T-Com DSL - info, novinky,...
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Re: T-Com DSL - info, novinky,...
pre mna je pochybna uz ta cenova politika ze ak byvas na nestastnej lokalite, tak ze cenu kde inde dostanes stovky megabitov dostanes ledva 15
Spoiler: ukázať
- DiwaSwina
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 28. Júl, 2003, 08:00
naklady na prevadzku su plus/minus rovnake, a keby za Xnasobne rychlejsie pripojenie pytali Xnasobne viac penazi to by asi moc nefungovalo, resp. pomalsie pripojenie vyrazne lacnejsie - a zas nemozu tahat drahu optiku na kazdy laz pre dvoch zakaznikov..
k tej dostupnosti, v centre obce kde byvam je dostupne 80MBit, vzdusnou ciarou mozno 0.5km u mna na kopci uz len 8MBit DSL-lebo daleko od ustredne, dalsi ustrednu po ceste robit sa im asi neoplati a alternativny poskytovatel velmi slaby.. zarazajuce skorej je ze v okrajovej stvrti okresneho mesta su ludia odkazani len na ubohe wifi maleho lokalneho poskytovatela.
k tej dostupnosti, v centre obce kde byvam je dostupne 80MBit, vzdusnou ciarou mozno 0.5km u mna na kopci uz len 8MBit DSL-lebo daleko od ustredne, dalsi ustrednu po ceste robit sa im asi neoplati a alternativny poskytovatel velmi slaby.. zarazajuce skorej je ze v okrajovej stvrti okresneho mesta su ludia odkazani len na ubohe wifi maleho lokalneho poskytovatela.
nj veď to, pýtajú viac, dostávame menej... ak boli schopný zakopať tony metaliky do zeme, to je taký problém tam hodiť vlákno? ... nerozumiem tomu
Proste vymývanie mozgov, aká mega rýchla 4G, 5G, 88G sieť, ale čo z toho že za 5€ máš 1GB ktorý v LTEčku prenesieš za minútu, dve?
Pridrbané na mozgy, nech tú LTE sieť aspoň poskytnú tak ako sa patrí, nemajú napr. ani žiadné "fixné" LTE napr. ako má Orange, O2, SWAN...
Takú sieť nech si nechajú. ALe okej, pokiaľ platíme, tak je fajn že?
Proste vymývanie mozgov, aká mega rýchla 4G, 5G, 88G sieť, ale čo z toho že za 5€ máš 1GB ktorý v LTEčku prenesieš za minútu, dve?
Pridrbané na mozgy, nech tú LTE sieť aspoň poskytnú tak ako sa patrí, nemajú napr. ani žiadné "fixné" LTE napr. ako má Orange, O2, SWAN...
Takú sieť nech si nechajú. ALe okej, pokiaľ platíme, tak je fajn že?
- molnart
- Pokročilý používateľ
fixna ip adresa od T-comu je za mesacny alebo jednorazovy poplatok? ked pozeram ich cennik tak mi pride ako keby bol jednorazovy, no nechce sa mi tomu moc verit https://www.telekom.sk/subory/fe76197c6 ... 7e4498ebbf
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Zdá sa mi, že dynamická jednorazový a fixná mesačný
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
No vzhľadom nato, že v cenníku máš aj zľavnenú službu ak si zoberieš na viac mesiacov naraz - "Pevná IP adresa pri predplatení na 6 mesiacov" - za 21,30, tak logicky zriadenie pevnej IP adresy za 3,94 nieje určite jednorázový poplatok
shajek dynamickú má automatický každý predsa veď nejakú dostať musíš
shajek dynamickú má automatický každý predsa veď nejakú dostať musíš
.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
By si sa divil pokiaľ som dobre pochopil pýtal sa na fixnu VEREJNÚ IP.V prípade pevného Telekom internetu by si mal mat dynamickú VEREJNÚ adresu. Ale napr. Pri mobilnom internete máš NAT, a môžeš si dokúpiť dynamickú alebo fixnu verejnu. Ale odpovedal som jasne, za fixnu sa platí mesacne
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345
- Leon
- Pokročilý používateľ
No linkoval tu cenník pevného internetu, takže .... dohadovať sa Ti už veľmi neoplatí A za druhé,... "jasne" si neodpovedal, písal si totiž
... sry ale ešte som si musel pred spaním rýpnuť
... sry ale ešte som si musel pred spaním rýpnuť
.
ponúkli niekomu pôvodnú cenu internetu po odstúpení od zmluvy? Alebo to vôbec neriešia...?
- Leon
- Pokročilý používateľ
Inak to vraj posielajú len zákazníkom čo zmluvy predlžovali. Sused už dostal rped viac jak mesiacom. My sme robili zmluvu na novo lebo nám menili typ internetu (dsl -> optika) a tam to vraj neplatí.
.
Viete mi niekto odporučiť poskytovateľa internetu v ŽIline na Bratislavskej ulici. Aktuálne mám DSL o telekomu ale je to už pomalé. Uvažujem nad SWANOM
tak neviem lebo ja som dával v máji novú zmluvu a mi písali že mi zdvihnú o 0,90 centov internet... takže 14,40 eur.. nikto mi nevedel dať lacnejšie 30 mbit... a wifi internet nechcem a lte ide u nás len o2 a vyjde to drahšie... a tiež tomu neverím...
- Leon
- Pokročilý používateľ
Ale ako novú? Končila ti stará a dal si si predĺžiť alebo na mieste kde si si to robil si ešte od Telekomu net nemal?
.
mal som predtým orange dsl a prešiel som k telekomu... bo orange mi odmietol dať za 13 eur vdsl 30
- molnart
- Pokročilý používateľ
stretli ste sa s tym ze telekom by blokoval torrenty? asi tyzden mi ziadne torrenty nejdu, ukazuju 0 seedov a peerov, skusal som aj aplikacie ktore su oficielne distribuovane torrentom a nejdu. robia mi to vsetky pocitace na danej sieti, porty su forwardnute.
vtipne je ze ja vobec vela nestahujem, v poslednom obdobi tak 1-2 giga za tyzden. minule som ale z jedneho private trackeru stiahol video o strihani ovocnych stromov ktore som dal na permamentny seed naspat, moze byt ze toto u nich vyvovalo blokovanie?
vtipne je ze ja vobec vela nestahujem, v poslednom obdobi tak 1-2 giga za tyzden. minule som ale z jedneho private trackeru stiahol video o strihani ovocnych stromov ktore som dal na permamentny seed naspat, moze byt ze toto u nich vyvovalo blokovanie?