fakt sa teraz ideme tvarit ,ze realitky su akurat hajzli co zarabaju a vsetci ostatni robia pre modre oci? preco jeden pc eshop je lacnejsi ako druhy? preco vlastne ludia jazdia na dovolenku cez cestovky a nie "na vlastne" triko?.... kazdy to robi pre zisk, kazdy ma iste vydavky s tym (zabity cas, kancelaria, ludia, priestory, hotove vydavky napr na obhliadky, know how -pokial teda sa bavime o niekom schopnom a nie podomovom predajcovi,atd)...
tak ako je nekonecne vela nahovby realitakov, maklerov, uctovnikov, pravnikov, lekarov, atd ... tak na druhej strane existuju ludia, ktori tomu rozumeju a okrem toho, ze samozrejme chcu zarobit tak chcu aj pomoct...
ja ako advokat som napriklad poisteny (zo zakona), ze v pripade ak svojou neodbornostou a/ alebo konanim v rozpore so zakonom sposobim klientovi skodu, moze si ju voci mne z poistky uplatnit...
aj napriek tomu,ze ako advokat by som ti vedel o nehnutelnosti pozistovat co za nou stoji (rozumej nejaky "zoznam" majitelov, pravnych ukonov titulom ktorych bola nadobudnuta atd), nikdy ale naozaj nikdy ti nemozem garantovat, ze takto a takto to bude (ak niekto nieco garantuje tak je bud sarlatan alebo ta chce "zapalit"), proste ti poviem svoj pravny nazor v zmysle zabezpecenych podkladov, upozornim ta na pripadne rizika a mozne nasledky, tieto sa snazim minimalizovat, ale vzdy existuje riziko... proste tak to funguje a tak to je... ci je nieco podvod alebo nie, ti povie s istotou akurat tak sud (resp skutok sa nestal
)
mne osobne tiez prekaza ked vidim realitky co beru 2.5k - 6K za predaj nehnutelnosti a pritom doslova nevedia precitat LV, nevedia ako sa "spravaju" tarchy, zaklady prava, ktore by mali mat netusia, proste nic. Na druhej strane chapem,ze ak to ma byt oficialne tak si vezmime easy matiku 2k odmena - dan z prijmu - naklady na kancel a reziu - na ludi (zvacsa napr makler ma 25-50%) - hotove vydavky atd... cize realne ostane z jednej nehnutelnosti mozno tak 500e? na druhej strane uzatvorit taky obchod neni len tak a zo dna na den... sam mam klientov realitky/resp. samostatnych maklerov, robim dost takychto obchodov a od prvotnej konzulacie po zavkladovanie vl. prava a teda uspesne "ukoncenie" obchodu sa bavime kludne o obdobi 1-3mesiace, kedy konzultujeme, upravujeme, doladujeme...
malokedy mi pride klient,ze tu su udaje, vzajomne dohody spravte mi kupnu...(hadam si uz take ani nepametam).
tym chcem len povedat,ze napr tak isto ako ja pre zabavku (oddych od papierovaciek) robim exoffo trest, ktore mi stat realne preplati tak po 9 mesiacov od ukonov, tak v podstate cely proces "financujem" z vlastneho vrecka,zadarmo a nasledne mi pride odmena (pricom cely ten cas platim kancelariu, reziu,vydavky, zit musim atd)...
Ak je tu niekto kto je podnikatel a pracuje na seba vie o com hovorim, vacsinou len ludia co su zamestnani a do toho "skutocne" nevidia povedia, ze to su prachy za nic ... (nikoho sa nechcem dotknut ale je to tak).
Zaverom by som len povedal, ze tu sa naozaj nehodi hadzat do jedneho vreca, ono ten styl "realitakov" vzisiel tak isto ako "OVBkari", vyjdem zo skoly, dostanem ppci 3 dnovy kurz a vsetko viem vsade som bol zabezpecim vam buducnost... preco takto nefunguju advokati, lekari, atd? ktori sa realne pripravuju na povolne "ROOOOKY" a nie 3 dni? no lebo by to nevykonavali s nalezitou odbornostou (holt aj v tychto radoch sa najdu vynimky)... a teda treba si vyberat podla skusenosti, odbornosti, vzajomnej dovery atd...