Prenajom bytu vs Kupa domu (kalkulacia)

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00

Re: Prenajom bytu vs Kupa domu (kalkulacia)

Príspevok od používateľa quicky »

za 20eur si vies inzeraty dat aj sam....zavolat a dohodnut sa vies aj sam.... najst si advokata co ti spravit pod rukou zmluvu za 150eur vies aj sam..

cize nevidim ziadnu pridanu hodnotu :)

nehovorim,ze su RK zle, pokial dostanes kolko korun pytas, ale vacsina zmluv je dost zla...(v pripade problemov).
Používateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Leon »

lol ten dom v starej ľubovni za 240 tisic :D :D :D
.
paranoid.asian
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 26. Feb, 2009, 16:37

Príspevok od používateľa paranoid.asian »

co je potom opravnene pri RK, ze si pyta 2k+ za provizie pri obchode?
co na tom tak vela stoji, vie niekto povedat?
ved tie provizie strasne umelo zdvihaju ceny
to akoze stat ma uplne <> riesit?
(odpoviem si. Stat to neriesi, pretoze je to rovnaka mafia jak henti "obchodnici", a takyto stav vyhovuje obom stranam.
aj ked, neviem co ma z toho stat. vyssiu dan za nehnutelnost za predaj/nakup ktora ide do statnej kasy?)
Spoiler: ukázať
::: ...
dendroid
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa dendroid »

Suhlas s quickym. Ja by som s realitkou neriesil nic absolutne, po mojej osobnej skusenosti. Dohodnut si s kupujucim spolocne nejakeho pravnika, das mu 150 - 250 eur a ak riesi reality, upozorni ta kompletne na cely postup a si vybaveny. Vyhodene peniaze riesit to cez realitku. Nechapem, preco to vobec ludia cez nich riesia. Co ti usetria, kolko casu ? Ak v byte byvas, na obhliadkach sa musis zucastnovat aj tak, papierovacky vybavovat musis aj tak a to si realitky opytaju aj 2000 eur za sprostredkovanie. Jedine ak by si chcel kontaktovat realitiek viac a zarucit si tak, ze budes mat na nete miliardu inzeratov, ktore cez automaticky skript nahadzuju do zosalenia a strpcovat tym zivot kupujucim :D

Na druhej strane ti daju ako quciky pise taku zmluvu, ktora ta kryje ako predavajuceho, co som pocul. Co cestny clovek riesit nepotrebuje.
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49

Príspevok od používateľa LordKJ »

realitky si davaju inzeraty niekedy aj bez vedomia predavajucich
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
icefire
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: So 01. Nov, 2008, 19:48

Príspevok od používateľa icefire »

No tak to by som chcel vidiet ako nieco take prebieha v roli predavajuceho :D By som im hned na to nieco povedal.

i5-12600K + Noctua NH-D14 + 2x Noctua @ MSI PRO Z690-A DDR4 - WD SN550 1TB @ Win10 PRO + WD RED 3TB - ASUS TUF 3070 OC 8GB + Alienware 3418DW G-Sync - Kingston HyperX Predator 16GB 3000MHz - Corsair RM850x (2021) - Fractal Define R2 + 3x Noctua - Logitech G502 + Glorious PC Gaming Race Stealth Extended + Ducky One SF - Xonar DX + HyperX Cloud + Behringer MS16 - 2x Xbox Series X Wireless Controller & Wireless Receiver - Philips 55PUS730412
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Pozri realitky maju tiez vyznam ale neni realitka ako realitka...pokial je seriozna na urovni,stoji za nou seriozny advokat tak klientovi skutocne pomoze cely proces absolvovat bez problemov a komfortne...

Na druhej strane z praxe viem,ze realitky vypisuju ako zmluvy robi advokat a pritom vacsinu robia sami,resp nejaky "pravnik" na cierno (kedze iba advokat je opravneny poskytovat pravne sluzby)...uroven zmluv biedna, prava povinnosti nevyvazene, castokrat ta zmluva vyzera jak tie top vzory na stiahnutie z netu...

V takomto pripade to naozaj zmysel nema.

Ja ked som predaval/predavam nehnutelnost hned mi volaju RK, zaklad nikdy nedavat ziadnu exkluzivitu,osobne nedavam ani suhlas na inzerciu,ale im poviem,ze ak maju konkretneho klienta mozu ho napriamo priniest, nic neschvalovat/nepodpisovat...

V konecnom dosledku vzdy odporucam zmluvy/podklady na konzultaciu advokatovi,ktoremu doverujete...lepsie je zaplatit par eur za kontrolu zmluvy,resp vlastne zmluvy ako v pripadne nutnosti vyhodit tisice za pravne zastupenie v sudnom konani...holt prevencia je lacnejsia,len tento trend sem musi prist...

Cize zaverom realitky maju zmysel ale ide o to ktora... Pri predaji podla mna neni potreba,pri kupe zrejme aj tak nema kupujuci na vyber
Naposledy upravil/-a quicky v Ut 06. Jún, 2017, 18:40, upravené celkom 1 krát.
paranoid.asian
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 26. Feb, 2009, 16:37

Príspevok od používateľa paranoid.asian »

predavajuci je ale viac kryty, ako kupujuci, ked sa riesi obchod nie? kupujuci v tomto tak trochu taha trocha za kratsi koniec, a o to mensi, pokial moc taketo veci neriesi a nepozna vsetky nalezitosti, triky, etc.
riesili by ste aj nakup bez realitky?
::: ...
dendroid
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

Icefire, prebieha to uplne jednoducho. Mozno by si im na to nakoniec ani ty nic nepovedal. Realitak uvidi byt, tvoju cenu, skopiruje inzerat, pribije k tomu svoju proviziu a caka. Ked sa niekto ozve, zavola ti, ze ma pre teba klienta ... Co urobis, posles ho aj so zaujemcom do prdele, ked dostanes svoju cenu ?

Quicky, tak sme sa predsa dostali k tomu, ze to nie je potrebne :) Pravny servis ti zabezpeci pravnik ako mne za 250 eur, ked v tom chodi, tak sa vyzna v celom procese. Ziadnu realitku netreba.

paranoid.asian, ano nielen by som to riesil, ja som to aj riesil ... Prirataj si k cene par sto eur za pravnika, co by si mal riesit aj v pripade kupy cez realitku a mas to vybavene ...Realitky este ponukaju hypotekarne poradenstvo, to si vies tiez sam vyriesit. Nepotrebujes ziadneho slizouna, co ti bude vykladat, aky to je super uzasny byt a presviedcat ta o tom, ze to, co ty vnimas ako nevyhodu, nevyhodou nie je. A aky to je uzasny byt a ako sa krasne rychlo preda a potom tam stoji dalsi mesiac - dva. A to o tych bytoch vo vacsine pripadov nemaju ani zakladne info. Cest vynimkam, vela som ich ale nestretol za tych 2,5 mesiacov ... Topka bol realitak dedo, predava byt a pytam sa ho, ci je urobena elektrina v byte na obhliade a on ze nevie. Vola majitelovi a ze majitel tiez nevie. Tak sme behali po byte a davali dole vypinace :D A nakoniec som uplne nahodou zistil pri obhliadke, ze v kupelni su rozbite dole dvere, akosi necitil potrebu ma o tom vobec informovat, alebo o tom ani nevedel, ved naco. Alebo dalsi retard, co si vyhodi inzerat v sobotu, zavola mu clovek, povie mi, ze obhliadka zajtra, dojdem tam a on nikde. Volam mu nazad, ze kde trci a on ze ved predsa v pondelok, ani sa neospravedlnil, nic. Ked predavaju dobry byt, vyprdnu sa ti na hlavu aj na predaj, daju ti noz pod krk, beries, neberies, dovi. Ked predavaju sracku, tak sa ti budu pchat do prdele a pripadne ta tiez otravovat, ci si sa uz rozhodol ...Ako jedna mila pani, ked som dosiel na byt, z rekonstrukcie a celkovo priam srsalo setrenie a ona chyta pri obhliadke fingovane orgazmy, aky to je krasny byt, ocividne jej mantra to bola, tolkokrat to zopakovala. A na druhy den mi vola, ci som sa uz rozhodol. A o tyzden znova, ze pan majitel spusti z ceny nejaky litrik. A nakoniec tam bol ten byt 1,5 mesiaca.
Naposledy upravil/-a dendroid v Ut 06. Jún, 2017, 19:20, upravené celkom 1 krát.
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03

Príspevok od používateľa molnart »

paranoid.asian napísal:to akoze stat ma uplne <> riesit?
(odpoviem si. Stat to neriesi, pretoze je to rovnaka mafia jak henti "obchodnici", a takyto stav vyhovuje obom stranam.
aj ked, neviem co ma z toho stat. vyssiu dan za nehnutelnost za predaj/nakup ktora ide do statnej kasy?)
a preco by do toho mal vstupovat stat? nikto ta nenuti ich sluzby pouzivat ked sa ti ich cena zda byt neprimerana. podobne ako mozes si zavolat maliara, alebo vymalovat si sam. kedze predajcovia nehnutelnosti su vacsinou sukromne osoby co nejsu platci DPH tak stat ma z toho DPH akurat co odvedie realitka, ak je platcom.
paranoid.asian napísal:riesili by ste aj nakup bez realitky?
riesili sme tak zamenu svokrinho bytu
PC: CPU: Intel Core i5 12600K with Silentium Fortis 5 ARGB MB: MSI Tomahawk Z690 DDR4 RAM: 2x 16GB G.Skill Ripjaws V 4400-19 DDR4 GPU: GigaByte Eagle GeForce RTX 3060 Ti OC HDD: Samsung 970 1GB GB PSU: Corsair RMx (2018) 650W Case: Fractal Meshify 2 Compact Monitor: Philips 272B7QPJEB OS: Win 11 64-bit
Notebook: HP EliteBook 840 G6 Core i5 8265U, 16 GB RAM, 512 GB SSD
Server: HP Microserver Gen8 Xeon E3-1265Lv2, 16GB ECC DDR3 OS: PVE + OMV + OPNsense
Phone: Samsung Galaxy A52s
Tablet: iPad Pro 11 (2018)
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Realitka by mala byt kompletny servis... Proste prides a vybavis vsetko na komplet (tak si to idealne ja predstavujem), nieco ako ked prides do obchodaku a nakupis tam vsetko co potrebujes,tj usetri cas a nervy behat vsade samostatne...bohuzial ako vzdy problemom na slovensku je uroven sluzieb ktora by mala zodpovedat odmene...

Kolko poznam realitakov co nevedia ani LV precitat,zaklady prava ziadne a podobne...proste tragedia...

Proste kazdy clovek by mal mat "svojho" advokata, tak ako vacsina ludi chodi k jednemu zubarovi cely zivot :)
dendroid
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

A o akom servise sa bavime ? Pojdu miesto teba do banky riesit hypo ? Pojdu miesto teba podpisovat papiere ? Donesu ti zmluvu k tebe domov na podpis ? Vsetky vybavovacky musis aj tak sam vyriesit. Na kataster isla asistentka mojho financneho poradcu ...
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49

Príspevok od používateľa LordKJ »

tak hadam servis ako predajca, ze chcem predat toto a toto za tolko... a oni si to vyriesia
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

kompletny servis si predstavujem tak, ze na zaklade vzajomnej dohody/poziadaviek, najdu vhodneho kupujuceho/ predavajuceho, nastavia kupnu zmluvu takym sposobom aby si bol ako klient co najviac chraneny (tj predchadzat pripadnym sporom), vkladove konanie bez problemov (tj prerusenia napr), vysvetlia ti zmluvu preco zaco naco, pripadne ponuknu/ vybavia vhodny produkt pri financovani/refinancovani, resp ta budu zastupovat/ sprevadzat, a podobne. proste osobne si to predstavujem "vsetko pod jednou strechou"... holt zvacsa je to prave ako u policajtov jeden pise druhy cita...
Naposledy upravil/-a quicky v Ut 06. Jún, 2017, 19:39, upravené celkom 1 krát.
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00

Príspevok od používateľa felipe25 »

keby mi realitka garantovala "bezpecnost" pri kupe, + ze sa neobabrem - super.
pamatam si ale raz co slo v TV.. typek si kupil cez realitku 2i byt niekde na zapade.. za mesiac prisiel skutocny majitel. ti co byt akoze predavali boli podvodnici (byvali v podnajme), a realny majitel pracoval v zahranici.. samozrejme pruser, splaca hypo na byt, ktory nieje jeho... inac vsetko preslo, hypo schvalene, banka si vsetko overila a vsetko bolo ok.

samozrejme s tym chcel ist na sud. ale potreboval byvat - prenajom, takze ziadal, aby mu realitka okamzite vratila proviziu- tiez to bolo ked pamatam odhadom +-2,5k. relitka sa mu vysmiala, ze provizia bola za sluzby co mu poskytla - aha, cize sluzby predali mu falosny byt ktory nikdy predajca nevlastnil... neviem jak to dopadlo, ale chudak plati hypo, nebyva vo svojom... to tak hodit si akurat.

neviem co to bola za realitka, ale ked toto su tie sluzby za par tisic €, nech palia kade lahsie.
btw: pravnik mi ruci, ze ked mu zaplatim, a nahodou sa zisti, ze majitel nieje majitel, a ide o odrb - ruci za to "cele"?

ps: quicky: neviem ci by som doveroval realitnej kancelarii pri poradeni vhodnej hypoteky :) poradia tu, kde maju znamosti.. sluzby "uprimneho" financneho poradcu od nich neocavakam. toto by som si chcel riesit sam - chyba?
Naposledy upravil/-a felipe25 v Ut 06. Jún, 2017, 19:41, upravené celkom 1 krát.
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 27" Samsung QHD, keyboard: Asus TUF Gaming, mouse: HP Pavilion mouse 200, Windows 11 Pro 64bit

NB: DELL + ASUS

iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro

Návrat na "Debata o všetkom"