Aku mate spotrebu?
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
Re: Aku mate spotrebu?
skoda ze ta kraksna vypnia motor aj pri zapnutej klime tomu fakt nerozumiem
Klíma vie ísť chvíľu aj bez poháňaného kompresora. Ak príliš klesne tlak a potrebuje znova spustiť kompresor, motor sa znova naštartuje na potrebný čas. Potom znova vypne.
ITX >>> ATX
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 30. Mar, 2021, 20:49
Tak to je oničom taktiež pochybujem, že to výrazne zníži vôbec spotrebu na papieri jedine
Tak s tou klímou to ma nenapadlo, to je tiež nanič. Plus keď sa takto bude kompresor klímy zapínať/vypínať tak to tiež tomu hádam neprospieva
Spotreba na papieri sa zisťuje podľa NEDC testu, kde asi štvrtinu času auto beží na voľnobehu. Vypnutý motor == ušetrené palivo. Jedine tak vedeli preliezť cez euronormy. Zase ale funguje to aj v premávke. Akurát to tam nemá taký veľký dopad ako v teste.
ITX >>> ATX
Klima bez kompresora a pohybu chladiva fungovať nevie, tam sa spolieha len na to ze samotny vymennik ma nejaku tu tepelnu kapacitu a niekolko desiatok sekund potrva kym sa pretekajucim vzduchom otepli natolko ze to posadke zacne byt neprijemne
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
už to tu raz bolo, záleží mega od konkrétneho auta ale engineering explained to meral a vyšlo mu, že ak auto nestojí 7 sekúnd a viac tak start-stop spotrebuje viac paliva ako ušetrí.
zakon zachovanie energie, kazdy start baterku vybija, tak potom sa to musi zas naspat dobit. alebo tvoju baterku dobijaju skrecky ?
vsetci neziju v ba (chvalabohu). v mojich trasach je hento uplna utopia. 5 minutovy semafor je kolombova zena, tu tiez nikto nevidel.V meste na voľnobehu stojíš každú chvíľu, z 15 minútovej každý stojíš 5 minút na semafore, v kolóne alebo na parkovisku.
dosiahli tie auta aspon priemerny vek? pochybujem, som kupil nove 2017 a bolo este bez s&s.
stretol som par vag, napr okta3 za studena dymeli jak trabant. rokmi sa to nabali a snad aj ojnica vyleti.
anyway, pointa mojho dlheho prispevku bola ze je to zbytocna technologia, s pochybnym vysledkom v realnom zivote.
hlavne svetovo nenavidena, co sa potvrdilo v zahr clankoch, kde s&s vyhral nad vsetkymi hejtovanymi technologiami.
Vacsina VAGu(octa, golf, passat, leon a atd..)mala start stop uz v 2012. Ako prvý takto hromadne ho schytal asi passat CC v 2008.
Zatial sa zvysene opotrebenie ojnicnych lozisiek neprejavuje ani u tych najviac najextremnejsie ojazdenych aut(najazdenych pol miliona kilometrov a tak), takze nepredpokladam ze sa do 10-15r zacne prejavovat znicenymi ojnicnymi loziskami.
Ak by to bol problem, tak prví nestastnici by na to prisli uz par rokov po kupe, tak ako napr. skakali rozvody u TSI...
Jo a starter, ten je pri autach so startstopom vpodstate neznicitelny... Mozes nan kludne jazdit
Zatial sa zvysene opotrebenie ojnicnych lozisiek neprejavuje ani u tych najviac najextremnejsie ojazdenych aut(najazdenych pol miliona kilometrov a tak), takze nepredpokladam ze sa do 10-15r zacne prejavovat znicenymi ojnicnymi loziskami.
Ak by to bol problem, tak prví nestastnici by na to prisli uz par rokov po kupe, tak ako napr. skakali rozvody u TSI...
Jo a starter, ten je pri autach so startstopom vpodstate neznicitelny... Mozes nan kludne jazdit
Napr, v taliansku alebo spanielsku su neskutocne dlhe červené. Tam vypines motor aj sam. Auta nejazdia iba na slovensku.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Len tak pre zaujimavost od novoty ( 4700km) mam na lexus rx450h priemerku na nadrz 8.3l/100km. Za mna spokojnost
Naposledy upravil/-a quicky v So 13. Aug, 2022, 19:43, upravené celkom 1 krát.
u mna to na 1.5 ceed-ke zatial vychadza na realnu priemerku podla tankovani na 5,7l/100km (za cca 7000km)
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
ja som s auto klimou a takmer stale 140km/h na karoqu uz na 7.2l/100km.
siel som do krakowa a mal som 5.7L a cestous 5 som mal 6.2L. nezere vela to 1.5tsi a smo zvedavy na 2.0tsi 140kw co asi kupim dalsi
siel som do krakowa a mal som 5.7L a cestous 5 som mal 6.2L. nezere vela to 1.5tsi a smo zvedavy na 2.0tsi 140kw co asi kupim dalsi
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
BA - ďaleký východ (Poloniny) - PL - BA. Hlavne okresky, veľa zastávok.
ITX >>> ATX
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
no ale sisi prdkal kvalitne. kolko prestavok? tdi to nove evo? 110kw?manual?
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook