Tie cpu aj tak nie su drahe. 10/20 stalo pred par rokmi liter.
Ja sa nestazujem, ze je to drahe. Suhlasim s tym, ze ceny su momentalne super. Rozhodne tomu pomohlo ozivenie konkurencneho boja. Ale tak ako kedysi bolo samozrejmostou pre PC najskor 1 jadro, potom dual core, neskor quad... tak cakam na dobu, kedy bude standardom 8-jadro. 300 euro za CPU mi stale nepride ludove. Aby som ale nespustal nejaku vlnu hejtu, ja si zijem vo svojich snoch a verim, ze sa raz naplniamino_85 napísal: Št 08. Okt, 2020, 15:26 Keď už 8c/16t CPU za 3 stovky je veľa, tak ja neviem. Roky sme platili podobne za i7 4c/8t a bralo sa to ako normal. Z môjho pohľadu sú už teraz tie ceny skoro charita. Ak Zen 3 ozaj potvrdí taký IPC boost ako ukazujú leaky, tak očakávam skôr zdražovanie než zlacnenie, resp. maximálne to zostane bez zmeny.
Až? Šak to je o chvíľu. Ja si beriem to dvanásťjadro a nie že mi ho uchmatnete jak 3080!!!
Tam také detailné porovnanie nebolo, ale nezachytil som ani cenu ani nič, písal som post.kllr007 napísal: Št 08. Okt, 2020, 18:29 Za 1/3 spotreby... Fakt to dali na pána.
Nestihol som ale slabšie, ako je na tom 5600?