Tak vodnik mi uz bezi, zatial to je na rychlo poskladane v stave ako na foto. Ale cakal som ze to bude lepsie chladit voci NH-D14

CPU je 3600 @ 4,2Ghz pri 1,33V . Folding aj CB po 20min.
NH-D14 + 2x NF-A12x25 @ 1150rpm
Folding -
80C
Cinebench R20 -
72,5C
Voda - pumpa na 2000ot + 1x Noctua NF-A20 FLX + 2x BitFenix cca 500ot
Folding -
74,5C
Cinebench R20 -
67,8C
Rozdiel je teda cca 5-5,5C. Nie je to nejako malo ?

Ked som mal pumpu na 1100ot a vetrone trochu ubrate tak bol rozdiel iba 3C.
1. pasta je iba MX2, viem ze je to slaba pasta a lepsia by urcite pomohla, ale aj na NH-D14 bola MX2.
2. nemam cidlo na vodu, takze neviem zmerat aku ma voda teplotu, ale moc C mat nemoze, kedze je v okruhu iba 3600 s cca 90W a radiator je na dotyk studeny
3. blok som nahadzoval 3x, takze zle nahodeny urcite nie je, tam sa to ani zle nahodit neda, ked to clovek dotiahne na fest, odtlacok pasty vyzera vzdy fajn
4. samoty blok podla testov co som nasiel nie je vykonovo vobec zly, takze tam asi problem nebude
5. odvzdusnene to je dobre, ziadne bubliny uz nevidim, nepocujem v okruhu.
6. skusil som este test,ze som dal pumpu na full 4500ot predsalen tie hadice su dost dlhe.... teplota v CB klesla o 3,5C na rovnych
64C ... 72,5 vs 64C uz vyzera lepsie.
Moze byt niekde problem ? Asi ani nie, len sa mi zda tych 5C voci NH-D14 trochu malo. Zase ked isla pumpa naplno, tak 64C na @ CPU v CB nie je asi takych zlych

ale samozrejme pri pumpe na 4500ot je to nepouzitelne.
Dalsia vec coho som sa bal najviac bola pumpa, ze bude bzucat. Pri tych 1100ot sa to este dalo zniest, ale tych 2000ot pri takto otvorenom setupe mi uz bzucalo za usami, je to podobny neprijemny zvuk ako ked piska grafika... Takze budem riesit asi nejaku vacsiu skrinku, aby mohla ist pumpa dovnutra do skrinky
Voda - pumpa na 2000ot + 1x Noctua NF-A20 FLX + 2x BitFenix cca 500ot -
https://imgur.com/iaovUyL
7. najblizsie kupim asi lepsiu pastu
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.