Elektromobilita a vsetko okolo nej
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Re: Elektromobilita a vsetko okolo nej
vodik je samozrejme v sucasnej podobe (infrastruktura, bezpecnost...) a hlavne nakladoch absolutne mimo.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
-
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
https://www.youtube.com/watch?v=x971uVra5IM pekne video k elektromobilite ... teda neviem ci to už bolo alebo mi to YT sam navrhol
-
- Pokročilý používateľ
ale prosim ta, henti elektroantivaxéri vo videu ktore sme tu uz mali sa ale skryva odpoved preco sa aj v Cine tak uzasne dari elektroautickam :
https://youtu.be/x971uVra5IM?t=1119
no ked si chcem kupit voz a musim pockat len dva roky pokial mi vylosuju znacku aby som mohol jazdit, a pritom elektrovozidielko nelosuje nic ale dostava okamzite, tak "zalubenost" ludi do elektroauticok zase dostava iny nadych.
https://youtu.be/x971uVra5IM?t=1119
no ked si chcem kupit voz a musim pockat len dva roky pokial mi vylosuju znacku aby som mohol jazdit, a pritom elektrovozidielko nelosuje nic ale dostava okamzite, tak "zalubenost" ludi do elektroauticok zase dostava iny nadych.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
-
- Pokročilý používateľ
to nie su prebytocne peniaze - to budu CHYBAJUCE peniaze co je nesmierny rozdiel.
Dnes a uz davno sa zbieraju stovky miliard eur v Europe [len v Europe !] na daniach z benzinu a nafty. Ak ma pamat neklame, ministerstvo financii zverejnilo ze u nas to bolo 2.1 miliardy za rok. V Europe to urcite boli stovky miliard.
Tak si predstav, ze nasa uzasna republika povie : okej, budete vsetci jazdit na eletriku a nebudete platit ziadne taketo uhlovodiky. V pohode. My tie dve miliardy nepotrebujeme kazdy rok, pretoze na dochodcov mame penazi dost, zdravotny system tiez nekolabuje a vobec tak vseobecne spolocensky je to okej.
A potom si este predstav, ze ten isty štát povie ze okej, vyrabajte si eletriku zadarmo na streche, pretoze ked elektrarne vyrobia a predaju menej, tak my budeme mat menej zamestnanosti, menej dani, menej vsetkeho a s tym sme absolutne rovnako v pohode, ako v prvom pripade.
Ze ? Jednoduche. Presne takto to bude.
Alebo inak ? To ze dnes neexistuju dane zo solarnych panelov neznamena, ze o desat rokov nebudu existovat. Pred 15 timi rokmi nikto nesnival o tom ze pri dovoze auta a prihlaseni zaplatis poplatok ci uz podla veku, alebo podla vykonu motora alebo podla akychkolvek inych kriterii.
Pred 40 rokmi nikto nesnival o DPHcke. Ejha, to boli casy. Dnes nikto nesniva o dani z nabijania elektrovozidielok... akurat ja dviham varovny prst pred prilisnym optimizmom. A ze nedokazes rozlisit ci som elektriku v dome spotreboval na kurenie, svietenie alebo nabijanie auta ? Haha, to bol dobry vtip.
Ak citam dobre, na Slovensku bola DPH zavedena v roku 1993.
Dnes a uz davno sa zbieraju stovky miliard eur v Europe [len v Europe !] na daniach z benzinu a nafty. Ak ma pamat neklame, ministerstvo financii zverejnilo ze u nas to bolo 2.1 miliardy za rok. V Europe to urcite boli stovky miliard.
Tak si predstav, ze nasa uzasna republika povie : okej, budete vsetci jazdit na eletriku a nebudete platit ziadne taketo uhlovodiky. V pohode. My tie dve miliardy nepotrebujeme kazdy rok, pretoze na dochodcov mame penazi dost, zdravotny system tiez nekolabuje a vobec tak vseobecne spolocensky je to okej.
A potom si este predstav, ze ten isty štát povie ze okej, vyrabajte si eletriku zadarmo na streche, pretoze ked elektrarne vyrobia a predaju menej, tak my budeme mat menej zamestnanosti, menej dani, menej vsetkeho a s tym sme absolutne rovnako v pohode, ako v prvom pripade.
Ze ? Jednoduche. Presne takto to bude.
Alebo inak ? To ze dnes neexistuju dane zo solarnych panelov neznamena, ze o desat rokov nebudu existovat. Pred 15 timi rokmi nikto nesnival o tom ze pri dovoze auta a prihlaseni zaplatis poplatok ci uz podla veku, alebo podla vykonu motora alebo podla akychkolvek inych kriterii.
Pred 40 rokmi nikto nesnival o DPHcke. Ejha, to boli casy. Dnes nikto nesniva o dani z nabijania elektrovozidielok... akurat ja dviham varovny prst pred prilisnym optimizmom. A ze nedokazes rozlisit ci som elektriku v dome spotreboval na kurenie, svietenie alebo nabijanie auta ? Haha, to bol dobry vtip.
Ak citam dobre, na Slovensku bola DPH zavedena v roku 1993.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
urcite to nejako zdania, Nahradit prijem z paliv bude potrebny. Je to nezanedbatelna ciastka v statnom prijme.
Tu plati, ze cim viac setrime, tak budeme viac platit
Tu plati, ze cim viac setrime, tak budeme viac platit
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
Mal so na mysli vyzbieranie akýchkoľvek prebytkov na strane spotrebiteľa , ináč absolútny súhlas a vďaka za to video o EVs
Naposledy upravil/-a opto v Po 22. Jan, 2024, 17:58, upravené celkom 1 krát.
- michalesku
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
Co je celkom logicke, kedze v 1993 SR vznikla.. Nie ako federalne 10 Kcs s rokom razby 1993, cize peniaze pre neexistujuci stat..
Ale ano, v CSFR do 31. 12. 1992 este DPH nebola..
Spoiler: ukázať
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
velmi dobra debata. Vaculika mam velmi rad a mam rad jeho rezencie. S jeho a Turekovym nazorom v podsate suhlasim, v tejto debate boli celkom vyrovnani, ale Huncovsky sa nechytal.
-
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
hento som pridal par postov vyssie
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
jaj, tak sorry, neklikam moc na linky
Zero-emission goal still eludes the EU, where most cars emit the same CO2 levels as 12 years ago
https://apnews.com/article/eu-car-pollu ... 9213fcbd0e
Kto vie kedy elektro prestanu volat ako zero emission
https://apnews.com/article/eu-car-pollu ... 9213fcbd0e
Kto vie kedy elektro prestanu volat ako zero emission
-
- Pokročilý používateľ
no tak zase prrrrrr mlady pan, snad nam nechcete nahovorit ze europski zakonodarci ktori umoznuju za kazdy predany elektrotragac zaratat DVAKRAT NULU do flotilovych emisii automobilky volakde spravili chybu ?! Tak to teda ne, taketo reči tu teda nebudeme strpievavať !
.
.
Uz ste videli cenu ládovania pre Non-Tesla tragače na Tesla vyondievačkách ? Aj som sa chcel smiat, ale nedalo sa cez tie slzy co padali dole lícami.
.
.
Uz ste videli cenu ládovania pre Non-Tesla tragače na Tesla vyondievačkách ? Aj som sa chcel smiat, ale nedalo sa cez tie slzy co padali dole lícami.
Myslim ze aktualne to je uz len 1.33 nasobok.
Aj keď dost zle je uz len to ze nejaky flotilovy limit vobec existuje.
Aj keď dost zle je uz len to ze nejaky flotilovy limit vobec existuje.
Chlapci neberte ľuďom vieru.
Do neba sa vraj za odpustky už nedostaneme tak potrebujeme aspoň nejaký cieľ aby sme sa snažili ešte tu zostať na tomto po..babranom svete.
Do neba sa vraj za odpustky už nedostaneme tak potrebujeme aspoň nejaký cieľ aby sme sa snažili ešte tu zostať na tomto po..babranom svete.