T-Com DSL - info, novinky,...
Re: T-Com DSL - info, novinky,...
no lenze vedlajsie ulice uz su a potvrdil mi to aj Telekom na pokrytie + ich dokument potvrdzuje 30Mbps FTTH ..
Spoiler: ukázať
CageJ keď vedľajšie ulice už sú tak to tento rok nebude aj tu u nás nie je pokrytá celá dedina vdsl ale aspoň zlepšili parametre, že kde nešlo ledva adslko tak ide tam pekne 15 mbit... ja soom ten šťastlivec kde ide aj to vdslko vďakabohu
Omg toto je tema, FTTH.... VDSL je max tak FTTC. Aj to ked vidim ako Telekom taha nove kable po stlpoch a pritom je to protizakonne...
Tiez som sa vyhybal wifi-ckarom lebo som s nimi mal zle skusenosti, ale v Auguste som sa vratil a teraz ked vidim ako mi v pohode stahuje 4-5MB/s a browsujem si net uplne v pohode a vypadok bol raz za ten nieco pol roka tak dovi dopo xDSL.
Aj ked, keby som tiez 50m od ustredne tak nevymyslam a davam si VDSL, ale kedze som vyse kilometra od ustredne a zrychlovanie mne len spomaluje linku...
BTW b1gLoRD byt tebou si tie rate-y dam pekne nastavit tymi telekomunistami vyssie. S hentymi ratami ti urcite nenameria 80/8 ale o kus nizsie.
Tiez som sa vyhybal wifi-ckarom lebo som s nimi mal zle skusenosti, ale v Auguste som sa vratil a teraz ked vidim ako mi v pohode stahuje 4-5MB/s a browsujem si net uplne v pohode a vypadok bol raz za ten nieco pol roka tak dovi dopo xDSL.
Aj ked, keby som tiez 50m od ustredne tak nevymyslam a davam si VDSL, ale kedze som vyse kilometra od ustredne a zrychlovanie mne len spomaluje linku...
BTW b1gLoRD byt tebou si tie rate-y dam pekne nastavit tymi telekomunistami vyssie. S hentymi ratami ti urcite nenameria 80/8 ale o kus nizsie.
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
ufff http://pc.zoznam.sk/novinka/telekom-pon ... d-9-aprila
... škoda, že aj na tom 300mbite mi to sosá max iba 15-17 MB/s inak by to bola špica
... škoda, že aj na tom 300mbite mi to sosá max iba 15-17 MB/s inak by to bola špica
.
... az do 1Gbps, to uz je big lel, pri olt 1,25Gb ci snad rozdavali popredu ont-cka 10 gigo + upgrade olt na 10Gb ? Kde su splittre ? V sixe priemer 12Gbps + zahranicie (nechce sa mi hladat), no nevim karle ... ale chapem, ze za tu cenu to bude asi tak 200-300 priemer ... kludne ma opravte ... a k poctu domacnosti sa ani nebudem vyjadrovat ...
p.s. vyjadrujem sa k clanku, ak bude mat niekto realne info, necham sa poucit ...
p.s. vyjadrujem sa k clanku, ak bude mat niekto realne info, necham sa poucit ...
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
ten gigabit si mozu strcit, keby aspon ponukli nejakych 30-50 Mbitov na VDSL v normalnych lokalitach..
Spoiler: ukázať
nj asi tak, ďalej to nemá cenu ani komentovať... ak by som mal platiť pomer cena/rýchlosť, tak platím za moje ultra mega tera giga uber 7Mbit v porovnaní s mestami pár centov... Funny...
Prečo to nie je tak nacenené? To by som bral. By som si dal 10x liniek do LoadBalance-u a idem... Takto platím 15€ za 7Mbit, keď v meste za takúto cenu majú optiku 300Mbit?
Kua a skúste mi niekto napísať že choď bývať do mesta. Nie skúste ísť bývať mimo mesta . Peace
Prečo to nie je tak nacenené? To by som bral. By som si dal 10x liniek do LoadBalance-u a idem... Takto platím 15€ za 7Mbit, keď v meste za takúto cenu majú optiku 300Mbit?
Kua a skúste mi niekto napísať že choď bývať do mesta. Nie skúste ísť bývať mimo mesta . Peace
Ja kludne budem platit 50 mesacne ked mi niekto donesie optiku. Teraz mozem mat 30mbit za 15 eur. 7mbit by som ale nechcel.
.
Ak si sam a nepatris do sekcie notoricky stahovac, uzivas stream (plateny), tak v ramci 720p ti to bude stacit, na sdr 1080 to bude tak tak (obcas zasek)... Su ludia, ktory iba klikaju a tam im staci kludne 5-10Mbps.
- kllr007
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
V dnešnom svete digitálneho obsahu je to málo. Nemusíš byť notoricky sťahovac, no napr chcem novú gamesj - 40GB+. Povedzme že nechcem hrať len jednu za mesiac tak sa ti to zrata.Lukas Matula napísal: ↑Po 09. Apr, 2018, 22:13 Ak si sam a nepatris do sekcie notoricky stahovac, uzivas stream (plateny), tak v ramci 720p ti to bude stacit, na sdr 1080 to bude tak tak (obcas zasek)... Su ludia, ktory iba klikaju a tam im staci kludne 5-10Mbps.
Keď som mal 5Mbit tak jednoducho nemysliteľné.
MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5800X3D; RAM: 32GB DDR4 3200Mhz; GPU: Nvidia RTX 3080Ti 12GB; SSD: WD SN750 1TB + SN570 1TB; PSU: Corsair RM650x; CASE: LianLi Lancool 2 Mesh; LCD: LG OLED 42C2; MOUSE: Logitech G305; KEYBOARD: Logitech MX Keys; Repro: Panasonic PMX-90; OS: Windows 10
Ale je, ono taky clovek ako ty si ho proste neda. Das si lepsi tarif. Nakoniec, cisteho casu u 5Mbps tych 40GB mas tesne pod 24h ... zas taky nonsens to nie je. Kopec ludi ziada vacsi upload na ukor downloadu, twitch atd.
- kllr007
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Dáš si väčší tarif. No predstav si že nie vždy sa dá. Není to tak dávno kedy aj moja oblasť mala proste max tých 5. Žil som na tom 4 roky úplne v pohode ale keď si vezmem že teraz kľudom dám 500GG (mám 30mbit) mesačne tak tam tých 5mbit už moc ako možnosť neni. Praktický s rýchlejším netón som začal viac kupovať origos hry lebo som vedel že ich budem schopný aj downloadnut.
MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5800X3D; RAM: 32GB DDR4 3200Mhz; GPU: Nvidia RTX 3080Ti 12GB; SSD: WD SN750 1TB + SN570 1TB; PSU: Corsair RM650x; CASE: LianLi Lancool 2 Mesh; LCD: LG OLED 42C2; MOUSE: Logitech G305; KEYBOARD: Logitech MX Keys; Repro: Panasonic PMX-90; OS: Windows 10