Biela technika

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 09. Mar, 2015, 16:13

Re: Biela technika (pracka + susicka)

Príspevok od používateľa SKiLEX »

SKiLEX napísal: St 15. Dec, 2021, 11:34 kupil som tu liebherR CN 3915

Po pol roku - Ak su liebherr to najlepsie na trhu, tak to nie je nic extra

1. Chladic vzadu je prichyteny o chladnicku cez take tie tenke pliesky na boku, a srubky... Tie tenke pliesky neustale rezonovali o chladnicku, musel som ju odtiahnut a kazdy jeden uchyt(bolo ich tam mozno 8-10?) vypodlozil kusom papiera aby to nebol plech o plech.

2. Policky v chladnicke su z tenkeho skla. Tak tenkeho ze sa po zatazeni prehne(ano, sklo sa prehne). Tym ze je prehnute, a ja nan polozim vacsiu zavaraninovu flasu, tak ta sa vie kolisat... Nie velmi, mozno o desatinu milimetra... ale to staci na to aby vedelo sklo o sklo rezonovat.

To su veci ktore by som cakal skor pri 200€ candy
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Dátum registrácie: Ne 06. Sep, 2015, 12:17

Príspevok od používateľa Dunar »

Top to bol kedysi. Je to spotrebka ako všetko ostatne.
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa zoom »

Ono rozhodne nemas nejaku low-endovu chladnicku, ale ten konkretny model, hoci je z roku 2021, je energeticka trieda E s hlucnostou 38 dB. Jemne vyssie (novsie?) a drahsie modely su s energetickou triedou C a hlukom 32-33 dB (pripadne viac aj s 35 dB). Predpokladam, ze tie by mohli byt kvalitnejsie zhotovene? Alebo aspon menej ojebabrane. A ked nahodou nie, tak zase pride vhod 5-rocna zaruka od Liebherru.

Riesim to preto, lebo sam som po dlhom patrani, porovnavani a ohmatavani vybral Liebherr do noveho byvania (do buducna). Uplne najlepsi zatvaraci mechanizmus, ktory robil presne to, co som od neho cakal a nijako ma nesral, malo Miele za nieco cez 2000,-€. Ale ako fajn napad - najblizsie pojdem do obchodu so sublerou a budem merat hrubku polic. To je asi dobry ukazatel, ako sa na chladnicke setrilo, lebo to na prvy pohlad nevidno.
Andre
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa Andre »

ja mam lacnejsi model nez skilex a ani s jednym problem nemam
nebude to sklo rezonovat skor preto, ze hrany na ktorej je polozene nie su rovne, pripadne je tam daka spina?
hrubka skla u mna je 3mm
robi to aj ked tam mas viac veci, alebo len jednu flasu? :D
kazdopadne, to nie su veci, ktore by mali vplyv na zivotnost chladnicky, asi sa neda mat vsetko bez neobmedzene budgetu
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15

Príspevok od používateľa HellAngel »

u mna spokojnost s kombom AEG T8DBG48WC a L6SE47SCE (susicka+pracka)

tie policky v chladnicke su ale ozaj dobra pripomienka. Ratam, ze casom ma caka nakup chladnicky, tak asi budem chodit s metrom merat hrubku policiek. Toto by ma nenapalo
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
Andre
TV & Audio expert
TV & Audio expert

skilex, ak to az tak vadi, skus http://sk.migoglass.net/tempered-glass/ ... shelf.html
pocitam tak 15e/sklo
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Tak teraz zase zacalo zaplavovat mraznicku dole. Normalne z vyvodu studeneho vzduchu dole kvapka voda, a po par dnoch na spodku mraznicky vznikne 2-3cm vrstva ladu. Som prave objednal zarucny servis...

porazi ma z tejto premium chladnicky.
stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59

Príspevok od používateľa stefan222 »

kamo mne na gorenje dosiel serviassk s fenom, zapol, nahrial gumicku na dverach bo bola tam medzera. a to kondenz jak fras.
hry- ps5
doma-HP probook
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Ten support bol tier prvotriedny

sup: "ak vam nechladi tak ju na 12hodin vypnite a zresetujte, to sa na tychto nofrost stava bezne"
ja: "ale mne chladi, len z nej tecie voda"
sup: "tak mate vzadu upchaty odtok, vycistite ho"
ja: "je to nofrost, nema odtok"
sup: "tak ju vypnite na 12hodin a mala by zacat chladit"
stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59

Príspevok od používateľa stefan222 »

:D hej ale ten co dosiel pan tak mal na sebe nalpeky asi vsetkych firiem na chladnicky a mu vravim ze co to a on ze to uz jeden fras holding. popozeraj tesnenie po celom obvode dveri ci mas bo mne ozaj milimetre odstavalo a v mrazaku kondenz a namraza na uplne opacnom konci dveri ako odstavalo kedze aj tam prudil vzduch. aspon tak ma zaskolil panko ale vravel ze to robi bezne bo ked vytiahol fen z tasky ta som bol, ze ta mi van appa?
hry- ps5
doma-HP probook
Andre
TV & Audio expert
TV & Audio expert

SKiLEX napísal: Po 13. Jún, 2022, 16:30
daj vediet ako pochodis
odtok je v chladnicke na zadnej stene, v mraznicke nie
u kamosa bol servisak(mu nasal ventilator sacok v mraznicke), dosiel, vymenil ventilator a vsetko ok
j0hny
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 31. Okt, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa j0hny »

Ahoj. Skapina mi pracka, ale nedivim sa jej, po X rokoch som sa dopracoval k maximalnym hmotnostnym naplniam, a som si tak pomyslel ze si robia srandu zo mna. Ked max napln plati len pre tazku bavlnu (postelne plachty)

Aktualne vyhodna "slim" (45cm) pracka, idealne s parou ? Idem trochu preorganizovat zajacnik (maly byt) a prichadza do uvahy len slimka, uskromnim sa na 6kg, ideal samozrejme 7, bolo by fajn keby tam obcas vosiel klasicky lahky vankus 55x70cm, vlneny paplon 200x140 :-D
Spoiler: ukázať
i9 12900KS stock+undervolt, ekwb velocity ; MSI PRO Z690-A DDR4 ; Kingston FURY 32 GB KIT DDR4 3600/CL16 1Gx8 ; MSI RTX3090 Suprim X aplhacool blok+bckplate ; NVME Ťamťung 970 EVO 1TB, SSD WDgreen 480 ; SilentiumPC Armis AR6 TG ; Corsair RM850X ; Philips 65OLED856, custom loop mo-ra core360. Samsung HW-A650 + 9100S surroundy
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert

Nejaký rozpočet by nebol?
j0hny
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 31. Okt, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa j0hny »

Dajmetomu 550 s parou, 750 s kompresorovou susickou, ak nieco take v slim verzii existuje :-D
Alebo nieco lacne, co sa oplati kupit, do 400
Spoiler: ukázať
i9 12900KS stock+undervolt, ekwb velocity ; MSI PRO Z690-A DDR4 ; Kingston FURY 32 GB KIT DDR4 3600/CL16 1Gx8 ; MSI RTX3090 Suprim X aplhacool blok+bckplate ; NVME Ťamťung 970 EVO 1TB, SSD WDgreen 480 ; SilentiumPC Armis AR6 TG ; Corsair RM850X ; Philips 65OLED856, custom loop mo-ra core360. Samsung HW-A650 + 9100S surroundy
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert

Uzke pračky so sušičkou samozrejme su, ale ktora ma aku technologiu, to ti nepoviem. Aktualne patria k najlepšim v uzkom segmente pračky od Haieru. Napr. teraz je akcia na datarte (bez sušičky): https://www.datart.sk/pracka-haier-hw80 ... biela.html, za 450€ je to veľmi dobra cena. Ma to paru, veľke dvere, je to tiche, 8 kg pradla, chytre funkcie, 12 rokov zaruka na motor.

So sušičkou za tych 750€ tam nejaky extra veľky vyber nie je (obecne v uzkych so sušičkou veľky vyber nie je, robia to defacto aktualne asi len 3 firmy), napr. SAMSUNG WD8NK52E0AW/LE alebo LG F2DV9S8H2. Haier ma tiež v uzkych aj modely so sušičkou (HWD80-B14979-S 650€), ale ta sušička v tom vraj narozdiel od prania nie je bohviečo. Nie žeby v ostatnych to bol nejaky hit, tie kombi su oproti samostatnej sušičke vždy kompromis, ale tie kombi ma asi Samsung s LG asi lepšie ako Haier. Zas ale to ma (okrem dlhej zaruky na motor) oproti Sam a LG aj 5 ročnu zaruku na celu pračku.

Návrat na "Nákupná poradňa"