Všeobecná diskusia II
Re: Všeobecná diskusia II
asi pred mesiacom sme z vysky mali take mensie stretnutie, a asi tak 5-6km po meste ma viezol jeden "pretekar"... reci o tom ako lieta 80 cez obec atd...
vpodstate clovek akeho som opisoval tu https://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtop ... 8#p1542808
tak som mu hned na druhy den pisal
... neposluchol
o 3tyzdne posielal spravu on mne
vpodstate clovek akeho som opisoval tu https://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtop ... 8#p1542808
tak som mu hned na druhy den pisal
... neposluchol
o 3tyzdne posielal spravu on mne
Nahana mi strach ked to co v skole smyku za doobedu naucia aj autoskolaka volas umenie
Ono tá základná škola šmyku (teória + prax) by mala byť podľa mňa povinná, aj keď asi pod iným názvom aby to nestrašilo lebo základný kurz fakt nie je o tom naučiť sa šmýkať na ceste
Kurz je dosť drahý už aj tak a jedno doobedie by to už moc nezdražilo. Čo som bol tak fakt mi väčšina vecí tam pripadala ako veci ktoré by mal vedieť každý kto sadá za volant.
Kurz je dosť drahý už aj tak a jedno doobedie by to už moc nezdražilo. Čo som bol tak fakt mi väčšina vecí tam pripadala ako veci ktoré by mal vedieť každý kto sadá za volant.
Spoiler: ukázať
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Ono zas korigovat smyk od 100km/h vyssie, to chce daleko viac praxe ako dopoludnie na kurze. A pomalsie pretekari nejazdia, specialne nie na takomto pretakaskom aute od skody.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
my 2 cents - verejne peniaze sa vyhadzuju na MILIONNY hovadin, tiez som za dotaciu autoskol s povinostou skoly smyku.
Ano, idealne si to zaplatme vsetci sami ale zijeme kde zijeme, radsej skolu smyku zadarmo ako vlaky zadarmo resp. skolu bezpecnej jazdy.
Ano, idealne si to zaplatme vsetci sami ale zijeme kde zijeme, radsej skolu smyku zadarmo ako vlaky zadarmo resp. skolu bezpecnej jazdy.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
ja som tiez za skolu smyku a zvysenie povinych jazd. Takisto by sa povine jazdy mali vykonavat vo frekventovanejsej doprave, nie po dedinskych cestach. Tu by naozaj mohol stat trochu na autoskoly pritlacit a pomoct im, aby toto bolo zabezpecne
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
viac povinnych jazd v autoskole mi pride zbytocne, rozbiehat sa a predpisy sa tam naucis aj za tuto dobu, a zbytok ta autoskola jazdenim 35-40kmh po meste nenauci
dalej si nemyslim ze autoskoly nejak vyhladavaju okresky... ved na skuske ta vedie policajt, a policajt ta chce skoro vzdy zobrat na co najblbsi a najtazsi usek a autoskola ta chce na tieto cesty naucit aby si skusky presiel
aspon my sme tak v autoskole vymetali vsetky ulicky v centre mesta kludne v piatok o 16
nejaka zakladna skola smyku(resp. bezpecnej jazdy) by bola fajn, ale tak po 6-12mesiacoch od ukoncenia autoskoly... predsalen budes zbytocne vysvetlovat niekomu ze sa ma pozerat na koniec zatacky ked sa dana osoba musi pozriet na paku pri preradeni
tam skor ide o to aby si sa do smyku vobec nedostal...
dalej si nemyslim ze autoskoly nejak vyhladavaju okresky... ved na skuske ta vedie policajt, a policajt ta chce skoro vzdy zobrat na co najblbsi a najtazsi usek a autoskola ta chce na tieto cesty naucit aby si skusky presiel
aspon my sme tak v autoskole vymetali vsetky ulicky v centre mesta kludne v piatok o 16
nejaka zakladna skola smyku(resp. bezpecnej jazdy) by bola fajn, ale tak po 6-12mesiacoch od ukoncenia autoskoly... predsalen budes zbytocne vysvetlovat niekomu ze sa ma pozerat na koniec zatacky ked sa dana osoba musi pozriet na paku pri preradeni
tam skor ide o to aby si sa do smyku vobec nedostal...
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
skus si zistit kde behaju na autoskolach co su v odhlahlejsich mestach alebo dedinach. Tam sa jazdi vacsinou po okreskach. Ano chodili sme aj tu v meste len neviem ci sa ale to kde byvam da nazvat mesto. A o nejakej premavke sa tu hovorit naozaj neda.
Ine je robit autoskolu napriklad v BA/KE, kde si vacsinu odkrutis v naozaj rusnom meste a ine je robit autoskolu v mensich obciach alebo mestach
Ine je robit autoskolu napriklad v BA/KE, kde si vacsinu odkrutis v naozaj rusnom meste a ine je robit autoskolu v mensich obciach alebo mestach
tak co maju robit chudaci napr. niekde vo vranove ked tam maju jediny semafor(ked prave funguje) a potom najblizsi az v michalovciach
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
to som prave myslel. Je ine robi autoskolu v naozajstnej premavke a niekde v obci, kde stretnes raz za cas auto a o semaforoch nehovoriach. Preto autoskoly vo vacsine pripadov stoja prd. Su to len teoreticke veci, ktore sa dokaze naucit kazdy mantinel. Dnes ako jazdna vo viacerych pruhoch, v hustejsiej doprave a podobne by mala byt samozrejmostou
- zodiaq
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 17. Aug, 2009, 09:14
Velmi zalezi od samotnych autoskol, sice je to uz cca 15 rokov ale napriklad ja som robil autoskolu v NZ ale mali aj sme jednu "nocnu jazdu" (po tme) v NR a jednu v BA + dialnica. Ked som to hovoril ludom v okoli ty nechapali, ty mali viacej povinnych trenazerov a jazdy len po meste a okolo. Jazda po tme vobec.
Ale urcite by to chcelo minimalne v teoretickej rovine vysvetlit, nejake zaklady spravania sa auta v smyku. Nejake teoreticke veci sa daju zobrat aj z hier a hlavne v susacnosti. Moznosti su rozne, ale niekto si mysli ze obchadzat kuzely, tahat privesny vozik alebo vysvetlovat pipine na co je termostat a ako funguje rucna brzda (konstrukcna cast vyuky, mozno sa to uz nerobi neviem) je dolezitejsie ako pripravit na nebezpecnu situaciu.
Ale urcite by to chcelo minimalne v teoretickej rovine vysvetlit, nejake zaklady spravania sa auta v smyku. Nejake teoreticke veci sa daju zobrat aj z hier a hlavne v susacnosti. Moznosti su rozne, ale niekto si mysli ze obchadzat kuzely, tahat privesny vozik alebo vysvetlovat pipine na co je termostat a ako funguje rucna brzda (konstrukcna cast vyuky, mozno sa to uz nerobi neviem) je dolezitejsie ako pripravit na nebezpecnu situaciu.
AsRock DeskMini H470 - Pentium G6400 4Ghz, Noctua NH-l9i, Ballistix 2x8GB 2666Mhz, WD Blue SN520 256GB, 2xToshiba L200 2TB, Intel AX200
Sony PS5 Slim/ 2TB Samsung 990 Pro , Samsung QE55QN90B, Redmi 10C
Sony PS5 Slim/ 2TB Samsung 990 Pro , Samsung QE55QN90B, Redmi 10C
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Mne v autoskole nedovolil ani nastartovat lebo pokazim starter malokomu sa ozaj chce robit pracu dobre...
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
ja som sa sice do vacsieho mesta nedostal, lebo v okoli nic takeho nemame, Martin a Bystricu neratam, zato som soferoval s vozikom aj s nim cuval
BB je na výuku fajn, máš tam prakticky všetko okrem električky.
Spoiler: ukázať