Všeobecná diskusia
- Timeshifter
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 30. Júl, 2007, 08:00
Re: Auto a dopravná debata, všetko sem
Tak, a SAAB nám končí... dnes požiadali o bankrot... http://www.saabsunited.com/2011/12/what ... n-now.html
GM to vymyslelo fakt dobre. V predajnej zmulve so Spykerom sa zaviazali, že im poskytnú IP až do 2016. No GM sa nepáčilo, že SAAB chce vstúpiť na čínsky trh, tak im povedali, že radšej budú platiť zmluvné pokuty, ako by mali prenechať IP SAABu. GAME OVER. Po bankrote SAAB ako značka nebude existovať, pretože momentálne (od začiatku spoločnosti) mali značku s povolením od leteckej spoločnosti SAAB (tá, čo vyrába Gripeny), IP od GM im prepadnú, jednotlivé technológie sa rozpredajú a továreň (ževraj najmodernejšia továreň na výrobu automobilov na svete) tiež. Posledná nezávyslá automobilka, ktorá nevyrábala autá pre zisk, ale pre to, aby ich vyrábala dobre, končí.
A najhoršie je na tom to, že človek, čo bojoval 2 roky o prežitie automobilky a zabezpečenie 12 000 pracovných miest pôjde s najväčšou pravdepodobnosťou do väzenia, no GM a ani administrátorovi, ktorý konal proti záujmom investorov, sa nič nestane... A tie veľké vyhlásenia GM, že chceli pre SAAB len to najlepšie... Nech si to strčia niekam!
GM to vymyslelo fakt dobre. V predajnej zmulve so Spykerom sa zaviazali, že im poskytnú IP až do 2016. No GM sa nepáčilo, že SAAB chce vstúpiť na čínsky trh, tak im povedali, že radšej budú platiť zmluvné pokuty, ako by mali prenechať IP SAABu. GAME OVER. Po bankrote SAAB ako značka nebude existovať, pretože momentálne (od začiatku spoločnosti) mali značku s povolením od leteckej spoločnosti SAAB (tá, čo vyrába Gripeny), IP od GM im prepadnú, jednotlivé technológie sa rozpredajú a továreň (ževraj najmodernejšia továreň na výrobu automobilov na svete) tiež. Posledná nezávyslá automobilka, ktorá nevyrábala autá pre zisk, ale pre to, aby ich vyrábala dobre, končí.
A najhoršie je na tom to, že človek, čo bojoval 2 roky o prežitie automobilky a zabezpečenie 12 000 pracovných miest pôjde s najväčšou pravdepodobnosťou do väzenia, no GM a ani administrátorovi, ktorý konal proti záujmom investorov, sa nič nestane... A tie veľké vyhlásenia GM, že chceli pre SAAB len to najlepšie... Nech si to strčia niekam!
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
tak to nie je moc dobra sprava
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
uprimne, netrapi ma to kedze take auto by som si asi nemohol dovolit hadam nikdy...
Steam: michalsveto
Spoiler: ukázať
ono saaby neboli az take drahe ...
najlacnejsia 9-3ka benzin zacinala kdesi okolo 26k euri ...
co ked porovnas ... ja neviem ... s koktavkou s 2.0 TSI motorom (ehm, teda 1.8TSI), pridas tam vybavu, ktoru ma saab ... tak si na ... 28k +
ale uznavam, koktavku tu ma kazdy, saab ... mal velmi slabu penetraciu trhu ... ale zase to boli auta, ktore clovek nemenil (co vlastne tiez polozilo fabriku ... vyrabala priliz dobre auta - a teda si netrebalo kupovat nove)
najlacnejsia 9-3ka benzin zacinala kdesi okolo 26k euri ...
co ked porovnas ... ja neviem ... s koktavkou s 2.0 TSI motorom (ehm, teda 1.8TSI), pridas tam vybavu, ktoru ma saab ... tak si na ... 28k +
ale uznavam, koktavku tu ma kazdy, saab ... mal velmi slabu penetraciu trhu ... ale zase to boli auta, ktore clovek nemenil (co vlastne tiez polozilo fabriku ... vyrabala priliz dobre auta - a teda si netrebalo kupovat nove)
lava, prava, lava, prava ...
kamos ma saab a zatial si nestazuje... bodaj by, ked ma 2 roky ale prilis sa mi nepaci, aj ked zase na ceste zaujme, dost ludi sa za nim otaca
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
- landrower
- Pokročilý používateľ
tie auta sa mi ako velmi paci, ci uz dizajn ale aj kvalitou, a hlavne vnutornym spracovanim interieru... ale 26k uz je tiez dost za auto (pre mna, pre vecsinu mojho okolia).. ale je pravda, ak by som mal tolko penazi vyclenenych na auto, urcite by mal saab prednost pred ochcavkou
- Bamma_boy
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Aug, 2009, 19:33
Známy má len SAABy a nikdy si nesťažoval, v garáži má 900S (s tou začínal) 95 (r.v.199x) a novú 9-3 Aero (2003). Nepovie na ne jedno krivé slovo, či už na benzín alebo naftu a čo sa výbavy, kvality spracovania, alebo jedinečnosti týka sa to nedá s Octou ani porovnať, to auto je úplne niekde inde.
Nehovoriac o tom, že všetky kúpil jazdené, dá sa povedať "za facku".. 9-3 ho stála myslím 200k Czk..
Nehovoriac o tom, že všetky kúpil jazdené, dá sa povedať "za facku".. 9-3 ho stála myslím 200k Czk..
- landrower
- Pokročilý používateľ
...a to je dovod preco automobilka krachla. malokto si kupil novy saab, vecsinou jazdenky sli... malo sa kazia co je im v konecnom dosledku na skodu...
- Timeshifter
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 30. Júl, 2007, 08:00
Bože, až teraz si toto vlastne uvedomujem...
Ako môže takto strašne zlyhať trhový systém? Kvalitné veci nikto nekupuje?! To fakt chcú ľudia hračku na 5 rokov, čo má kopu zbytočností a výroba zničí omnoho viac prírody, ako ušetrené gramy CO2, a to všetko namiesto auta - nástroja, ktorý má slúžiť a niečo vydržať?!
Ale hlavne, že Hyundai, ktorý pojem "kvalita" ani nepozná a dizajn je založený na nepodarenom kopírovaní so zastaralými prvkami, si užíva veľký záujem kupujúcich...
Ako môže takto strašne zlyhať trhový systém? Kvalitné veci nikto nekupuje?! To fakt chcú ľudia hračku na 5 rokov, čo má kopu zbytočností a výroba zničí omnoho viac prírody, ako ušetrené gramy CO2, a to všetko namiesto auta - nástroja, ktorý má slúžiť a niečo vydržať?!
Ale hlavne, že Hyundai, ktorý pojem "kvalita" ani nepozná a dizajn je založený na nepodarenom kopírovaní so zastaralými prvkami, si užíva veľký záujem kupujúcich...
- landrower
- Pokročilý používateľ
nuz ja neviem, felicia od '97 drzi bez vacsich investicii a nebolo to drahe auto jediny vazny problem je hrdza...
navyse, vecsina ludi s apo par rokoch auta zbavi, tak naco kupovat nieco co vydrzi 20r ked to kupujem naozaj na tych 5? (nie moj nazor, popisujem zmyslanie ludi)
navyse, vecsina ludi s apo par rokoch auta zbavi, tak naco kupovat nieco co vydrzi 20r ked to kupujem naozaj na tych 5? (nie moj nazor, popisujem zmyslanie ludi)
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
automobilky drzia hodne lacne modely aut. sice hovno vydrzia, ale su lacne a na tych par rokov vydrzia. SAAB nic take neponukal. ten ti dal auto ktore 10 rokov pojde bezproblemov. kdezto do inych aut uz po 2 rokoch sypes prachy za diely co odchadzaju (motorcek na uknach, svetlomet...) a to su hodne velke peniaze v konecnom dosledku.
btw: co vravite na toto:
http://www.vodikovypohon.sk/
btw: co vravite na toto:
http://www.vodikovypohon.sk/
HellAngel: snejk by ti na to povedal, co si o tom myslim ...
tak pekne, irecito ... normalne mi tu chyba ...
PS: ale ako business plan je to dobre
tak pekne, irecito ... normalne mi tu chyba ...
PS: ale ako business plan je to dobre
lava, prava, lava, prava ...
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
mna to len tak zaujalo
lebo som aj hladal v google ale diskusiu nejaku normalnu som nenasiel
lebo som aj hladal v google ale diskusiu nejaku normalnu som nenasiel
v kazdom pripade je to <>vina ... ako by Snake povedal
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
- landrower
- Pokročilý používateľ
ja len hovorim, ze sa k tomu neoplati vyjadrovat kym sme nevideli nejaky relevantny test
mozno konecne jedna z mala veci co funguje..
mozno konecne jedna z mala veci co funguje..