Nie, nemáš, ale bavíme sa o hviezdach, nie o atómoch. U hviezd existuje hranica hmotnosti, pod ktorú nemôže hviezda vytvoriť ČD. Neviem presne ako to funguje, ale ak vysokoenergetické častice sa zrazia, môže vzniknúť mikro čierna diera, ktorá sa ale vzápätí vyparí v dôsledku hawkingovej radiácie(hovorím správne?), tak to má fungovať v Zemskej atmosfére pri dopade kozmického žiarenia a tak sa to má predpokladať v LHC, ale čo som počul, tak ešte v LHC nič také nanešťastie nevyrobili. Oni dodávajú v LHCčku častici energiu, keď ju urýchľujú a keďže energia je vlastne hmotnosť zmenšená o konvezný koeficient c^2, častica naberá na hmotnosti, až nakoniec letí rýchlosťou 99,9999991%c(som tie deviny počítal
) pri 7TeV, tak má hmotnosť 1.2477e-23 Kg, samozrejme, oni tam urýchľujú zväzky protónov(z H), pretože jednotlivé protóny vybrať by bolo dosť náročné a nejako to bolo vysvetlené, že pri danej rýchlosti a hmotnosti sa už tie zväzky správajú ako jeden(aspoň tak nejak nám to vysvetľovali, keď sme tam boli).
Snáď som to pochopil dobre, kúpil som si tam aj knihu o tom, ale ešte som ju nerozčítal...