800+
- GentleGiant
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: So 21. Máj, 2005, 20:00
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Neboj sa velmi dobre viem, co je TCM a TDP, len potrebujem zistit, ci ma vobec tato hodnota suvislost s pretaktovanim. Zatial podla procesorov, co som mal, by som skor povedal opak, t.j. niektore kusy s nizkou TCM a TDP nejdu dobre taktovat (co aj teoria o tychto nizkych hodnotach predpoklada), ale niektore kusy s rovnakou reviziou jadra a s rovnakymi hodnotami TCM a TDP idu pretaktovat velmi dobre, takze si skor myslim, ze su tieto hodnoty pri OC zavadzajuce a zbytocne.
Moje skusenosti vyplyvaju z OC jednojadrovych procesorov, preto som sem dal tu moju otazku ohladom konkretneho typu X2.
Moje skusenosti vyplyvaju z OC jednojadrovych procesorov, preto som sem dal tu moju otazku ohladom konkretneho typu X2.
Naposledy upravil/-a ujo Andydúla v Ne 20. Aug, 2006, 22:53, upravené celkom 1 krát.
Spoiler: ukázať
problem je ten ,ze vo svete IT nie je nic cierne a bieleandydul napísal:Neboj sa velmi dobre viem, co je TCM a UDP, len potrebujem zistit, ci ma vobec tato hodnota suvislost s pretaktovanim. Zatial podla procesorov, co som mal, by som skor povedal opak, t.j. niektore kusy s nizkou TCM a UDP nejdu dobre taktovat (co aj teoria o tychto nizkych hodnotach predpoklada), ale niektore kusy s rovnakou reviziou jadra a s rovnakymi hodnotami TCM a UDP idu pretaktovat velmi dobre, takze si skor myslim, ze su tieto hodnoty pri OC zavadzajuce a zbytocne.
okrem TCM ,TPD ... existuje Dalsich dovolim si tvrdit min. 10 faktorov ,ktore do urcitej mieri ovplyvnuju OC vysledok.
Ako pozicia na wafery , batch , pamatovy radic ....
Takisto "kvalita" daneho CPU , alebo jeho "nekvalita".
/u X2 ako nacrtol GentleGiant, vznikaju Dalsie "problemy",ktore ovplyvnuju OC ....
s pozdravom, crux.