Prenajom bytu vs Kupa domu (kalkulacia)

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Používateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00

Re: Prenajom bytu vs Kupa domu (kalkulacia)

Príspevok od používateľa Leon »

LordKJ napísal:tak hadam servis ako predajca, ze chcem predat toto a toto za tolko... a oni si to vyriesia
Šak ale to je práve to čo sa smeje, že jaký to je servis ? Že nahodia inzeráty tak jak aj ty vieš sám? :D

felipe myslím že som tiež zachytil tú aféru. Potom tam radili ako opatrenie proti tomuto pri kúpe bytu dať overiť notárovi? (alebo komu vlastne) pravdivosť údajov predávajúceho. stojí to nejaké percentá z ceny bytu, ale keď sa ti potom stane takáto situácia, tak ti to potom vyplatí notár spať. Kvôli tomuto sú poistený alebo čo tam splietali.
Naposledy upravil/-a Leon v Ut 06. Jún, 2017, 19:43, upravené celkom 1 krát.
.
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa quicky »

felipe ...ach

akym titulom ti ma pravnik rucit za to, ze ten byt je cisty? resp nebol medzi casom 3-4x prevedeny? ano zistit sa daju taketo veci, ale nie za "150 eur za zmluvu" a urcite nie s rucenim --ako wtf? kde si vobec na toto dosiel?
stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59

Príspevok od používateľa stefan222 »

to iste :D kamo financny poradca a co si popisal jasne ze sa da, a staci splnomocnenie. predaval som daco bez a daco s,posledne dom lri ke cez realitaka.najpr sam a zacali volat ci mozem cez nich a ja pohode ak chcete si inzerujte ale na obhliadky som chodil sam. robili mi kvazi zadarmo platenu inzerciu a ja som dostal svoju sumu, este mi aj realitak spustil 500€ z 2k provizie bo uz nasiel zaujemcu a ja som nechcel spustit z ceny ta spustil on, som nechapal a nechapem dodnes. chudak to ponukal 8mesiacov ta uz asi nemal nervy.:D inac semtam realitak vie usetrit cas a vie robit obhliadky bez teba ale kvazi kto ich zazil vie. dendroid plny skusenosti ze zazil 5? inac dvere si fakt riesil ked v merkury su za 45€? ale tu eletriku dedo mal vediet, to ano. in suhlas s quicky. pan sa vyzna
mne chceli predat s 2tis ecka dlhom a bo som v usa no tak som vtedy nalozil realitakovi(mal25rokov) ze uz som ho nevidel
hry- ps5
doma-HP probook
paranoid.asian
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 26. Feb, 2009, 16:37

Príspevok od používateľa paranoid.asian »

molnart,
- ale jasne, ze si mozem vybrat. ale mala by tam byt snad nejaka regulacia cien. nie? nuz, teraz je situacia taka, ze je strasny dopyt po kupe a tak su rk v pozicii, ze si diktuju.
- jo riesil si cez znamu, dokonca rodinnu. cize ti nehrozili komplikacie a nehnutelnost si dokonale /imho/ poznal.

quicky
-"vsetko pod jednou strechou" presne tak, tiez som si to tak nejak predstavoval.
ale
vypracovanie zmluv? copy paste predvytvorenych a len zmeni mena a udaje.
co tam stoji tych 3k (moja posledna skusenost s rk)? akoze to, ze vystanu rady na katastroch a u notaroch?
vsetci len cistu proviziu najradsej, za prenesenie papierov z A do B, potom do C a potom nazad na B a nakoniec A, bez nejakej zaruky ci zodpovdnosti a najlepsie za nic. podobne srackovy biznis ako kontrola originality u autach.

hyposervis? stretol som sa s jedinym takym pripadom. manikovy som zaplatil mineralku pri prvom stretnuti a za to mi rok spamoval mail, o tom ci sa mam dobre a ako sa mi dari /hromadny mail/.

a kupa nehnutelnosti? ak nepredavate svoju aktualnu tak sa na vas vykaslu, lebo neni to pre nich zaujimave.

nehovoriac o tom, ze to umelo navysuje cenu. napr teraz jeden byt tu v bytovke, sa predava druhykrat behom 4 mesiacov, a cena z 124k na 132k. z toho liter, max dva su tam plastove okna co boli mene. inak nic.

ale neni to len o RK, i predavajuci su nenazrani tiez. ale s tym sa neda robit nic. len rk sa prizivuje jak parazit.
Naposledy upravil/-a paranoid.asian v Ut 06. Jún, 2017, 20:13, upravené celkom 4 krát.
Spoiler: ukázať
::: ...
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00

Príspevok od používateľa felipe25 »

quicky ale ved kto tu pise za 150€. ked si berie realitka 2500€?
no ved ked idem zaplatit pravnikovi, tak ocakavam, ze to overi, preveri, ze to nieje podvod. a ked to nebude za 150€ ved ok, ved nejde o 5000€ ale o viac. a preco s rucenim? no lebo potom mozem dopadnut jak ten v TV. sluzby sme poskytli /darmo ze "vadne"/, za poplatkom si stojime.
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 27" Samsung QHD, keyboard: Asus TUF Gaming, mouse: HP Pavilion mouse 200, Windows 11 Pro 64bit

NB: DELL + ASUS

iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro
dendroid
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa dendroid »

stefan.koval napísal:to iste :D kamo financny poradca a co si popisal jasne ze sa da, a staci splnomocnenie. predaval som daco bez a daco s,posledne dom lri ke cez realitaka.najpr sam a zacali volat ci mozem cez nich a ja pohode ak chcete si inzerujte ale na obhliadky som chodil sam. robili mi kvazi zadarmo platenu inzerciu a ja som dostal svoju sumu, este mi aj realitak spustil 500€ z 2k provizie bo uz nasiel zaujemcu a ja som nechcel spustit z ceny ta spustil on, som nechapal a nechapem dodnes. chudak to ponukal 8mesiacov ta uz asi nemal nervy.:D inac semtam realitak vie usetrit cas a vie robit obhliadky bez teba ale kvazi kto ich zazil vie. dendroid plny skusenosti ze zazil 5? inac dvere si fakt riesil ked v merkury su za 45€? ale tu eletriku dedo mal vediet, to ano. in suhlas s quicky. pan sa vyzna
mne chceli predat s 2tis ecka dlhom a bo som v usa no tak som vtedy nalozil realitakovi(mal25rokov) ze uz som ho nevidel
Ty aj citas niekedy po sebe, co pises a zamyslas sa nad tym, ci je tomu rozumiet ? :D Akoze kto tento prispevok pochopil, klobuk dole. Mohli by to na pohovoroch davat, ako sa s tym ludia vysporiadaju :D

Asi mas aj kristalovu gulu, ze vies, kolko obhliadok som zazil ... Presne 5 ich bolo ako hovoris :facepalm: Ty si zato tych nehnutelnosti popredaval az na neuverenie. Ano dvere som riesil, ty mozno nakupujes v Mercury Markete, ale ja by som teda do mercury marketu nakupovat nesiel. A ide tu nie o dvere ale o princip, ze ked nieco predavam a ma to vady, tak to oznamim. Okrem toho som tym chcel hlavne ilustrovat, aky prd o tom byte ten realitak vedel, co ti zjavne nedoslo. Nerobil si ty nahodou tiez realitaka ?
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa quicky »

fakt sa teraz ideme tvarit ,ze realitky su akurat hajzli co zarabaju a vsetci ostatni robia pre modre oci? preco jeden pc eshop je lacnejsi ako druhy? preco vlastne ludia jazdia na dovolenku cez cestovky a nie "na vlastne" triko?.... kazdy to robi pre zisk, kazdy ma iste vydavky s tym (zabity cas, kancelaria, ludia, priestory, hotove vydavky napr na obhliadky, know how -pokial teda sa bavime o niekom schopnom a nie podomovom predajcovi,atd)...

tak ako je nekonecne vela nahovby realitakov, maklerov, uctovnikov, pravnikov, lekarov, atd ... tak na druhej strane existuju ludia, ktori tomu rozumeju a okrem toho, ze samozrejme chcu zarobit tak chcu aj pomoct...

ja ako advokat som napriklad poisteny (zo zakona), ze v pripade ak svojou neodbornostou a/ alebo konanim v rozpore so zakonom sposobim klientovi skodu, moze si ju voci mne z poistky uplatnit...
aj napriek tomu,ze ako advokat by som ti vedel o nehnutelnosti pozistovat co za nou stoji (rozumej nejaky "zoznam" majitelov, pravnych ukonov titulom ktorych bola nadobudnuta atd), nikdy ale naozaj nikdy ti nemozem garantovat, ze takto a takto to bude (ak niekto nieco garantuje tak je bud sarlatan alebo ta chce "zapalit"), proste ti poviem svoj pravny nazor v zmysle zabezpecenych podkladov, upozornim ta na pripadne rizika a mozne nasledky, tieto sa snazim minimalizovat, ale vzdy existuje riziko... proste tak to funguje a tak to je... ci je nieco podvod alebo nie, ti povie s istotou akurat tak sud (resp skutok sa nestal :) )

mne osobne tiez prekaza ked vidim realitky co beru 2.5k - 6K za predaj nehnutelnosti a pritom doslova nevedia precitat LV, nevedia ako sa "spravaju" tarchy, zaklady prava, ktore by mali mat netusia, proste nic. Na druhej strane chapem,ze ak to ma byt oficialne tak si vezmime easy matiku 2k odmena - dan z prijmu - naklady na kancel a reziu - na ludi (zvacsa napr makler ma 25-50%) - hotove vydavky atd... cize realne ostane z jednej nehnutelnosti mozno tak 500e? na druhej strane uzatvorit taky obchod neni len tak a zo dna na den... sam mam klientov realitky/resp. samostatnych maklerov, robim dost takychto obchodov a od prvotnej konzulacie po zavkladovanie vl. prava a teda uspesne "ukoncenie" obchodu sa bavime kludne o obdobi 1-3mesiace, kedy konzultujeme, upravujeme, doladujeme...

malokedy mi pride klient,ze tu su udaje, vzajomne dohody spravte mi kupnu...(hadam si uz take ani nepametam).

tym chcem len povedat,ze napr tak isto ako ja pre zabavku (oddych od papierovaciek) robim exoffo trest, ktore mi stat realne preplati tak po 9 mesiacov od ukonov, tak v podstate cely proces "financujem" z vlastneho vrecka,zadarmo a nasledne mi pride odmena (pricom cely ten cas platim kancelariu, reziu,vydavky, zit musim atd)...

Ak je tu niekto kto je podnikatel a pracuje na seba vie o com hovorim, vacsinou len ludia co su zamestnani a do toho "skutocne" nevidia povedia, ze to su prachy za nic ... (nikoho sa nechcem dotknut ale je to tak).

Zaverom by som len povedal, ze tu sa naozaj nehodi hadzat do jedneho vreca, ono ten styl "realitakov" vzisiel tak isto ako "OVBkari", vyjdem zo skoly, dostanem ppci 3 dnovy kurz a vsetko viem vsade som bol zabezpecim vam buducnost... preco takto nefunguju advokati, lekari, atd? ktori sa realne pripravuju na povolne "ROOOOKY" a nie 3 dni? no lebo by to nevykonavali s nalezitou odbornostou (holt aj v tychto radoch sa najdu vynimky)... a teda treba si vyberat podla skusenosti, odbornosti, vzajomnej dovery atd...
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03

Príspevok od používateľa molnart »

dendroid, ty si ale trosku opacny extrem co sa tyka ocakavania od realitakov. on reprezentuje predavajuceho, takze jednak nema zaujem ta informovat o nezjavnych vadach, druha vec je ze pravdepodobne o nich nic nevie lebo majitel nepovedal. ja ked som kupoval byt tak mi tam majitel nechal chladnicku, hovorim si fajn, sedi to aj ku kuchynskej linke, este ukazoval aka je super velka a co vsetko sa jej tam zmestilo. ked sme sa nastahovali a zapli sme ju tak zistili ze mrazak nefunguje, reku asi dlho stalo, zavolam opravara. ujo vosiel do kuchyne, pozrel sa na chladnicku, ani dvere neotvaral, povedal ze tuto uz opravoval a neopravil, je tam vadna elektronika a nahradny diel neexistuje. a nova chladnicka ma vysla trochu viac ako vymena nejakych dveri.
problem realitiek vychadza z nastavenia trhu, ze nehnutelnost sa predava a nie kupuje (teda v zmysle ze nie je realne ze ta oslovi realitak a nahovori ta aby si byt predal), takze automaticky su za stranu predavajuceho. vo vacsina pripadov nevidim velku vyhodu ktora by stala za ich odmenu, lebo vacsina kupujucich aj tak hlada na realitnych portaloch a je mu jedno ci to tam zavesil realitak alebo priamo predavajuci. ja ako predavajuci by som nikdy realitaka ani kupujecho bez mojej pritomnosti do mojej nehnutelnosti nepustil, takze tam usetrenie tiez nevidim. a nejake zlozitejsie pripady ako vinkulacia pod tiez vie vyriesit pravnik za par stovak.
PC: CPU: Intel Core i5 12600K with Silentium Fortis 5 ARGB MB: MSI Tomahawk Z690 DDR4 RAM: 2x 16GB G.Skill Ripjaws V 4400-19 DDR4 GPU: GigaByte Eagle GeForce RTX 3060 Ti OC HDD: Samsung 970 1GB GB PSU: Corsair RMx (2018) 650W Case: Fractal Meshify 2 Compact Monitor: Philips 272B7QPJEB OS: Win 11 64-bit
Notebook: HP EliteBook 840 G6 Core i5 8265U, 16 GB RAM, 512 GB SSD
Server: HP Microserver Gen8 Xeon E3-1265Lv2, 16GB ECC DDR3 OS: PVE + OMV + OPNsense
Phone: Samsung Galaxy A52s
Tablet: iPad Pro 11 (2018)
dendroid
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

Extrem ? Ze ocakavam od chlapika, ked zavisi na net inzerat, ze je byt zrekonstruovany, ze bude vediet, ci bola menena elektrina ? Este ani o rozvodoch nevedel, ci su vymenene. Alebo ze bude vediet, ze su rozbite dvere ? Rozbite dvere su aka vada, nie zjavna ? A na net do inzeratu vycapi, ze kompletna rekonstrukcia. Ze zavolas na inzerat a castokrat nemaju zakladne info a musia dodatocne volat majitelovi (mozno prave pripad iba skopirovaneho inzeratu) ? Alebo ze ma nebude slizoun presviedcat, ake je vlastne bezproblemove byvat na prizemi ?

Alebo dalsi, vycapi na net inzerat, ze dvojizbovy byt, este na nom ani nebol sam si ho pozriet a uz ho vyvesi na net. A prides tam a je to nie 2 izbovy byt, ale 2ka prerobena na trojku... Potom ti slubi, ze ti bude zhanat byt a viac sa neozve.
stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

nechcel som nikoho urazit. sa ospravedlnujem rychlo pisem bo nemam kopec casu a kym som dal odoslat asi 3x ma stoplo ze dakto komentoval. realitaka som nerobil ale cogo.som predal kupil, dedko a babka mali dost a bavia ma nehnutelnosti. rad sledujem trh. ked napr clovek ide predavat byt tak urcite veci mu nevadia a napr kupujucemu ano. neda sa vyjst v ustrety kazdemu a dakedy predajca proste niektore veci neriesi ked sa danej veci chce zbavit. a ako pise molnart, je dopyt obrovsky ze nekupis ty kupi iny, ja napr pametam casy kedy sa byty predavali bezne aj rok. napr pred mileniom.je to take moje hobby a ja v realitakoch nevidim nic zle a beriem ich ako cloveka na pumpe, co mi ponuka tankovanie/umytie okna. teda necem nikoho dehonestovat.
hry- ps5
doma-HP probook
paranoid.asian
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 26. Feb, 2009, 16:37

Príspevok od používateľa paranoid.asian »

quicky, ved naporiadku.
mne len pride strasny extrem 3000e provizia
a o to viac neopodostatneny, ked tych bytov poriesia za mesiac nie len jeden.
::: ...
dendroid
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

stefan.koval napísal:nechcel som nikoho urazit. sa ospravedlnujem rychlo pisem bo nemam kopec casu a kym som dal odoslat asi 3x ma stoplo ze dakto komentoval. realitaka som nerobil ale cogo.som predal kupil, dedko a babka mali dost a bavia ma nehnutelnosti. rad sledujem trh. ked napr clovek ide predavat byt tak urcite veci mu nevadia a napr kupujucemu ano. neda sa vyjst v ustrety kazdemu a dakedy predajca proste niektore veci neriesi ked sa danej veci chce zbavit. a ako pise molnart, je dopyt obrovsky ze nekupis ty kupi iny, ja napr pametam casy kedy sa byty predavali bezne aj rok. napr pred mileniom.je to take moje hobby a ja v realitakoch nevidim nic zle a beriem ich ako cloveka na pumpe, co mi ponuka tankovanie/umytie okna. teda necem nikoho dehonestovat.
Ved v pohode, diskutujeme a este k tomu na nete, to k tomu holt patri :D

Este ma tiez potesia inzeraty, kde na zaver vycapia odporucame. Alebo este lepsie je realitna kancelaria odporuca. Ako keby boli nejakou nezajatou tretou stranou ...
stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

by si sa divil kolko retardov ide kupit byt a nevie co to je inkasny listok. atd atd.
ale napr to jarealitka ci co je len mensi projekt ako uber pre taxi, airbnb pre ubytko, pelikan pre letenky atd atd, sprostredkovat nieco, co ani nevlastnim a zit sa bude z reklamy, easy.
hry- ps5
doma-HP probook
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00

Príspevok od používateľa felipe25 »

ja viem co je inkasny listok, ale do inych veci sa absolutne nevyznam. nemam ponatia, kde treba nahlasit zmenu majitela, veci s pozemkami a pod...
a prave toto ocakavam od realitky, alebo toho, kto berie proviziu, ze mi to od zakladov v klude vysvetli a nebude to len: neber neberes? a samozrejme, s tymi vecami mi aj pomoze a nenecha to na mna /realitka vie urcite kam treba ist, co treba vyplanit, aby som s tym ja nematuroval a nezabrala mi jedna vec = 1den dovolenky./.
a co cakam od pravnika? je vobec pravnik pri kupe bytu nutny? ak zamna realitka poriesi veci? proste, ja chcem len istotu, ze byt co kupujem nieje nejaky podvod, ktory majitel "akoze" ani nevlastni. a toto ocakavam od pravnika/realitky - ze mi povie/pomoze/on overi, ci na ten byt nieje tarcha, ci nieje zalozeny, ci je majitel skutocne majitel a xyz veci, aby som nebol podvedeny.
naco mam potom platit proviziu /ZACO?!/, ked mi pravnik nebude garantovat toto, realitka tamto..

ano, mne je jasne, ze byt kupujem ja, realitka je len medziclanok. a ak bude v byte zatekat, streli vodovod o den po kupe je to moj problem, ja to vsak riesim iba zo stranky penazi - aby to co kupim bolo realne moje a nestalo sa, ze o mesiac dojde skutocny, nic netusiaci majitel...
ked mi za to nikto nevie rucit (poradit, ako sa nepopalit ale nie tak, ze sa popalim..), tak nepotrebujem ani realitku, ani pravnika - NACO?!....
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 27" Samsung QHD, keyboard: Asus TUF Gaming, mouse: HP Pavilion mouse 200, Windows 11 Pro 64bit

NB: DELL + ASUS

iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro
stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

no pri realitach stale platilo, ak chces nieco poriadne, urob si to sam. a tie veci sa naucis skor ci neskor. tak isto ako si sa zaujimal o skodu auto tak sa zacni o byty, ja pametam jak som na kataster behal a bytove druzstva ked este internety neboli, pravnik je poradca, realitak spotretkovatel, mas kupcu a predajcu, pridaj si tam salamistu a seci sa mozu aj roztrhat aj tak dakde vyjde problem, kym sa kupca nespameta hned od zaciatku.
hry- ps5
doma-HP probook

Návrat na "Debata o všetkom"